• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka s jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová bábovka s jahodami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 15
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová bábovka s jahodami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g cukr krupice
    • 1
      ks tvaroh
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      lžíce kakao
    • jahody zmrazené nebo čerstvé

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem a tvarohem, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a olej. Z bílků vyšleháme sníh a jemně vmícháme do těsta.
2
Formu na bábovku vymastíme a vysypem a vlijeme do ní 2/3 těsta. Těsto rovnoměrně poklademe jahodami (zmražené nerozmrazovat!).
3
Zbylé těsto promícháme s kakaem a dáme na jahody.
4
Pomalu pečeme v troubě předehřáté na 180 °C.
5
Necháme vystydnout ve formě, aby se bábovka nesrazila.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Dvořáková | 8. 4. 2009 16:52

    Mno já jsem si pozorně přečetla všechny níže uvedené komentáře a musím říct, že bábovka chutnala a moc. Pekla jsem jí opravdu pozvolna, nezdrcla se a jahody jsem dávala mražené :-) Je jasné, že se Vám ovoce "srazí", když je mražené, ale myslím, že podobně to bude i u čerstvého, jelikož obsahuje vodu, že :-))) Jinak příště budu volit nejspíš méně cukru. Na můj vkus dost sladká, ale jinak super!!!

  • hana | 13. 3. 2007 12:23

    No, musim priznat, byla jsem docela zklamana a zdesena z vysledku. Chut je adekvatni (jako babovka :) ale v zadne pripade nedavejte mrazene jeahody a nejen jahody, mrazene ovoce. Behem peceni se Vam totiz, ovoce zdrcne, pusti vodu a vytvori se vzduchova bubliba uvnitr testa, ktere na zaklade rozmrzajiciho ovoce je temer polosyrove :(((

  • Lenča | 6. 7. 2006 20:37

    Tak jsem taky pekla.Ale řeknu Vám,byla jsem dost zklamaná.Nepeču první rok,ale...Dala jsem čerstvé jahody a čekala mńamku.Bábovku bych ohodnotila-nic moc.Ale sto lidí,sto chutí.Souhlasím s Janou z VM.(tak jako vždycky).

  • M J | 5. 7. 2006 20:56

    Je to výborné, přidala jsem tam i to máslo. Příště dám ještě více jahod - nebo zkusím kombinaci jahod a rybízu :-)

  • Lenka Dohnalová | 11. 2. 2006 14:02

    Udělala jsem malou změnu (sice proti zdravé výživě, ale je o to lepší) - ke žloutkům, cukru a tvarohu při tření přidám cca 150 g másla a výsledek je ještě lepší. Dělám s mraženými jahodami a vyklápím cca 10 minut po upečení. Chce to péct delší dobu pozvolna, potom je dopečená a nesrazí se. Viz komentář dole.

  • Anonym | 9. 12. 2005 00:59

    No mě se srazí pokaždé a dnešek nebyl vyjímkou. Už jsem pěkně naštvaná Irča

  • Alena | 27. 6. 2005 13:15

    tak jsem si přečetla komentář a mám jasno bude bábovka s rybízem už se těším... Jahody mám taky ale myslím, že se opravdu lépe vynikne rybíz .. dík za komentář Janě z VM

  • Jana z VM | 2. 3. 2005 09:51

    Tuto bábovku dělám už dlouho a často s rozinkami, namočenými v rumu - tak je to (podle naší rodiny) nejlepší. Zkoušela jsem to s rybízem, byla taky vynikající, taková návinná. Loni v létě jsem tam dala i čerstvé jahody, což je lepší, než mražené a nebylo to nic moc - jahody byly takové nijaké na pohled a na chuť nic výrazného. takže s tím rybízem je to podstatně chuťově i vzhledově lepší.

  • eviku | 1. 3. 2005 18:46

    Mám malou připomínku: Poznámka o vystydnutí ve formě se mi zdá poněkud nesmyslná. Bábovka se srazí, když je nedopečená, já vyklápím jen chvilku po vytažení z trouby a srazila se mi pouze když vnitřek byl syrový. Naopak vystydlá bábovka se vyklápí velmi špatně, a povrch je pak mokrý (pára nemůže uniknout).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

58
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
49
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
40
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
27
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Božská Lela Vémola ukázala tělo po třech císařích: Milujte se i s jizvami a striemi!

Božská Lela Vémola ukázala tělo po třech císařích: Milujte se i s jizvami a striemi!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka s jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact