Bílou čokoládu rozlámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme. Přidáme tvaroh a rozmícháme. Přidáme vejce s moukou a prášek do pečiva a vše rozmícháme. Pokud máte raději hodně sladké, můžete ještě přisladit cukrem.
2
Formu na bábovku naplníme těstem, nejlépe cca 2 cm pod okraj (bábovka nabude). Pečeme na cca 150-160°C okolo 40 min. (doba záleží na velikosti formy). Pokud nemáte formu s nepřilnavým povrchem, je třeba ji nejdříve namastit a vysypat moukou.
3
Upečenou bábovku nechte mírně zchladnout a potom vyklopte.
4
Pozn.: Pokud nemáte zkušenosti s rozpouštěním čokolády - lze to provést snadno v mikrovlnce, ale není dobré jí přehřát - pak se zdrcne a může se i pálit. Doporučuji proto ohřívat vždy jen 20-30 vteřin, pak zkontrolovat, promíchat a zase ohřát, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Další zdlouhavější varianta je ve vodní/parní lázni. Mísu (kovovou nebo skleněnou) dáme nad menší hrnec, ve kterém je voda a dáme na plotnu - pára ohřeje misku a čokoládu za míchání postupně rozpouštíme.