Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme tvaroh a znovu utřeme. Přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru a mléko. Vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný sníh. Můžeme přidat rozinky. Pečeme nejprve 5 min. při 200 °C, pak přibližně 35 min. při 170 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|13. 5. 2016 11:22
Běžně recenze nepíšu (nepamatuju se, kde jsem vzala recept :-)), ale tato bábovka mě skutečně překvapila, je vynikající! Pro zpestření doporučuji mít rozinky (brusinky) naložené v rumu :-), jinak jsem vše dělala dle receptu, akorát jsem dala celý prášek do pečiva.
naprosto výborný recept - bábovka zmizela během chvilky :-)
Shrek
|23. 10. 2011 16:37
Tak bábovka je super, dal jsem o vejce více, rum s citronovou štavou a mouku na pul s polohrubou a výsledek je super.díky :-)
Helena P.
|12. 2. 2011 10:27
Proč se mi vždycky tvarohová bábovka srazí, i tahle se mi srazila? dělá se i tam v dolní části tekový ten "brousek".
Helena P.
|12. 2. 2011 09:12
ten prášek do pečiva asi bude 1 balíček.
Jana Řezníčková
|15. 4. 2009 13:10
Dělám tvarohovou bábovku taky podle tohoto receptu s tím rozdílem, že dávám celou Heru nebo napůl s máslem a cukru taky 20 dkg. Rozinky namočím do rumu. V létě dávám místo rozinek červený rybíz. Je to výborný, návinný.
Simča Sládková
|11. 4. 2009 23:32
Tento rozpis na tvarohovou bábovku nám asi doma chutná nejvíc. Ještě dáváme o trochu méně cukru (asi 200 g) a z citrónu i šťávu. Z tohoto těsta peču teď - na velikonoce - i beránky. Simča