• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka III.
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová bábovka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 39
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová bábovka III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 0,50
      kostka hera
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g tvaroh
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Změklé máslo utřeme spolu s 4 žloutky a cukrem. Přidáme tvaroh a rum. Poté přidáme mouku a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme, až se začnou v těstu dělat bubliny. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků a přidáme rozinky. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukouvysypané bábovkové formy.
2
Pečeme v předehřáté troubě téměř 1 hodinu. Prvních 10 minut pečeme naplno a poté pozvolna teplotu stáhneme a upečeme dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Tvarohová bábovka rychlá a dietní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renáta | 14. 7. 2013 13:16

    ...právě se peče...tak později doplním komentář,jaký byl výsledek;-) :-\

  • mona | 18. 9. 2011 19:36

    Jak dlouho a při jaké teplotě se peče???? :-)

  • Paja | 11. 2. 2011 15:46

    Vyborna babovka!!!!

  • Věra | 16. 10. 2010 16:34

    Já jsem udělala bábovku z tučného tvarohu, másla, rozinky a rum jsem tam nedávala, pouze kůru z citronu a nastrouhala jsem do ní dvoje kaštany (čokoládu) a byla výborná. Nebyla suchá, ani moc sladká. (dávala jsem bio cukr a i trochu míň).

  • Petule B. | 18. 6. 2009 16:18

    Určitě, jak máte rádi. Já občas přidám kousky čokolády, nebo udělám mramorovanou. Pokaždé ale přidávám do těsta ještě citronovou kůru.

  • katka orlik | 18. 6. 2009 12:22

    můžu do těsta přimíchat i kakako? Děkuju

  • katka orlik | 18. 6. 2009 12:22

    můžu do těsta přimíchat i kakako? Děkuju

  • Zuzana Sobotová | 10. 5. 2009 12:29

    Lepší bábovku jsem ještě nejedla! :o)

  • ledo ledo | 3. 5. 2009 09:43

    Tato bábovka je u nás velmi oblíbená. Je jemná s tvarohovou chutí. Všem doporučuji použít tučný tvaroh. Chuť je mnohem lepší a věřte že z tučného tvarohu nepřiberete víc než z netučného. Abyste nepřibrali, nesměli byste bábovku vůbec :-) Takže raděj tučněji a chutněji.

  • Alena Hreusová | 12. 1. 2009 06:01

    Bábovka je chuťovo veľmi dobrá, ale súhlasím, že je tuhá, preto som pridala trochu mlieka a dala menej múky. Kúsky čokolády a postrúhaná citrónová kôra do nej veľmi pristanú.

  • venyss venyss | 10. 1. 2009 20:56

    Stejný recept jako TVAROHOVÁ BÁBOVKA,jen tam při těchto ingrediencích je 250 g másla, asi proto se vám zdá to těsto husté.

  • ledo ledo | 4. 1. 2009 18:54

    Tato bábovka má vynikající chuť a je krásně nadýchaná. Rozhodně doporučuji-vyzkoušejte.

  • Šárka Klimešová | 30. 12. 2008 14:30

    Myslím, že hodně záleží na tučnosti použitého tvarohu, odtučněná forma opravdu moc chuťově nevynikne...já použila tučný-vyjímečně, že jsou ty svátky , takže za nás jednoznačně za 1 :o)

  • Dagmar Krejčiříková | 29. 12. 2008 19:15

    Omlouvám se autorovi za upřímnost, ale recept se mi nezdá nic moc :-( Je sice jemná a nadýchaná , ale v bábovce není tvaroh skoro cítit.

  • Daniela Šrámková | 14. 12. 2008 22:54

    Mňam mňam!!!!!

  • Gabriela Paulová | 12. 12. 2008 11:31

    Já umím upéct bábovku! :))) DĚKUJU, DĚKUJU, DĚKUJU!!! Je výborná!

  • Nina Piačeková | 4. 12. 2008 10:26

    TUto babovku som vyskusala u sestry a velmi mi zachutila, ked som ju skusila ja upiect tak sme s priatelom zjedli pol babovky este za tepla.spravila sa mi chrumkava korka a cesto bolo perfektne nadychane a vlacne. tak dobry recept som uz davno nemala. je fakt skvela!

  • Naďa Chmelařová | 12. 10. 2008 20:26

    a místo rozinek dávám citronovou kůru z celého citronu

  • Naďa Chmelařová | 12. 10. 2008 20:25

    skvělá bábovka, vždy se povedla,ale dávám jen 230 g mouky, bohatě to stačí a těsto je akorát. mnamka

  • Mirka | 2. 4. 2008 17:31

    Zkusila jsem také tuto bábovku, tedy udělala jsem ji na plech. Nevím, kde jsem udělala chybu, ale těsto málo "vyskočilo" a tedy ve finále byla byla buchta velmi nízká. Nevím, čím to může být?

  • Miky | 28. 3. 2008 18:59

    Těsto mi připadalo hodně husté,přidala jsem trochu mléka ale jinak vynikající bábovka.

  • iva nemcova | 25. 3. 2008 21:50

    Uz jsem nekolikrat zkousela pect tvarohovou babovku a vzdycky to dopadlo neslavne.Zkusila jsem tenhle recept ,procetla komentare i u dalsiho receptu Tvarohove babovky a ejhle.... Ona se povedla,tak mam zas o receptik vice :-)

  • Zuzana Šindlerová | 6. 3. 2008 13:21

    Je opravdu výborná, místo rozinek jsem dala nakrájenou čokoládu. Super, nesrazí se, neklesne, další recept, ke kterému se ráda vrátím.

  • Martina Marťásek | 4. 3. 2008 23:23

    Tak jsem ji dnes také upekla , malinko jsem se bála , aby se nesrazila , ale i když trošku klesla , povedla se na jedničku :-)) Protože máme rádi čokoládu , tak jsem do těsta přidala dvě tyčinky ledových kaštanů a vrchovatou lžíci kakaa . Pekla jsem na 160 stupňů 45 minut . Dávám za jedna , protože je výýýborná :-)))

  • Květa Štěpánková | 2. 3. 2008 13:58

    Pekla jsem, místo svého receptu kde bylo 25 dkg másla nebo Hery jsem dala jen půl kostky Hery a bábovka je senzační, dík a dávám 1

  • Věra | 2. 1. 2008 10:51

    Pekla jsem z másla /je krásně žlutá/ a byla výborná!

  • Blanka V. | 26. 11. 2007 09:29

    Souhlasím se všemi komentáři, bábovka je fakt výborná a na rozdíl od ostatních tvar. bábovek není mastná.

  • Markéta Valentíková | 27. 5. 2007 21:57

    Je dobrá, ani né moc sladká ani né moc tučná. Upekla jsem jen s rozinkama a pochutnali jsme si.

  • Stanka | 16. 4. 2006 21:20

    Moc vyborna!Moc se povedla,jako Tana, jsem pridala tez nasekanou cokoladu na vareni. Vrele doporucuji.

  • Táňa K. | 26. 2. 2006 17:28

    Výborná! Půlka kostky másla je přesně akorát, bábovka není zbytečně tučná. Těsto jsem ještě ovoněla vanilkovým cukrem, strouhanou citrónovou kůrou a nakonec jsem přimíchala půlku nasekané čokolády na vaření. Pekla jsem na 180 stupňů asi hodinu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hnědý rum Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opilé řezy

Opilé řezy

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Prsa v mrkvi

Prsa v mrkvi

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

65
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
52
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
20
Bramborový salát s okurkou a koprem
Bramborový salát s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka co se povede
Tvarohová bábovka co se povede
Tvarohová bábovka II.
Tvarohová bábovka II.
Tvarohová bábovka IV.
Tvarohová bábovka IV.
Tvarohová bábovka rychlá a dietní
Tvarohová bábovka rychlá a dietní
Tvarohová bábovka s bílkovou polevou
Tvarohová bábovka s bílkovou polevou
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact