Změklé máslo utřeme spolu s 4 žloutky a cukrem. Přidáme tvaroh a rum. Poté přidáme mouku a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme, až se začnou v těstu dělat bubliny. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků a přidáme rozinky. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukouvysypané bábovkové formy.
2
Pečeme v předehřáté troubě téměř 1 hodinu. Prvních 10 minut pečeme naplno a poté pozvolna teplotu stáhneme a upečeme dozlatova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Renáta
|14. 7. 2013 13:16
...právě se peče...tak později doplním komentář,jaký byl výsledek;-) :-\
mona
|18. 9. 2011 19:36
Jak dlouho a při jaké teplotě se peče???? :-)
Paja
|11. 2. 2011 15:46
Vyborna babovka!!!!
Věra
|16. 10. 2010 16:34
Já jsem udělala bábovku z tučného tvarohu, másla, rozinky a rum jsem tam nedávala, pouze kůru z citronu a nastrouhala jsem do ní dvoje kaštany (čokoládu) a byla výborná. Nebyla suchá, ani moc sladká. (dávala jsem bio cukr a i trochu míň).
Petule B.
|18. 6. 2009 16:18
Určitě, jak máte rádi. Já občas přidám kousky čokolády, nebo udělám mramorovanou. Pokaždé ale přidávám do těsta ještě citronovou kůru.
katka orlik
|18. 6. 2009 12:22
můžu do těsta přimíchat i kakako? Děkuju
katka orlik
|18. 6. 2009 12:22
můžu do těsta přimíchat i kakako? Děkuju
Zuzana Sobotová
|10. 5. 2009 12:29
Lepší bábovku jsem ještě nejedla! :o)
ledo ledo
|3. 5. 2009 09:43
Tato bábovka je u nás velmi oblíbená. Je jemná s tvarohovou chutí. Všem doporučuji použít tučný tvaroh. Chuť je mnohem lepší a věřte že z tučného tvarohu nepřiberete víc než z netučného. Abyste nepřibrali, nesměli byste bábovku vůbec :-) Takže raděj tučněji a chutněji.
Alena Hreusová
|12. 1. 2009 06:01
Bábovka je chuťovo veľmi dobrá, ale súhlasím, že je tuhá, preto som pridala trochu mlieka a dala menej múky. Kúsky čokolády a postrúhaná citrónová kôra do nej veľmi pristanú.
venyss venyss
|10. 1. 2009 20:56
Stejný recept jako TVAROHOVÁ BÁBOVKA,jen tam při těchto ingrediencích je 250 g másla, asi proto se vám zdá to těsto husté.
ledo ledo
|4. 1. 2009 18:54
Tato bábovka má vynikající chuť a je krásně nadýchaná. Rozhodně doporučuji-vyzkoušejte.
Šárka Klimešová
|30. 12. 2008 14:30
Myslím, že hodně záleží na tučnosti použitého tvarohu, odtučněná forma opravdu moc chuťově nevynikne...já použila tučný-vyjímečně, že jsou ty svátky , takže za nás jednoznačně za 1 :o)
Dagmar Krejčiříková
|29. 12. 2008 19:15
Omlouvám se autorovi za upřímnost, ale recept se mi nezdá nic moc :-( Je sice jemná a nadýchaná , ale v bábovce není tvaroh skoro cítit.
Daniela Šrámková
|14. 12. 2008 22:54
Mňam mňam!!!!!
Gabriela Paulová
|12. 12. 2008 11:31
Já umím upéct bábovku! )) DĚKUJU, DĚKUJU, DĚKUJU!!! Je výborná!
Nina Piačeková
|4. 12. 2008 10:26
TUto babovku som vyskusala u sestry a velmi mi zachutila, ked som ju skusila ja upiect tak sme s priatelom zjedli pol babovky este za tepla.spravila sa mi chrumkava korka a cesto bolo perfektne nadychane a vlacne. tak dobry recept som uz davno nemala. je fakt skvela!
Naďa Chmelařová
|12. 10. 2008 20:26
a místo rozinek dávám citronovou kůru z celého citronu
Naďa Chmelařová
|12. 10. 2008 20:25
skvělá bábovka, vždy se povedla,ale dávám jen 230 g mouky, bohatě to stačí a těsto je akorát. mnamka
Mirka
|2. 4. 2008 17:31
Zkusila jsem také tuto bábovku, tedy udělala jsem ji na plech. Nevím, kde jsem udělala chybu, ale těsto málo "vyskočilo" a tedy ve finále byla byla buchta velmi nízká. Nevím, čím to může být?
Miky
|28. 3. 2008 18:59
Těsto mi připadalo hodně husté,přidala jsem trochu mléka ale jinak vynikající bábovka.
iva nemcova
|25. 3. 2008 21:50
Uz jsem nekolikrat zkousela pect tvarohovou babovku a vzdycky to dopadlo neslavne.Zkusila jsem tenhle recept ,procetla komentare i u dalsiho receptu Tvarohove babovky a ejhle.... Ona se povedla,tak mam zas o receptik vice :-)
Zuzana Šindlerová
|6. 3. 2008 13:21
Je opravdu výborná, místo rozinek jsem dala nakrájenou čokoládu. Super, nesrazí se, neklesne, další recept, ke kterému se ráda vrátím.
Martina Marťásek
|4. 3. 2008 23:23
Tak jsem ji dnes také upekla , malinko jsem se bála , aby se nesrazila , ale i když trošku klesla , povedla se na jedničku :-)) Protože máme rádi čokoládu , tak jsem do těsta přidala dvě tyčinky ledových kaštanů a vrchovatou lžíci kakaa . Pekla jsem na 160 stupňů 45 minut . Dávám za jedna , protože je výýýborná :-)))
Květa Štěpánková
|2. 3. 2008 13:58
Pekla jsem, místo svého receptu kde bylo 25 dkg másla nebo Hery jsem dala jen půl kostky Hery a bábovka je senzační, dík a dávám 1
Věra
|2. 1. 2008 10:51
Pekla jsem z másla /je krásně žlutá/ a byla výborná!
Blanka V.
|26. 11. 2007 09:29
Souhlasím se všemi komentáři, bábovka je fakt výborná a na rozdíl od ostatních tvar. bábovek není mastná.
Markéta Valentíková
|27. 5. 2007 21:57
Je dobrá, ani né moc sladká ani né moc tučná. Upekla jsem jen s rozinkama a pochutnali jsme si.
Stanka
|16. 4. 2006 21:20
Moc vyborna!Moc se povedla,jako Tana, jsem pridala tez nasekanou cokoladu na vareni. Vrele doporucuji.
Táňa K.
|26. 2. 2006 17:28
Výborná! Půlka kostky másla je přesně akorát, bábovka není zbytečně tučná. Těsto jsem ještě ovoněla vanilkovým cukrem, strouhanou citrónovou kůrou a nakonec jsem přimíchala půlku nasekané čokolády na vaření. Pekla jsem na 180 stupňů asi hodinu.