To je zvláštní.Je to skoro na chlup stejný recept jakých je na těchto stránkách neuréko a u všech jsou kladná hodnocení.Tahle bábovka se mi nezdá tak odlišná a přesto se nedaří a nechutná?
Toho másla je tam strašně moc, bábovka byla mastná. Po vyndání z formy taky nějak divně splaskla
Bábovka, není moc dobrá, velmi křehká až drobivá. :-(
a z čeho to tak vevnitř zhnědlo??
;-) svišťíku , jak jste přišel na to , že je na fotu "kynutá maková bábovka " ? .. na fotu je tvarohová bábovka dělaná podle tohoto receptu - jen máme rádi kakaové středy - takže část těsta jsem obarvila kakaem :-)) Jana
Dnes jsem ji zkusila,opravdu moc mastná,při pečení se topí v tuku.U nás tedy neuspěla,ale slépky si pochutnali. :-D :-P
už jsem se chtěla divit.... ale když jsem klikla na zvětšovací lupu - tak tam autor uvedený je
U fotek už se neuvádí jejich autorka? Proč?
Ivo, zkuste "tvarohovou bábovku III". Je tam poloviční množství tuku, jinak je velmi podobná tomuto receptu a je fakt dobrá. Teda aspoň nám chutná....
Tak se povedla... Ale... Těsto je opravdu strašně husté a bábovka ve výsledku děsně mastná. Po upečení jsem z formy dokonce přebytečný tuk ještě vylévala. Teprve po úplném zchlazení, když se ten tuk zatáhne a ztuhne, tak je to relativně OK, ale pokud ji budu dělat příště, tuku dám max. půlku a cukru. Chlapům pak ve výsledku chutnala, ale mně po ní bylo těžko.
pro paní Ludmilu Polešovou: 250 g polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, 250 g hery, 250 g polotučného tvarohu, 1 prášek do pečiva, 5 vajec, kakao - ve šlehači našleháme vejce, cukr a vlažnou rozpuštěnou heru, pak zašleháme tvaroh a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva, těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, polovinu těsta můžeme obarvit kakaem.
Ubrala jsem cukr a tuk na hodnoty J. Povolné a udělala jsem i variantu na pekáč, do těsta jsem přidala Dr. Oetker Finesse Natürliches Bourbon-Vanille Aroma (nebo je možno dát i jiné vanilkové aroma, ale toto je úplně super). Kokosem jsem před pečením i lehce zaprášila a po vychladnutí krájela na kostky, na které jsem dala půlku broskve a šlehačku. Nemělo to chybu. Díky za tipy.
bábovka chuťově dobrá, ale dost tučná, a to jsem tuk ubrala, příště uberu ještě víc...
o víkendu jsem dělala 2x.
Už jsem zde psala, že se mi bábovka zdrcne, tak jsem ji zkusila udělat v domácí pekárně a povedla se. Jen jsem místo 250g tuku dala jen 1 dcl oleje a cukru jen 100g.
Tak si právě pochutnáváme na mňam mňam bábovce. Krásně to vyšlo. Přidala jsem také rozinky za hrubě nasekané ořechy. Brzo zase upeču a zkusím dát taky méně cukru a tuku. Ale je to super. Vyzkoušejte taky
Dávám méně cukru i tuku asi ve stejném poměru jako zde Jana Povolná,a myslím že i více mouky asi o 5dkg.Jinak po upečení nadvakrát rozkrojím jako dort,pomažu nejlépe rybízovým džemem,spojím a poliju citronovou polevou-cukr moučka,citr.šťáva,horká voda.Je to výborné i hezky to pak vypadá na talířku.
Bábovka měl dobrou konzistenci a byla velmi chutná i když poměrně tučná; nicméně skvělý recept!
Lído mrkněte na oddíl diskuze - kulinářské triky:-)
prosím vás může mi někdo napsat recept na tvarohovou bábovku kde se nedělá sníh děkuji většinou se mi sníh nedaří lída
Výborná....dělávám jí často...dala jsem méně cukru (150g) i tuku (180g) ,trochu citr.kůry a rumu.Část jsem obarvila kakaem... hodnotím za jedna :-)
Mně se zdrcla vždycky, když jsem ji vytáhla brzo z trouby. Tak ji nechávám raděj trochu víc připéct, ale zase se opravdu nesrazí.
Mám podobný recept, ale tvaroh zašlehávám hned do utřeného základu a přidávám tak dcl vlažného mléka. Vznikne krásný hladký krém a do toho pak přidávám mouku a sníh. Nikdy se mi nesrazila ani není hutná. Podle receptu má být dlouho vláčná, ale to jsme nikdy nevyzkoušeli, sníme jí hned.
Tuto bábovku si pamatuji z dětství, ale když jsem ji teď podle různých receptů včetně tohoto receptu dělala, tak se mi vždy zdrcne. Dělám přesně podle receptu a nevím tedy kde je chyba.
Je VÝBORNÁ!!! Ještě jsem jí vylepšila rozinkami a mandlemi a odebrala jsem asi 5 lžic těsta, které jsem obarvila kakaem a dala jsem to do půli, takže vznikla krásně dvojbarevná bábovka. Všem moc chutnala.
bábovku jsem zkoušela,ale zdrcla se mi.Tak nevím,kde jsem udělala chybu.
Bábovka není špatná, ale přijde mi, že by to chtělo méně tuku.
první tvarohová bábovka v mém životě, co se povedla (ale zatím jsem ji tolikrát nezkoušela, při druhém nevydařeném pokusu jsem tvarohové bábovky vypustila ze svého kuchařského repertoáru:-)).
je opravdu vyborna. ja tam dala jen mene cukru
Taky se mi zdá, že bábovka je poměrně dost hutná... takže ji do formy spíš přendávám než vylívám ... ale to nevadí, i tak je moc dobrá...
Chci se zeptat,je to těsto tak hutné,že se musí přendavat do formy.nechybí tam nějaká tekutina?
Tahle bábovka je skvělá, akorát zrovna tentokrát, jako na "potvoru" mi po upečení, ještě před vyklopením z formy, sedla. Nevíte, co dělám špatně, když někdy sedne a jindy je naprosto v pořádku? Nemyslím, že bych byla v pečení žabák, ale u bábovky nikdy nevím, jak to dopadne. Děkuju za radu.
Bábovka výborná, vláčná, rychlá. Přidala jsem nastrouhanou citronovou kůru a rozinky. Děkuj iMartině za recept.
moc dobra, jen toho tuku tam podle me opravdu neni potreba tolik, a tvarohu to snese zase vic, ale bojim se jestli se mi potom zas takhle pekne povede :-)
Také se přidávám. Je výborná, vydrží dlouho vláčná. Mňam, mňam..
Moc dobrá, dávám za 1
Babovka je opravdu moc dobra. Uz ji delam podruhe. Je vlacna a proste mnam. Dekuji za super recept.
Babovka byla super, jeste jsem do ni pridala mlete orechy, vejce jsem dala jen tri a snih se mi nechtelo slehat,tak jsem dala vejce cela a i tak byla exkluzivni!!! Dekuji Martine za recept.
Plně souhlasím s paní Mílou, že je bábovka moc dobrá !! Já dávám čtyři vejce a přidávám rozinky předem namočené v rumu nebo dávám místo rozinek - když dělám bábovku v létě - červený rybíz, je to výborné !! A skutečně se bábovka vždycky povede. Musí se péct zvolněji a téměř hodinu. Dělám ji velice často))
Recept na tuto bábovku mi dal před lety kolega v práci - stačí dát jen 3 vejce,já ji ještě vylepšuji citronovou kůrou a troškou rumu, je vláčná a moc dobrá, doporučuji.
Babovku som vyskusala hned este v sobotu, miesto tuku som pridala od oka asi 100 g masla nevedela som kolko treby presne.Bola super. Skutocne sa vydarila vyborne, myslim,ze tuku staci pridat aj menej a vobec to nechyba.
Doplněno do receptu.
:-) Opravdu jedná se o celou kostku /myslím, že je to 250g/ - omlouvám se...
To je snad logické, že celý tuk (kostka) - Hera apod., ne? Recept znám, bábovka je opravdu dobrá, doporučuji.
Kolik tuku? Nějak jste to zapomněla napsat...