• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka co se povede
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová bábovka co se povede

autor: Horklice
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 101
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová bábovka co se povede
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 250
      g tuk Stella, Hera, apod.
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g tvaroh
    • 200
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Tuk, žloutky a cukr umícháme a postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva, tvaroh, sníh z bílků a špetku soli. Vymažeme formu na bábovku, vysypeme kokosem a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zrůžovění.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Duo bábovka

Duo bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra | 7. 4. 2014 13:35

    To je zvláštní.Je to skoro na chlup stejný recept jakých je na těchto stránkách neuréko a u všech jsou kladná hodnocení.Tahle bábovka se mi nezdá tak odlišná a přesto se nedaří a nechutná?

  • Lujka110 | 7. 4. 2014 10:43

    Toho másla je tam strašně moc, bábovka byla mastná. Po vyndání z formy taky nějak divně splaskla

  • Jana K. | 5. 4. 2014 11:58

    Bábovka, není moc dobrá, velmi křehká až drobivá. :-(

  • pepíno | 27. 6. 2013 14:34

    a z čeho to tak vevnitř zhnědlo??

  • Jana. | 9. 6. 2013 05:03

    ;-) svišťíku , jak jste přišel na to , že je na fotu "kynutá maková bábovka " ? .. na fotu je tvarohová bábovka dělaná podle tohoto receptu - jen máme rádi kakaové středy - takže část těsta jsem obarvila kakaem :-)) Jana

  • niki | 31. 5. 2013 23:27

    Dnes jsem ji zkusila,opravdu moc mastná,při pečení se topí v tuku.U nás tedy neuspěla,ale slépky si pochutnali. :-D :-P

  • SK | 27. 4. 2013 23:05

    už jsem se chtěla divit.... ale když jsem klikla na zvětšovací lupu - tak tam autor uvedený je

  • Zdena | 26. 4. 2013 20:06

    U fotek už se neuvádí jejich autorka? Proč?

  • svišť | 26. 4. 2013 19:16

    Co tu dělá fotka kynuté makové bábovky?

  • Blanka Vr. | 2. 9. 2008 07:47

    Ivo, zkuste "tvarohovou bábovku III". Je tam poloviční množství tuku, jinak je velmi podobná tomuto receptu a je fakt dobrá. Teda aspoň nám chutná....

  • Iva Maturová | 1. 9. 2008 20:37

    Tak se povedla... Ale... Těsto je opravdu strašně husté a bábovka ve výsledku děsně mastná. Po upečení jsem z formy dokonce přebytečný tuk ještě vylévala. Teprve po úplném zchlazení, když se ten tuk zatáhne a ztuhne, tak je to relativně OK, ale pokud ji budu dělat příště, tuku dám max. půlku a cukru. Chlapům pak ve výsledku chutnala, ale mně po ní bylo těžko.

  • Jana Cz. | 27. 3. 2007 12:30

    pro paní Ludmilu Polešovou: 250 g polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, 250 g hery, 250 g polotučného tvarohu, 1 prášek do pečiva, 5 vajec, kakao - ve šlehači našleháme vejce, cukr a vlažnou rozpuštěnou heru, pak zašleháme tvaroh a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva, těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, polovinu těsta můžeme obarvit kakaem.

  • Jana M. | 26. 3. 2007 21:19

    Ubrala jsem cukr a tuk na hodnoty J. Povolné a udělala jsem i variantu na pekáč, do těsta jsem přidala Dr. Oetker Finesse Natürliches Bourbon-Vanille Aroma (nebo je možno dát i jiné vanilkové aroma, ale toto je úplně super). Kokosem jsem před pečením i lehce zaprášila a po vychladnutí krájela na kostky, na které jsem dala půlku broskve a šlehačku. Nemělo to chybu. Díky za tipy.

  • Vlasta | 23. 3. 2007 15:47

    bábovka chuťově dobrá, ale dost tučná, a to jsem tuk ubrala, příště uberu ještě víc...

  • as | 6. 2. 2007 11:51

    o víkendu jsem dělala 2x.

  • D K | 24. 5. 2006 16:45

    Už jsem zde psala, že se mi bábovka zdrcne, tak jsem ji zkusila udělat v domácí pekárně a povedla se. Jen jsem místo 250g tuku dala jen 1 dcl oleje a cukru jen 100g.

  • Markéta Kuklová | 20. 5. 2006 16:23

    Tak si právě pochutnáváme na mňam mňam bábovce. Krásně to vyšlo. Přidala jsem také rozinky za hrubě nasekané ořechy. Brzo zase upeču a zkusím dát taky méně cukru a tuku. Ale je to super. Vyzkoušejte taky

  • Jana | 29. 4. 2006 10:23

    Dávám méně cukru i tuku asi ve stejném poměru jako zde Jana Povolná,a myslím že i více mouky asi o 5dkg.Jinak po upečení nadvakrát rozkrojím jako dort,pomažu nejlépe rybízovým džemem,spojím a poliju citronovou polevou-cukr moučka,citr.šťáva,horká voda.Je to výborné i hezky to pak vypadá na talířku.

  • Jitka Bartoňová | 28. 4. 2006 15:10

    Bábovka měl dobrou konzistenci a byla velmi chutná i když poměrně tučná; nicméně skvělý recept!

  • Jaroslava Oumarová | 30. 3. 2006 10:17

    Lído mrkněte na oddíl diskuze - kulinářské triky:-)

  • Ludmila Polešová | 30. 3. 2006 10:06

    prosím vás může mi někdo napsat recept na tvarohovou bábovku kde se nedělá sníh děkuji většinou se mi sníh nedaří lída

  • Jana Povolná | 22. 2. 2006 16:07

    Výborná....dělávám jí často...dala jsem méně cukru (150g) i tuku (180g) ,trochu citr.kůry a rumu.Část jsem obarvila kakaem... hodnotím za jedna :-)

  • Ivana | 13. 2. 2006 20:27

    Mně se zdrcla vždycky, když jsem ji vytáhla brzo z trouby. Tak ji nechávám raděj trochu víc připéct, ale zase se opravdu nesrazí.

  • Mila Veselá | 13. 2. 2006 18:45

    Mám podobný recept, ale tvaroh zašlehávám hned do utřeného základu a přidávám tak dcl vlažného mléka. Vznikne krásný hladký krém a do toho pak přidávám mouku a sníh. Nikdy se mi nesrazila ani není hutná. Podle receptu má být dlouho vláčná, ale to jsme nikdy nevyzkoušeli, sníme jí hned.

  • D K | 13. 2. 2006 17:33

    Tuto bábovku si pamatuji z dětství, ale když jsem ji teď podle různých receptů včetně tohoto receptu dělala, tak se mi vždy zdrcne. Dělám přesně podle receptu a nevím tedy kde je chyba.

  • PC | 31. 1. 2006 15:32

    Je VÝBORNÁ!!! Ještě jsem jí vylepšila rozinkami a mandlemi a odebrala jsem asi 5 lžic těsta, které jsem obarvila kakaem a dala jsem to do půli, takže vznikla krásně dvojbarevná bábovka. Všem moc chutnala.

  • agny | 2. 1. 2006 16:52

    bábovku jsem zkoušela,ale zdrcla se mi.Tak nevím,kde jsem udělala chybu.

  • Dana K. | 16. 10. 2005 15:51

    Bábovka není špatná, ale přijde mi, že by to chtělo méně tuku.

  • Dana Konrádová | 9. 10. 2005 17:11

    první tvarohová bábovka v mém životě, co se povedla (ale zatím jsem ji tolikrát nezkoušela, při druhém nevydařeném pokusu jsem tvarohové bábovky vypustila ze svého kuchařského repertoáru:-)).

  • simona | 7. 10. 2005 13:51

    je opravdu vyborna. ja tam dala jen mene cukru

  • Lucias | 29. 9. 2005 19:41

    Taky se mi zdá, že bábovka je poměrně dost hutná... takže ji do formy spíš přendávám než vylívám ... ale to nevadí, i tak je moc dobrá...

  • Jana F. | 24. 9. 2005 15:11

    Chci se zeptat,je to těsto tak hutné,že se musí přendavat do formy.nechybí tam nějaká tekutina?

  • Verulinka | 19. 9. 2005 23:41

    Tahle bábovka je skvělá, akorát zrovna tentokrát, jako na "potvoru" mi po upečení, ještě před vyklopením z formy, sedla. Nevíte, co dělám špatně, když někdy sedne a jindy je naprosto v pořádku? Nemyslím, že bych byla v pečení žabák, ale u bábovky nikdy nevím, jak to dopadne. Děkuju za radu.

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra | 16. 9. 2005 16:08

    Bábovka výborná, vláčná, rychlá. Přidala jsem nastrouhanou citronovou kůru a rozinky. Děkuj iMartině za recept.

  • Eva P | 5. 9. 2005 14:24

    moc dobra, jen toho tuku tam podle me opravdu neni potreba tolik, a tvarohu to snese zase vic, ale bojim se jestli se mi potom zas takhle pekne povede :-)

  • Alena | 19. 8. 2005 08:16

    Také se přidávám. Je výborná, vydrží dlouho vláčná. Mňam, mňam..

  • Alis | 18. 8. 2005 17:09

    Moc dobrá, dávám za 1

  • Petra H | 21. 7. 2005 19:50

    Babovka je opravdu moc dobra. Uz ji delam podruhe. Je vlacna a proste mnam. Dekuji za super recept.

  • Peta | 11. 2. 2005 08:19

    Babovka byla super, jeste jsem do ni pridala mlete orechy, vejce jsem dala jen tri a snih se mi nechtelo slehat,tak jsem dala vejce cela a i tak byla exkluzivni!!! Dekuji Martine za recept.

  • Jana z VM | 26. 1. 2005 09:45

    Plně souhlasím s paní Mílou, že je bábovka moc dobrá !! Já dávám čtyři vejce a přidávám rozinky předem namočené v rumu nebo dávám místo rozinek - když dělám bábovku v létě - červený rybíz, je to výborné !! A skutečně se bábovka vždycky povede. Musí se péct zvolněji a téměř hodinu. Dělám ji velice často:)))

  • Míla Kořínková | 26. 1. 2005 08:41

    Recept na tuto bábovku mi dal před lety kolega v práci - stačí dát jen 3 vejce,já ji ještě vylepšuji citronovou kůrou a troškou rumu, je vláčná a moc dobrá, doporučuji.

  • Inka | 26. 1. 2005 06:00

    Babovku som vyskusala hned este v sobotu, miesto tuku som pridala od oka asi 100 g masla nevedela som kolko treby presne.Bola super. Skutocne sa vydarila vyborne, myslim,ze tuku staci pridat aj menej a vobec to nechyba.

  • Kuchařka on-line | 24. 1. 2005 17:57

    Doplněno do receptu.

  • Martina Horklová | 24. 1. 2005 17:53

    :-) Opravdu jedná se o celou kostku /myslím, že je to 250g/ - omlouvám se...

  • eviku | 22. 1. 2005 23:14

    To je snad logické, že celý tuk (kostka) - Hera apod., ne? Recept znám, bábovka je opravdu dobrá, doporučuji.

  • Lenka | 22. 1. 2005 20:21

    Kolik tuku? Nějak jste to zapomněla napsat...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Tuk Tvaroh Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

Kuřecí nudličky pro labužníky

Kuřecí nudličky pro labužníky

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
27
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Borůvkový mls s meruňkami
Borůvkový mls s meruňkami
22
Rychlé těstoviny s cuketou
Rychlé těstoviny s…
22
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Tvaroh s rakytníkovým pyré
Tvaroh s rakytníkovým pyré
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka II.
Tvarohová bábovka II.
Tvarohová bábovka III.
Tvarohová bábovka III.
Tvarohová bábovka IV.
Tvarohová bábovka IV.
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka co se povede
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact