• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka co se povede
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová bábovka co se povede

autor: Horklice
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 101
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová bábovka co se povede
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 250
      g tuk Stella, Hera, apod.
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g tvaroh
    • 200
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Tuk, žloutky a cukr umícháme a postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva, tvaroh, sníh z bílků a špetku soli. Vymažeme formu na bábovku, vysypeme kokosem a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zrůžovění.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Duo bábovka

Duo bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra | 7. 4. 2014 13:35

    To je zvláštní.Je to skoro na chlup stejný recept jakých je na těchto stránkách neuréko a u všech jsou kladná hodnocení.Tahle bábovka se mi nezdá tak odlišná a přesto se nedaří a nechutná?

  • Lujka110 | 7. 4. 2014 10:43

    Toho másla je tam strašně moc, bábovka byla mastná. Po vyndání z formy taky nějak divně splaskla

  • Jana K. | 5. 4. 2014 11:58

    Bábovka, není moc dobrá, velmi křehká až drobivá. :-(

  • pepíno | 27. 6. 2013 14:34

    a z čeho to tak vevnitř zhnědlo??

  • Jana. | 9. 6. 2013 05:03

    ;-) svišťíku , jak jste přišel na to , že je na fotu "kynutá maková bábovka " ? .. na fotu je tvarohová bábovka dělaná podle tohoto receptu - jen máme rádi kakaové středy - takže část těsta jsem obarvila kakaem :-)) Jana

  • niki | 31. 5. 2013 23:27

    Dnes jsem ji zkusila,opravdu moc mastná,při pečení se topí v tuku.U nás tedy neuspěla,ale slépky si pochutnali. :-D :-P

  • SK | 27. 4. 2013 23:05

    už jsem se chtěla divit.... ale když jsem klikla na zvětšovací lupu - tak tam autor uvedený je

  • Zdena | 26. 4. 2013 20:06

    U fotek už se neuvádí jejich autorka? Proč?

  • svišť | 26. 4. 2013 19:16

    Co tu dělá fotka kynuté makové bábovky?

  • Blanka Vr. | 2. 9. 2008 07:47

    Ivo, zkuste "tvarohovou bábovku III". Je tam poloviční množství tuku, jinak je velmi podobná tomuto receptu a je fakt dobrá. Teda aspoň nám chutná....

  • Iva Maturová | 1. 9. 2008 20:37

    Tak se povedla... Ale... Těsto je opravdu strašně husté a bábovka ve výsledku děsně mastná. Po upečení jsem z formy dokonce přebytečný tuk ještě vylévala. Teprve po úplném zchlazení, když se ten tuk zatáhne a ztuhne, tak je to relativně OK, ale pokud ji budu dělat příště, tuku dám max. půlku a cukru. Chlapům pak ve výsledku chutnala, ale mně po ní bylo těžko.

  • Jana Cz. | 27. 3. 2007 12:30

    pro paní Ludmilu Polešovou: 250 g polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, 250 g hery, 250 g polotučného tvarohu, 1 prášek do pečiva, 5 vajec, kakao - ve šlehači našleháme vejce, cukr a vlažnou rozpuštěnou heru, pak zašleháme tvaroh a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva, těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, polovinu těsta můžeme obarvit kakaem.

  • Jana M. | 26. 3. 2007 21:19

    Ubrala jsem cukr a tuk na hodnoty J. Povolné a udělala jsem i variantu na pekáč, do těsta jsem přidala Dr. Oetker Finesse Natürliches Bourbon-Vanille Aroma (nebo je možno dát i jiné vanilkové aroma, ale toto je úplně super). Kokosem jsem před pečením i lehce zaprášila a po vychladnutí krájela na kostky, na které jsem dala půlku broskve a šlehačku. Nemělo to chybu. Díky za tipy.

  • Vlasta | 23. 3. 2007 15:47

    bábovka chuťově dobrá, ale dost tučná, a to jsem tuk ubrala, příště uberu ještě víc...

  • as | 6. 2. 2007 11:51

    o víkendu jsem dělala 2x.

  • D K | 24. 5. 2006 16:45

    Už jsem zde psala, že se mi bábovka zdrcne, tak jsem ji zkusila udělat v domácí pekárně a povedla se. Jen jsem místo 250g tuku dala jen 1 dcl oleje a cukru jen 100g.

  • Markéta Kuklová | 20. 5. 2006 16:23

    Tak si právě pochutnáváme na mňam mňam bábovce. Krásně to vyšlo. Přidala jsem také rozinky za hrubě nasekané ořechy. Brzo zase upeču a zkusím dát taky méně cukru a tuku. Ale je to super. Vyzkoušejte taky

  • Jana | 29. 4. 2006 10:23

    Dávám méně cukru i tuku asi ve stejném poměru jako zde Jana Povolná,a myslím že i více mouky asi o 5dkg.Jinak po upečení nadvakrát rozkrojím jako dort,pomažu nejlépe rybízovým džemem,spojím a poliju citronovou polevou-cukr moučka,citr.šťáva,horká voda.Je to výborné i hezky to pak vypadá na talířku.

  • Jitka Bartoňová | 28. 4. 2006 15:10

    Bábovka měl dobrou konzistenci a byla velmi chutná i když poměrně tučná; nicméně skvělý recept!

  • Jaroslava Oumarová | 30. 3. 2006 10:17

    Lído mrkněte na oddíl diskuze - kulinářské triky:-)

  • Ludmila Polešová | 30. 3. 2006 10:06

    prosím vás může mi někdo napsat recept na tvarohovou bábovku kde se nedělá sníh děkuji většinou se mi sníh nedaří lída

  • Jana Povolná | 22. 2. 2006 16:07

    Výborná....dělávám jí často...dala jsem méně cukru (150g) i tuku (180g) ,trochu citr.kůry a rumu.Část jsem obarvila kakaem... hodnotím za jedna :-)

  • Ivana | 13. 2. 2006 20:27

    Mně se zdrcla vždycky, když jsem ji vytáhla brzo z trouby. Tak ji nechávám raděj trochu víc připéct, ale zase se opravdu nesrazí.

  • Mila Veselá | 13. 2. 2006 18:45

    Mám podobný recept, ale tvaroh zašlehávám hned do utřeného základu a přidávám tak dcl vlažného mléka. Vznikne krásný hladký krém a do toho pak přidávám mouku a sníh. Nikdy se mi nesrazila ani není hutná. Podle receptu má být dlouho vláčná, ale to jsme nikdy nevyzkoušeli, sníme jí hned.

  • D K | 13. 2. 2006 17:33

    Tuto bábovku si pamatuji z dětství, ale když jsem ji teď podle různých receptů včetně tohoto receptu dělala, tak se mi vždy zdrcne. Dělám přesně podle receptu a nevím tedy kde je chyba.

  • PC | 31. 1. 2006 15:32

    Je VÝBORNÁ!!! Ještě jsem jí vylepšila rozinkami a mandlemi a odebrala jsem asi 5 lžic těsta, které jsem obarvila kakaem a dala jsem to do půli, takže vznikla krásně dvojbarevná bábovka. Všem moc chutnala.

  • agny | 2. 1. 2006 16:52

    bábovku jsem zkoušela,ale zdrcla se mi.Tak nevím,kde jsem udělala chybu.

  • Dana K. | 16. 10. 2005 15:51

    Bábovka není špatná, ale přijde mi, že by to chtělo méně tuku.

  • Dana Konrádová | 9. 10. 2005 17:11

    první tvarohová bábovka v mém životě, co se povedla (ale zatím jsem ji tolikrát nezkoušela, při druhém nevydařeném pokusu jsem tvarohové bábovky vypustila ze svého kuchařského repertoáru:-)).

  • simona | 7. 10. 2005 13:51

    je opravdu vyborna. ja tam dala jen mene cukru

  • Lucias | 29. 9. 2005 19:41

    Taky se mi zdá, že bábovka je poměrně dost hutná... takže ji do formy spíš přendávám než vylívám ... ale to nevadí, i tak je moc dobrá...

  • Jana F. | 24. 9. 2005 15:11

    Chci se zeptat,je to těsto tak hutné,že se musí přendavat do formy.nechybí tam nějaká tekutina?

  • Verulinka | 19. 9. 2005 23:41

    Tahle bábovka je skvělá, akorát zrovna tentokrát, jako na "potvoru" mi po upečení, ještě před vyklopením z formy, sedla. Nevíte, co dělám špatně, když někdy sedne a jindy je naprosto v pořádku? Nemyslím, že bych byla v pečení žabák, ale u bábovky nikdy nevím, jak to dopadne. Děkuju za radu.

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra | 16. 9. 2005 16:08

    Bábovka výborná, vláčná, rychlá. Přidala jsem nastrouhanou citronovou kůru a rozinky. Děkuj iMartině za recept.

  • Eva P | 5. 9. 2005 14:24

    moc dobra, jen toho tuku tam podle me opravdu neni potreba tolik, a tvarohu to snese zase vic, ale bojim se jestli se mi potom zas takhle pekne povede :-)

  • Alena | 19. 8. 2005 08:16

    Také se přidávám. Je výborná, vydrží dlouho vláčná. Mňam, mňam..

  • Alis | 18. 8. 2005 17:09

    Moc dobrá, dávám za 1

  • Petra H | 21. 7. 2005 19:50

    Babovka je opravdu moc dobra. Uz ji delam podruhe. Je vlacna a proste mnam. Dekuji za super recept.

  • Peta | 11. 2. 2005 08:19

    Babovka byla super, jeste jsem do ni pridala mlete orechy, vejce jsem dala jen tri a snih se mi nechtelo slehat,tak jsem dala vejce cela a i tak byla exkluzivni!!! Dekuji Martine za recept.

  • Jana z VM | 26. 1. 2005 09:45

    Plně souhlasím s paní Mílou, že je bábovka moc dobrá !! Já dávám čtyři vejce a přidávám rozinky předem namočené v rumu nebo dávám místo rozinek - když dělám bábovku v létě - červený rybíz, je to výborné !! A skutečně se bábovka vždycky povede. Musí se péct zvolněji a téměř hodinu. Dělám ji velice často:)))

  • Míla Kořínková | 26. 1. 2005 08:41

    Recept na tuto bábovku mi dal před lety kolega v práci - stačí dát jen 3 vejce,já ji ještě vylepšuji citronovou kůrou a troškou rumu, je vláčná a moc dobrá, doporučuji.

  • Inka | 26. 1. 2005 06:00

    Babovku som vyskusala hned este v sobotu, miesto tuku som pridala od oka asi 100 g masla nevedela som kolko treby presne.Bola super. Skutocne sa vydarila vyborne, myslim,ze tuku staci pridat aj menej a vobec to nechyba.

  • Kuchařka on-line | 24. 1. 2005 17:57

    Doplněno do receptu.

  • Martina Horklová | 24. 1. 2005 17:53

    :-) Opravdu jedná se o celou kostku /myslím, že je to 250g/ - omlouvám se...

  • eviku | 22. 1. 2005 23:14

    To je snad logické, že celý tuk (kostka) - Hera apod., ne? Recept znám, bábovka je opravdu dobrá, doporučuji.

  • Lenka | 22. 1. 2005 20:21

    Kolik tuku? Nějak jste to zapomněla napsat...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Tuk Tvaroh Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

Borůvkový koláč s krémem z bílé…

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

95
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
68
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
63
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
62
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
60
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Tvaroh s rakytníkovým pyré
Tvaroh s rakytníkovým pyré
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka II.
Tvarohová bábovka II.
Tvarohová bábovka III.
Tvarohová bábovka III.
Tvarohová bábovka IV.
Tvarohová bábovka IV.
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka co se povede
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact