Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a znovu prošleháme dotuha. Med přivedeme k varu a do vroucího medu přimícháme sníh a mícháme, dokud nevznikne pevná hmota. Přidáme vanilkový cukr a sekané ořechy a promícháme. Hmotu rozetřeme na jednu oplatku, zakryjeme druhou a zlehka zatížíme. Po vychladnutí vložíme dobře ztuhnout do chladničky (můžeme i do mrazáku). Po ztuhnutí krájíme na kostky a každou máčíme úhlopříčně do čokoládové polevy (čokoláda + ztužený tuk).
prosim vas našla ste už ten švindl turecky med? ja tiež tieto vanilkove nahražky nemusim
nikdo
|25. 11. 2012 17:37
já sem byla za tenhle rok v turecku 4 krát a tohle neni original!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-X
Petra Rubíková
|23. 8. 2010 18:18
Vypadá to skvěle. A chutná ještě líp. :-))
Petra Albrechtová
|29. 3. 2007 13:44
Díky Markétko, ty recepty tam jsou skvělý a nevěděla jsem o nich, nicméně není to recept, který hledám. Možná jsem to měla říct tak, že hledám ten pravý "pouťový" med. Protože tyhle turecké medy znám, jsou měkké , děsně sladké, trošku připomínají divný kandovaný ovoce a moc mi nechutnají. I když uznávám, že právě tyto jsou ty pravé turecké medy :) Takže já ve skutečnosti hledám ten švindl, co se prodává na matějský :)
englicka marketa
|27. 3. 2007 19:17
Petruš podívejte se na http://alexa1311.sblog.cz/tam jsou tradiční turecké recepty a mezi nimi i 2 originální na turecký med.
Petra Albrechtová
|27. 3. 2007 16:38
Hele, nevíte náhdou někdo, jak se dělá takový ten pravý turecký med? Takový ten tvrdý, co se seká sekáčkem na maso na poutích?
Tereza Jarčušková
|27. 3. 2007 15:11
Airan, našla som ten recept minulý týždeň a v sobotu som hneď robila. Je to rýchle a dokonca to chutí aj mne, čo med neznášam. Nie je ho tam výrazne cítiť.