Jogurt si můžeme dopřát nasladko i naslano, jako je tomu v receptu na turecká vejce, která jsou skvělou víkendovou snídaní. Obohacená čerstvou zeleninou a křupavými topinkami vás dozajista zasytí a dodají energii na celý den.
Připravte ztracená vejce. Odřízněte čtverec fólie, střed potřete olejem (jinak se vejce na fólii přilepí), fólii volně položte přes šálek či malou misku, aby se vytvořila prohlubeň, do které rozklepnete vejce. Cípy fólie dejte k sobě, zatočte jako měšec a zauzlujte. Takto připravte všechna vejce. Zabalená vejce dejte do hrnce s vroucí vodou, povařte 4 minuty a vylovte. Před podáváním odstřihněte uzlíky a vejce vybalte z fólie.
2
Utřete česnek, nasekejte kopr. Jogurt promíchejte s česnekem a většinou kopru, osolte a opepřete. Na pánvi rozpusťte máslo, nechte ho zpěnit, přidejte papriku a chilli, promíchejte a odstavte.
Do misek či na hlubší talíř rozdělte jogurt, přelijte ho ochuceným máslem, přidejte vejce a zasypte zbytkem kopru. Podávejte s čerstvou zeleninou a topinkami.