• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Turecká pomazánka z lilku
Napište svůj komentář k receptu

Turecká pomazánka z lilku

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Turecká pomazánka z lilku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek
    • 5
      ks paprika
    • 5
      ks rajčata
    • sůl
    • olivový olej
    • česnek Dle vlastní chuti (dávám alespoň půl paličky)

Postup přípravy receptu

1
Lilky a papriky opečeme na sucho v troubě (nejlépe na starém plechu) a necháme vychladnout. Papriky jsou zpravidla o něco dříve hotové. Rajčata sloupneme, nakrájíme na drobno a za občasného míchání dusíme v kastrolku, až se odpaří šťáva.
2
Lilky a papriky oloupeme a nameleme na masovém strojku nebo stačí jen rozmačkat vidličkou. Přidáme rajčata, prolisovaný česnek a olej, zamícháme. Vyborná na topinky!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Turecká roláda

Turecká roláda

Turecká vejce

Turecká vejce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzka | 2. 3. 2014 14:31

    Už když jsem si přečetla recept, bylo mi jasné, že bude pomazánka chutnat tak, jak jsi jí popsala. Kdybych neměla ráda lečo, vůbec bych jí nedělala a považovala bych to rovnou za ztrátu času.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 3. 2014 14:21

    Nám tato pomazánka bohužel vůbec nechutnala. Přirovnala bych ji k leču/hospodská směs na topinky... bohužel to není náš šálek kávy. Navíc je pomazánka opravdu velmi časově náročná a určitě by snesla podrobnější postup k přípravě - doba pečení a rady a tipy k loupání (což tedy naštěstí vepsali jiní do komentářů, za toto jim děkuji). Dávám přednost lilkovým pomazánkám jemnějším, jako je zde na stránkách uvedený "Babagam" či by jistě mohl stát za vyzkoušení recept zde z komentářů od Gabriely B.

  • Gabriela B | 21. 10. 2005 22:22

    Já ingredience zásadně rozmačkávám, někdy dokonce mixuji (několik vteřin) v robotu. Pomazánka se velmi dobře roztírá, pečivo se nerozmočí.

  • airan | 21. 10. 2005 13:24

    Pro Michalu - ingredience se zasadne nekraji, ale rozmackava. Krajene kjopoulu se nikde nepodava. Nakrajeny peceny lilek z trouby je jako houba a tu stavu stejne pusti:-))Topinky pouzivam budto smazene nebo namazane maslem.Ta stava k tomu tak nejak patri a topinky se ji hned, pak se nestaci rozmocit:-))

  • Michala S. | 21. 10. 2005 09:28

    Myslím, že by bylo chutnější ingredience pokrájet ne prolisovat, je z toho kaše. Znám podobný recept z grilovaných paprik. Navíc se nedá dost dobře docílit toho, aby z pomazánky po chvíli netekla šťáva, což není dobře. Bagetu, či chléb či topinku to rozmočí. Chuť je ale jinak dobrá.

  • Airan Novakova | 20. 10. 2005 22:49

    No, nevim zda je Lojzicek objektivny - pravda je , ze snedl pomalu tu moji pomazanku sam, ale ma to dve slaba mista: a) jsme kamarady b) tu pomazanku poradne zapijel a nebylo to cajem :-))

  • Alojs Ježek | 20. 10. 2005 21:18

    Už se mi dělaj boule za ušima:-0

  • pupen Hons | 27. 9. 2005 21:58

    Já to znám z dovolené, z Egypta. Výborná záležitost, přidávám další 1.

  • Gabriela B | 27. 9. 2005 18:45

    Výborné. Dělám něco podobného, ale pro změnu bez paprik. Ve Francii se této pomazánce říká Caviar d'aubergines ("Kaviár z lilků"), původem je Maroko. Variant existuje samozřejmě spousta. Lilky opeču nasucho v troubě (180 C, asi 40 min), až jsou pěkně měkké. (Vidlička by měla snadno projet slupkou). Nechám vychladnout, oloupu slupku a odstraním zrníčka. Rajčata spařím, oloupu a zbavím zrníček. Společně rozmixuji s citronovou šťávou, 2 lžícemi olivového oleje, solí, pepřem, česnekem a 100 g bílého jogurtu. Je to výborné s chlebem nebo např. s opečenou bílou bagetou. Nicméně jsem dnes vyzkoušela recept Airan Novákové a dávám za 1.

  • Pilence | 26. 9. 2005 21:45

    Souhlasim, na ajvar je spousta receptu. Tohle jsou velike mnamky v Cechach dosud neobjevene nebo opomijene. Opravdu doporucuji vyzkouset, je to urcite jednickovy recept (a tem linym aspon koupit). Pile

  • Airan Novakova | 26. 9. 2005 20:23

    Pile, ja mam na aivar jiny recept ale toto je dost podobne. Papriky na rozdil od aivaru tady muzou byt klidne i zelene, jinak ja taky radeji zbavuji seminek:-)) V Makedonii napriklad rikaji aivar jen pecene, olopane a namlete kapie smichane s olejem. Zrejme taky okrajova zalezitost. Ja tihle pomazanky miluji:-))

  • Pilence | 26. 9. 2005 19:06

    Mnam, mnam. Tak tomuhle na Balkane rikaji AJVAR. Co rodina, to recept na nej. Tenhle je hodne podobny tomu memu ze Srbska, ale ten je bez rajcat (jsou vsak predpisy i s rajcaty). Pece se to asi na 180°C cca 1/2 hodina. Musi tomu naskakat hnede puchyre. Ja to pak nechavam sparit aspon 1/2 hodiny v igelitce, aby to slo lepe loupat. Osobne papriky pak zbavuji seminek,ale nekdo je nechava. Pak se vse semele. Ochucuji soli, peprem, cesnekem, octem (opatrne). Pak pomalu pridavame olej, toho jen tolik, kolik smes prijme! V lednicce to vydrzi dlouho, je to bajecne na chleba, jako omacicka k masum (tady doporucuji servirovat s kupou cibule). A komu se to nechce vyrabet, at se poohledne v obchode po vyrobcich od Podravky, ajvar uz vozi i k nam. Pile

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Olivový olej Paprika Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na paprice

Kotlety na paprice

Banánový dort

Banánový dort

Žravé řezy

Žravé řezy

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

166
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
42
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Dominika Myslivcová v Paříži: Překvapení pod Eiffelovkou!

Dominika Myslivcová v Paříži: Překvapení pod Eiffelovkou!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

Další doporučené recepty:

Tuňákový salát s cottage sýrem
Tuňákový salát s cottage sýrem
Tuňákový salát s těstovinami
Tuňákový salát s těstovinami
Tuňákový steak v chlebovo-bylinkové krustě
Tuňákový steak v chlebovo-bylinkové…
Turecká roláda
Turecká roláda
Turecká vejce
Turecká vejce
Turecké knedlíky v cibulové omáčce
Turecké knedlíky v cibulové omáčce
  • Recepty.cz
  • Turecká pomazánka z lilku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact