• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Turecká pomazánka z lilku
Napište svůj komentář k receptu

Turecká pomazánka z lilku

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Turecká pomazánka z lilku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek
    • 5
      ks paprika
    • 5
      ks rajčata
    • sůl
    • olivový olej
    • česnek Dle vlastní chuti (dávám alespoň půl paličky)

Postup přípravy receptu

1
Lilky a papriky opečeme na sucho v troubě (nejlépe na starém plechu) a necháme vychladnout. Papriky jsou zpravidla o něco dříve hotové. Rajčata sloupneme, nakrájíme na drobno a za občasného míchání dusíme v kastrolku, až se odpaří šťáva.
2
Lilky a papriky oloupeme a nameleme na masovém strojku nebo stačí jen rozmačkat vidličkou. Přidáme rajčata, prolisovaný česnek a olej, zamícháme. Vyborná na topinky!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Turecká roláda

Turecká roláda

Turecká vejce

Turecká vejce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzka | 2. 3. 2014 14:31

    Už když jsem si přečetla recept, bylo mi jasné, že bude pomazánka chutnat tak, jak jsi jí popsala. Kdybych neměla ráda lečo, vůbec bych jí nedělala a považovala bych to rovnou za ztrátu času.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 3. 2014 14:21

    Nám tato pomazánka bohužel vůbec nechutnala. Přirovnala bych ji k leču/hospodská směs na topinky... bohužel to není náš šálek kávy. Navíc je pomazánka opravdu velmi časově náročná a určitě by snesla podrobnější postup k přípravě - doba pečení a rady a tipy k loupání (což tedy naštěstí vepsali jiní do komentářů, za toto jim děkuji). Dávám přednost lilkovým pomazánkám jemnějším, jako je zde na stránkách uvedený "Babagam" či by jistě mohl stát za vyzkoušení recept zde z komentářů od Gabriely B.

  • Gabriela B | 21. 10. 2005 22:22

    Já ingredience zásadně rozmačkávám, někdy dokonce mixuji (několik vteřin) v robotu. Pomazánka se velmi dobře roztírá, pečivo se nerozmočí.

  • airan | 21. 10. 2005 13:24

    Pro Michalu - ingredience se zasadne nekraji, ale rozmackava. Krajene kjopoulu se nikde nepodava. Nakrajeny peceny lilek z trouby je jako houba a tu stavu stejne pusti:-))Topinky pouzivam budto smazene nebo namazane maslem.Ta stava k tomu tak nejak patri a topinky se ji hned, pak se nestaci rozmocit:-))

  • Michala S. | 21. 10. 2005 09:28

    Myslím, že by bylo chutnější ingredience pokrájet ne prolisovat, je z toho kaše. Znám podobný recept z grilovaných paprik. Navíc se nedá dost dobře docílit toho, aby z pomazánky po chvíli netekla šťáva, což není dobře. Bagetu, či chléb či topinku to rozmočí. Chuť je ale jinak dobrá.

  • Airan Novakova | 20. 10. 2005 22:49

    No, nevim zda je Lojzicek objektivny - pravda je , ze snedl pomalu tu moji pomazanku sam, ale ma to dve slaba mista: a) jsme kamarady b) tu pomazanku poradne zapijel a nebylo to cajem :-))

  • Alojs Ježek | 20. 10. 2005 21:18

    Už se mi dělaj boule za ušima:-0

  • pupen Hons | 27. 9. 2005 21:58

    Já to znám z dovolené, z Egypta. Výborná záležitost, přidávám další 1.

  • Gabriela B | 27. 9. 2005 18:45

    Výborné. Dělám něco podobného, ale pro změnu bez paprik. Ve Francii se této pomazánce říká Caviar d'aubergines ("Kaviár z lilků"), původem je Maroko. Variant existuje samozřejmě spousta. Lilky opeču nasucho v troubě (180 C, asi 40 min), až jsou pěkně měkké. (Vidlička by měla snadno projet slupkou). Nechám vychladnout, oloupu slupku a odstraním zrníčka. Rajčata spařím, oloupu a zbavím zrníček. Společně rozmixuji s citronovou šťávou, 2 lžícemi olivového oleje, solí, pepřem, česnekem a 100 g bílého jogurtu. Je to výborné s chlebem nebo např. s opečenou bílou bagetou. Nicméně jsem dnes vyzkoušela recept Airan Novákové a dávám za 1.

  • Pilence | 26. 9. 2005 21:45

    Souhlasim, na ajvar je spousta receptu. Tohle jsou velike mnamky v Cechach dosud neobjevene nebo opomijene. Opravdu doporucuji vyzkouset, je to urcite jednickovy recept (a tem linym aspon koupit). Pile

  • Airan Novakova | 26. 9. 2005 20:23

    Pile, ja mam na aivar jiny recept ale toto je dost podobne. Papriky na rozdil od aivaru tady muzou byt klidne i zelene, jinak ja taky radeji zbavuji seminek:-)) V Makedonii napriklad rikaji aivar jen pecene, olopane a namlete kapie smichane s olejem. Zrejme taky okrajova zalezitost. Ja tihle pomazanky miluji:-))

  • Pilence | 26. 9. 2005 19:06

    Mnam, mnam. Tak tomuhle na Balkane rikaji AJVAR. Co rodina, to recept na nej. Tenhle je hodne podobny tomu memu ze Srbska, ale ten je bez rajcat (jsou vsak predpisy i s rajcaty). Pece se to asi na 180°C cca 1/2 hodina. Musi tomu naskakat hnede puchyre. Ja to pak nechavam sparit aspon 1/2 hodiny v igelitce, aby to slo lepe loupat. Osobne papriky pak zbavuji seminek,ale nekdo je nechava. Pak se vse semele. Ochucuji soli, peprem, cesnekem, octem (opatrne). Pak pomalu pridavame olej, toho jen tolik, kolik smes prijme! V lednicce to vydrzi dlouho, je to bajecne na chleba, jako omacicka k masum (tady doporucuji servirovat s kupou cibule). A komu se to nechce vyrabet, at se poohledne v obchode po vyrobcich od Podravky, ajvar uz vozi i k nam. Pile

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Olivový olej Paprika Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Tvarohový želatinový dort

Tvarohový želatinový dort

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Rybízový koláč s…
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila
23
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
22
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz ONLINE: První hvězdy už jsou ve Varech! A emotivní přivítání syna Bartošky (†78) Janka

ONLINE: První hvězdy už jsou ve Varech! A emotivní přivítání syna Bartošky (†78) Janka

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Další doporučené recepty:

Tuňákový salát s cottage sýrem
Tuňákový salát s cottage sýrem
Tuňákový salát s těstovinami
Tuňákový salát s těstovinami
Tuňákový steak v chlebovo-bylinkové krustě
Tuňákový steak v chlebovo-bylinkové…
Turecká roláda
Turecká roláda
Turecká vejce
Turecká vejce
Turecké knedlíky v cibulové omáčce
Turecké knedlíky v cibulové omáčce
  • Recepty.cz
  • Turecká pomazánka z lilku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact