• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Turecká pomazánka z lilku
Napište svůj komentář k receptu

Turecká pomazánka z lilku

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Turecká pomazánka z lilku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek
    • 5
      ks paprika
    • 5
      ks rajčata
    • sůl
    • olivový olej
    • česnek Dle vlastní chuti (dávám alespoň půl paličky)

Postup přípravy receptu

1
Lilky a papriky opečeme na sucho v troubě (nejlépe na starém plechu) a necháme vychladnout. Papriky jsou zpravidla o něco dříve hotové. Rajčata sloupneme, nakrájíme na drobno a za občasného míchání dusíme v kastrolku, až se odpaří šťáva.
2
Lilky a papriky oloupeme a nameleme na masovém strojku nebo stačí jen rozmačkat vidličkou. Přidáme rajčata, prolisovaný česnek a olej, zamícháme. Vyborná na topinky!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Turecká roláda

Turecká roláda

Turecká vejce

Turecká vejce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzka | 2. 3. 2014 14:31

    Už když jsem si přečetla recept, bylo mi jasné, že bude pomazánka chutnat tak, jak jsi jí popsala. Kdybych neměla ráda lečo, vůbec bych jí nedělala a považovala bych to rovnou za ztrátu času.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 3. 2014 14:21

    Nám tato pomazánka bohužel vůbec nechutnala. Přirovnala bych ji k leču/hospodská směs na topinky... bohužel to není náš šálek kávy. Navíc je pomazánka opravdu velmi časově náročná a určitě by snesla podrobnější postup k přípravě - doba pečení a rady a tipy k loupání (což tedy naštěstí vepsali jiní do komentářů, za toto jim děkuji). Dávám přednost lilkovým pomazánkám jemnějším, jako je zde na stránkách uvedený "Babagam" či by jistě mohl stát za vyzkoušení recept zde z komentářů od Gabriely B.

  • Gabriela B | 21. 10. 2005 22:22

    Já ingredience zásadně rozmačkávám, někdy dokonce mixuji (několik vteřin) v robotu. Pomazánka se velmi dobře roztírá, pečivo se nerozmočí.

  • airan | 21. 10. 2005 13:24

    Pro Michalu - ingredience se zasadne nekraji, ale rozmackava. Krajene kjopoulu se nikde nepodava. Nakrajeny peceny lilek z trouby je jako houba a tu stavu stejne pusti:-))Topinky pouzivam budto smazene nebo namazane maslem.Ta stava k tomu tak nejak patri a topinky se ji hned, pak se nestaci rozmocit:-))

  • Michala S. | 21. 10. 2005 09:28

    Myslím, že by bylo chutnější ingredience pokrájet ne prolisovat, je z toho kaše. Znám podobný recept z grilovaných paprik. Navíc se nedá dost dobře docílit toho, aby z pomazánky po chvíli netekla šťáva, což není dobře. Bagetu, či chléb či topinku to rozmočí. Chuť je ale jinak dobrá.

  • Airan Novakova | 20. 10. 2005 22:49

    No, nevim zda je Lojzicek objektivny - pravda je , ze snedl pomalu tu moji pomazanku sam, ale ma to dve slaba mista: a) jsme kamarady b) tu pomazanku poradne zapijel a nebylo to cajem :-))

  • Alojs Ježek | 20. 10. 2005 21:18

    Už se mi dělaj boule za ušima:-0

  • pupen Hons | 27. 9. 2005 21:58

    Já to znám z dovolené, z Egypta. Výborná záležitost, přidávám další 1.

  • Gabriela B | 27. 9. 2005 18:45

    Výborné. Dělám něco podobného, ale pro změnu bez paprik. Ve Francii se této pomazánce říká Caviar d'aubergines ("Kaviár z lilků"), původem je Maroko. Variant existuje samozřejmě spousta. Lilky opeču nasucho v troubě (180 C, asi 40 min), až jsou pěkně měkké. (Vidlička by měla snadno projet slupkou). Nechám vychladnout, oloupu slupku a odstraním zrníčka. Rajčata spařím, oloupu a zbavím zrníček. Společně rozmixuji s citronovou šťávou, 2 lžícemi olivového oleje, solí, pepřem, česnekem a 100 g bílého jogurtu. Je to výborné s chlebem nebo např. s opečenou bílou bagetou. Nicméně jsem dnes vyzkoušela recept Airan Novákové a dávám za 1.

  • Pilence | 26. 9. 2005 21:45

    Souhlasim, na ajvar je spousta receptu. Tohle jsou velike mnamky v Cechach dosud neobjevene nebo opomijene. Opravdu doporucuji vyzkouset, je to urcite jednickovy recept (a tem linym aspon koupit). Pile

  • Airan Novakova | 26. 9. 2005 20:23

    Pile, ja mam na aivar jiny recept ale toto je dost podobne. Papriky na rozdil od aivaru tady muzou byt klidne i zelene, jinak ja taky radeji zbavuji seminek:-)) V Makedonii napriklad rikaji aivar jen pecene, olopane a namlete kapie smichane s olejem. Zrejme taky okrajova zalezitost. Ja tihle pomazanky miluji:-))

  • Pilence | 26. 9. 2005 19:06

    Mnam, mnam. Tak tomuhle na Balkane rikaji AJVAR. Co rodina, to recept na nej. Tenhle je hodne podobny tomu memu ze Srbska, ale ten je bez rajcat (jsou vsak predpisy i s rajcaty). Pece se to asi na 180°C cca 1/2 hodina. Musi tomu naskakat hnede puchyre. Ja to pak nechavam sparit aspon 1/2 hodiny v igelitce, aby to slo lepe loupat. Osobne papriky pak zbavuji seminek,ale nekdo je nechava. Pak se vse semele. Ochucuji soli, peprem, cesnekem, octem (opatrne). Pak pomalu pridavame olej, toho jen tolik, kolik smes prijme! V lednicce to vydrzi dlouho, je to bajecne na chleba, jako omacicka k masum (tady doporucuji servirovat s kupou cibule). A komu se to nechce vyrabet, at se poohledne v obchode po vyrobcich od Podravky, ajvar uz vozi i k nam. Pile

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Olivový olej Paprika Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
20
Cuketový perník
Cuketový perník
18
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
17
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Tuňákový salát s cottage sýrem
Tuňákový salát s cottage sýrem
Tuňákový salát s těstovinami
Tuňákový salát s těstovinami
Tuňákový steak v chlebovo-bylinkové krustě
Tuňákový steak v chlebovo-bylinkové…
Turecká roláda
Turecká roláda
Turecká vejce
Turecká vejce
Turecké knedlíky v cibulové omáčce
Turecké knedlíky v cibulové omáčce
  • Recepty.cz
  • Turecká pomazánka z lilku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact