Cibuli nakrájíme a osmahneme na 1 lžíci másla. Jakmile je cibule téměř měkká přidáme mouku a dobře promícháme. Propláchneme čočku, nakrájenou mrkev a vložíme do hrnce. Přidáme vývar a vodu, osolíme a vaříme 30 minut dokud čočka nezměkne. Polévku sceďte a nalijte zpátky do stejného hrnce. Přiveďte k varu.
2
Zatím si v míse smíchejte žloutky s mlékem a přidejte k polévce. Hrnec odstraníme z ohně po několika minutách. Nyní je polévka připravená k podávání. Bílý chleba nakrájejte na kostky. Osmahněte ho v pánvi s 2 lžícemi másla. Nechte kostky okapat a servírujte s polévkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lin
|6. 3. 2014 21:49
tento recept delam casto (mam ho primo od Turku z nasi ulice) ale misto mrkve davaji rajsky protlak a misto vejce (to ne!) zakysanou smetanu. polevka je hotova za 20 minut a je to lahudka:)
Marie
|7. 11. 2012 11:55
Do čočkové polévky se nikde v Turecku nedává žloudek. Zkazí chuť luštěniny.
Gurrmánka
Hana
|21. 7. 2012 19:57
Do polévky z červené čočky se nedává vejce, ale hotová polévka se v talíři ochutí přepuštěným máslem s červenou paprikou - viz na při, recept v tureckakuchyne.net