• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tuniské (arabské) briky
Napište svůj komentář k receptu

Tuniské (arabské) briky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tuniské (arabské) briky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks rýžový papír
    • 1
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě 1/2-1
    • 1
      ks brambory Velká vařená ve slupce
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 2
      ks měkký sýr Trojúhelníčky
    • 1
      hrst petržel
    • citron
    • harisa
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Bramboru oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme vajíčka, tuňáka, sýr, najemno nasekanou petržel (opravdu tak hrst, klidně vrchovatou, vůbec se toho nebojte) a promícháme. Můžeme lehce osolit. Rýžový papír navlhčíme a počkáme, až bude "měkký" a bude se dát přeložit. Pozor s vodou, aby se papír neprotrhával!!!
2
Doprostřed dáme cca 2 lžíce náplně, přeložíme napůl a opatrně vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Polévkovou lžící brik poléváme olejem i z druhé strany, aby se nevytvořila moc velká bublina. Smažíme po obou stranách tak 3 minutky.
3
Podáváme na talíři s harrisou nebo jinou pálivou omáčkou (nemusí být) a s půlkou citronu, aby si každý mohl svůj brik "okyselit" dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arabské kuře

Arabské kuře

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Tuniské těstoviny

Tuniské těstoviny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nina | 23. 1. 2013 16:38

    užasný recept - Brik také již delší dobu dělám, jen je škoda že se tady u nás nedají sehnat pravé placky na brik. Doboručuji vyzkoušet s krevetami :-)

  • Michaela Ferjani | 31. 12. 2008 17:33

    Tak to Vám neporadím, na sladko jsem o tom neslyšela. Je pravda, že rýžový papír je jen náhražkou klasického arabského briku a originál, tedy rýžový papír, je spíše záležitostí Asie, a tam je spousta variací a možností úpravy. Mrkněte pro inspiraci do asijských kuchařek, třeba tam něco zajímavého najdete, ale recept s tím banánem nasladko vůbec nezní špatně! Jestli to vyzkoušíte, dejte vědět, jak to dopadlo... Možná směs banánu, zázvoru a medu by nemusela být špatná... No, však uvidíte :-)

  • niobe nightingale | 31. 12. 2008 12:45

    to jsem si myslela, že bych to mleté maso dělala na cibulce, přidám koření a možná i nějakou zeleninu - no, už se těším na další variace .) co myslíte, šlo by udělat s tím rýžovým papírem nějakou i sladkou obměnu - třeba dát dovnitř banán (rozmačkanej v mléce nebo nějaké jiné ovoce, "žahour")? nemám ponětí, jak by to mohlo chutnat

  • Michaela Ferjani | 31. 12. 2008 08:38

    Tak to jsem ráda, že Vám chutnalo :-) Briky se dělávají i s tím mletým masem (jestli můžu poradit, tak do náplně zamíchat i dozlatova osmaženou cibulku), dobré jsou i s malými krevetkami, no zkrátka fantazii se meze nekladou. :-)

  • niobe nightingale | 30. 12. 2008 18:15

    tak jsem s nimi sklidila velký úspěch, děkuju moc i za radu - hodila se ;-) příště vyzkouším s mletým masem

  • Michaela Ferjani | 30. 12. 2008 14:32

    niobe poradím Vám s tím papírem, taky jsem s ním ze začátku zápasila :-) Namočte ho pod tekoucí vodou a dejte na talíř, za chvíli bude měkký. Pak ho opatrně přendejte na suchý talíř a těsně před vložením oleje dejte doprostřed náplň a hned s tím na pánev. Čím dýl bude měkký papír ve vodě, tím víc bude náchylnější k trhání se. Takže doporučuju po změknutí pracovat opravdu rychle... :-)

  • niobe nightingale | 30. 12. 2008 12:55

    hmm... tak jsem si právě došla pro rýžový papír a hodlám je zkusit k večeři. snad se povedou, mám z toho papíru trochu strach, ještě nikdy jsem ho na nic nepoužila, tak se mi to snad nějak nepomstí :)

  • ladislava staffenová | 29. 12. 2008 20:54

    No to vypadá dobře.Ale jsem taky jako Ivana, až teď jsem si přečetla, že ezi ingrediencemi je VAŘENÁ BRAMBORA, no jo rychlost se nevyplácí. :-))Ale určitě to vyzkouším

  • Michaela Ferjani | 29. 12. 2008 20:47

    Bramboru musíte nejprve uvařit ve slupce :-)

  • Ivana Přikrylová | 29. 12. 2008 16:10

    To vypadá skvěle, jen si nejsem jistá, jestli ty 3 minuty nejsou na brambory málo, nejsou polosyrové?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Tunisko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citron Harisa Měkký sýr Petržel Rostlinný olej Rýžový papír Tuňák - ve vlastní šťávě Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Minestrone

Minestrone

Margot řezy Danča

Margot řezy Danča

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

1208
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
253
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
110
Valentýnský avokádový sendvič
Valentýnský avokádový…
39
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
22
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Tuniské (arabské) briky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact