• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tuniské (arabské) briky
Napište svůj komentář k receptu

Tuniské (arabské) briky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tuniské (arabské) briky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks rýžový papír
    • 1
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě 1/2-1
    • 1
      ks brambory Velká vařená ve slupce
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 2
      ks měkký sýr Trojúhelníčky
    • 1
      hrst petržel
    • citron
    • harisa
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Bramboru oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme vajíčka, tuňáka, sýr, najemno nasekanou petržel (opravdu tak hrst, klidně vrchovatou, vůbec se toho nebojte) a promícháme. Můžeme lehce osolit. Rýžový papír navlhčíme a počkáme, až bude "měkký" a bude se dát přeložit. Pozor s vodou, aby se papír neprotrhával!!!
2
Doprostřed dáme cca 2 lžíce náplně, přeložíme napůl a opatrně vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Polévkovou lžící brik poléváme olejem i z druhé strany, aby se nevytvořila moc velká bublina. Smažíme po obou stranách tak 3 minutky.
3
Podáváme na talíři s harrisou nebo jinou pálivou omáčkou (nemusí být) a s půlkou citronu, aby si každý mohl svůj brik "okyselit" dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arabské kuře

Arabské kuře

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Tuniské těstoviny

Tuniské těstoviny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nina | 23. 1. 2013 16:38

    užasný recept - Brik také již delší dobu dělám, jen je škoda že se tady u nás nedají sehnat pravé placky na brik. Doboručuji vyzkoušet s krevetami :-)

  • Michaela Ferjani | 31. 12. 2008 17:33

    Tak to Vám neporadím, na sladko jsem o tom neslyšela. Je pravda, že rýžový papír je jen náhražkou klasického arabského briku a originál, tedy rýžový papír, je spíše záležitostí Asie, a tam je spousta variací a možností úpravy. Mrkněte pro inspiraci do asijských kuchařek, třeba tam něco zajímavého najdete, ale recept s tím banánem nasladko vůbec nezní špatně! Jestli to vyzkoušíte, dejte vědět, jak to dopadlo... Možná směs banánu, zázvoru a medu by nemusela být špatná... No, však uvidíte :-)

  • niobe nightingale | 31. 12. 2008 12:45

    to jsem si myslela, že bych to mleté maso dělala na cibulce, přidám koření a možná i nějakou zeleninu - no, už se těším na další variace .) co myslíte, šlo by udělat s tím rýžovým papírem nějakou i sladkou obměnu - třeba dát dovnitř banán (rozmačkanej v mléce nebo nějaké jiné ovoce, "žahour")? nemám ponětí, jak by to mohlo chutnat

  • Michaela Ferjani | 31. 12. 2008 08:38

    Tak to jsem ráda, že Vám chutnalo :-) Briky se dělávají i s tím mletým masem (jestli můžu poradit, tak do náplně zamíchat i dozlatova osmaženou cibulku), dobré jsou i s malými krevetkami, no zkrátka fantazii se meze nekladou. :-)

  • niobe nightingale | 30. 12. 2008 18:15

    tak jsem s nimi sklidila velký úspěch, děkuju moc i za radu - hodila se ;-) příště vyzkouším s mletým masem

  • Michaela Ferjani | 30. 12. 2008 14:32

    niobe poradím Vám s tím papírem, taky jsem s ním ze začátku zápasila :-) Namočte ho pod tekoucí vodou a dejte na talíř, za chvíli bude měkký. Pak ho opatrně přendejte na suchý talíř a těsně před vložením oleje dejte doprostřed náplň a hned s tím na pánev. Čím dýl bude měkký papír ve vodě, tím víc bude náchylnější k trhání se. Takže doporučuju po změknutí pracovat opravdu rychle... :-)

  • niobe nightingale | 30. 12. 2008 12:55

    hmm... tak jsem si právě došla pro rýžový papír a hodlám je zkusit k večeři. snad se povedou, mám z toho papíru trochu strach, ještě nikdy jsem ho na nic nepoužila, tak se mi to snad nějak nepomstí :)

  • ladislava staffenová | 29. 12. 2008 20:54

    No to vypadá dobře.Ale jsem taky jako Ivana, až teď jsem si přečetla, že ezi ingrediencemi je VAŘENÁ BRAMBORA, no jo rychlost se nevyplácí. :-))Ale určitě to vyzkouším

  • Michaela Ferjani | 29. 12. 2008 20:47

    Bramboru musíte nejprve uvařit ve slupce :-)

  • Ivana Přikrylová | 29. 12. 2008 16:10

    To vypadá skvěle, jen si nejsem jistá, jestli ty 3 minuty nejsou na brambory málo, nejsou polosyrové?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Tunisko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citron Harisa Měkký sýr Petržel Rostlinný olej Rýžový papír Tuňák - ve vlastní šťávě Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Koblížky jedna báseň

Koblížky jedna báseň

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Lívanečky po našem - kynuté

Lívanečky po našem - kynuté

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

39
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Máslové řízky
Máslové řízky
20
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
12
Klasické lečo
Klasické lečo
9
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Tuniské (arabské) briky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact