• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tuniské (arabské) briky
Napište svůj komentář k receptu

Tuniské (arabské) briky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tuniské (arabské) briky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks rýžový papír
    • 1
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě 1/2-1
    • 1
      ks brambory Velká vařená ve slupce
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 2
      ks měkký sýr Trojúhelníčky
    • 1
      hrst petržel
    • citron
    • harisa
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Bramboru oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme vajíčka, tuňáka, sýr, najemno nasekanou petržel (opravdu tak hrst, klidně vrchovatou, vůbec se toho nebojte) a promícháme. Můžeme lehce osolit. Rýžový papír navlhčíme a počkáme, až bude "měkký" a bude se dát přeložit. Pozor s vodou, aby se papír neprotrhával!!!
2
Doprostřed dáme cca 2 lžíce náplně, přeložíme napůl a opatrně vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Polévkovou lžící brik poléváme olejem i z druhé strany, aby se nevytvořila moc velká bublina. Smažíme po obou stranách tak 3 minutky.
3
Podáváme na talíři s harrisou nebo jinou pálivou omáčkou (nemusí být) a s půlkou citronu, aby si každý mohl svůj brik "okyselit" dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arabské kuře

Arabské kuře

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Tuniské těstoviny

Tuniské těstoviny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nina | 23. 1. 2013 16:38

    užasný recept - Brik také již delší dobu dělám, jen je škoda že se tady u nás nedají sehnat pravé placky na brik. Doboručuji vyzkoušet s krevetami :-)

  • Michaela Ferjani | 31. 12. 2008 17:33

    Tak to Vám neporadím, na sladko jsem o tom neslyšela. Je pravda, že rýžový papír je jen náhražkou klasického arabského briku a originál, tedy rýžový papír, je spíše záležitostí Asie, a tam je spousta variací a možností úpravy. Mrkněte pro inspiraci do asijských kuchařek, třeba tam něco zajímavého najdete, ale recept s tím banánem nasladko vůbec nezní špatně! Jestli to vyzkoušíte, dejte vědět, jak to dopadlo... Možná směs banánu, zázvoru a medu by nemusela být špatná... No, však uvidíte :-)

  • niobe nightingale | 31. 12. 2008 12:45

    to jsem si myslela, že bych to mleté maso dělala na cibulce, přidám koření a možná i nějakou zeleninu - no, už se těším na další variace .) co myslíte, šlo by udělat s tím rýžovým papírem nějakou i sladkou obměnu - třeba dát dovnitř banán (rozmačkanej v mléce nebo nějaké jiné ovoce, "žahour")? nemám ponětí, jak by to mohlo chutnat

  • Michaela Ferjani | 31. 12. 2008 08:38

    Tak to jsem ráda, že Vám chutnalo :-) Briky se dělávají i s tím mletým masem (jestli můžu poradit, tak do náplně zamíchat i dozlatova osmaženou cibulku), dobré jsou i s malými krevetkami, no zkrátka fantazii se meze nekladou. :-)

  • niobe nightingale | 30. 12. 2008 18:15

    tak jsem s nimi sklidila velký úspěch, děkuju moc i za radu - hodila se ;-) příště vyzkouším s mletým masem

  • Michaela Ferjani | 30. 12. 2008 14:32

    niobe poradím Vám s tím papírem, taky jsem s ním ze začátku zápasila :-) Namočte ho pod tekoucí vodou a dejte na talíř, za chvíli bude měkký. Pak ho opatrně přendejte na suchý talíř a těsně před vložením oleje dejte doprostřed náplň a hned s tím na pánev. Čím dýl bude měkký papír ve vodě, tím víc bude náchylnější k trhání se. Takže doporučuju po změknutí pracovat opravdu rychle... :-)

  • niobe nightingale | 30. 12. 2008 12:55

    hmm... tak jsem si právě došla pro rýžový papír a hodlám je zkusit k večeři. snad se povedou, mám z toho papíru trochu strach, ještě nikdy jsem ho na nic nepoužila, tak se mi to snad nějak nepomstí :)

  • ladislava staffenová | 29. 12. 2008 20:54

    No to vypadá dobře.Ale jsem taky jako Ivana, až teď jsem si přečetla, že ezi ingrediencemi je VAŘENÁ BRAMBORA, no jo rychlost se nevyplácí. :-))Ale určitě to vyzkouším

  • Michaela Ferjani | 29. 12. 2008 20:47

    Bramboru musíte nejprve uvařit ve slupce :-)

  • Ivana Přikrylová | 29. 12. 2008 16:10

    To vypadá skvěle, jen si nejsem jistá, jestli ty 3 minuty nejsou na brambory málo, nejsou polosyrové?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Tunisko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citron Harisa Měkký sýr Petržel Rostlinný olej Rýžový papír Tuňák - ve vlastní šťávě Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

66
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
41
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
27
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
25
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Tuniské (arabské) briky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact