• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Tuniské (arabské) briky
Napište svůj komentář k receptu

Tuniské (arabské) briky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tuniské (arabské) briky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks rýžový papír
    • 1
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě 1/2-1
    • 1
      ks brambory Velká vařená ve slupce
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 2
      ks měkký sýr Trojúhelníčky
    • 1
      hrst petržel
    • citron
    • harisa
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Bramboru oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme vajíčka, tuňáka, sýr, najemno nasekanou petržel (opravdu tak hrst, klidně vrchovatou, vůbec se toho nebojte) a promícháme. Můžeme lehce osolit. Rýžový papír navlhčíme a počkáme, až bude "měkký" a bude se dát přeložit. Pozor s vodou, aby se papír neprotrhával!!!
2
Doprostřed dáme cca 2 lžíce náplně, přeložíme napůl a opatrně vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Polévkovou lžící brik poléváme olejem i z druhé strany, aby se nevytvořila moc velká bublina. Smažíme po obou stranách tak 3 minutky.
3
Podáváme na talíři s harrisou nebo jinou pálivou omáčkou (nemusí být) a s půlkou citronu, aby si každý mohl svůj brik "okyselit" dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arabské kuře

Arabské kuře

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Tuniské těstoviny

Tuniské těstoviny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nina | 23. 1. 2013 16:38

    užasný recept - Brik také již delší dobu dělám, jen je škoda že se tady u nás nedají sehnat pravé placky na brik. Doboručuji vyzkoušet s krevetami :-)

  • Michaela Ferjani | 31. 12. 2008 17:33

    Tak to Vám neporadím, na sladko jsem o tom neslyšela. Je pravda, že rýžový papír je jen náhražkou klasického arabského briku a originál, tedy rýžový papír, je spíše záležitostí Asie, a tam je spousta variací a možností úpravy. Mrkněte pro inspiraci do asijských kuchařek, třeba tam něco zajímavého najdete, ale recept s tím banánem nasladko vůbec nezní špatně! Jestli to vyzkoušíte, dejte vědět, jak to dopadlo... Možná směs banánu, zázvoru a medu by nemusela být špatná... No, však uvidíte :-)

  • niobe nightingale | 31. 12. 2008 12:45

    to jsem si myslela, že bych to mleté maso dělala na cibulce, přidám koření a možná i nějakou zeleninu - no, už se těším na další variace .) co myslíte, šlo by udělat s tím rýžovým papírem nějakou i sladkou obměnu - třeba dát dovnitř banán (rozmačkanej v mléce nebo nějaké jiné ovoce, "žahour")? nemám ponětí, jak by to mohlo chutnat

  • Michaela Ferjani | 31. 12. 2008 08:38

    Tak to jsem ráda, že Vám chutnalo :-) Briky se dělávají i s tím mletým masem (jestli můžu poradit, tak do náplně zamíchat i dozlatova osmaženou cibulku), dobré jsou i s malými krevetkami, no zkrátka fantazii se meze nekladou. :-)

  • niobe nightingale | 30. 12. 2008 18:15

    tak jsem s nimi sklidila velký úspěch, děkuju moc i za radu - hodila se ;-) příště vyzkouším s mletým masem

  • Michaela Ferjani | 30. 12. 2008 14:32

    niobe poradím Vám s tím papírem, taky jsem s ním ze začátku zápasila :-) Namočte ho pod tekoucí vodou a dejte na talíř, za chvíli bude měkký. Pak ho opatrně přendejte na suchý talíř a těsně před vložením oleje dejte doprostřed náplň a hned s tím na pánev. Čím dýl bude měkký papír ve vodě, tím víc bude náchylnější k trhání se. Takže doporučuju po změknutí pracovat opravdu rychle... :-)

  • niobe nightingale | 30. 12. 2008 12:55

    hmm... tak jsem si právě došla pro rýžový papír a hodlám je zkusit k večeři. snad se povedou, mám z toho papíru trochu strach, ještě nikdy jsem ho na nic nepoužila, tak se mi to snad nějak nepomstí :)

  • ladislava staffenová | 29. 12. 2008 20:54

    No to vypadá dobře.Ale jsem taky jako Ivana, až teď jsem si přečetla, že ezi ingrediencemi je VAŘENÁ BRAMBORA, no jo rychlost se nevyplácí. :-))Ale určitě to vyzkouším

  • Michaela Ferjani | 29. 12. 2008 20:47

    Bramboru musíte nejprve uvařit ve slupce :-)

  • Ivana Přikrylová | 29. 12. 2008 16:10

    To vypadá skvěle, jen si nejsem jistá, jestli ty 3 minuty nejsou na brambory málo, nejsou polosyrové?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Tunisko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citron Harisa Měkký sýr Petržel Rostlinný olej Rýžový papír Tuňák - ve vlastní šťávě Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mňam buřty

Mňam buřty

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Trdelníky

Trdelníky

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Andělská roláda

Andělská roláda

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

75
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
64
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
53
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
51
Dýňová tortila
Dýňová tortila
47
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Zuzana Belohorcová: Kila jdou dolů! ...i bez Ozempicu

Zuzana Belohorcová: Kila jdou dolů! ...i bez Ozempicu

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Tuniské (arabské) briky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact