• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tuniská omáčka Shakshouka
Napište svůj komentář k receptu

Tuniská omáčka Shakshouka

autor: MíšaF
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tuniská omáčka Shakshouka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • česnek
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 3
      ks rajčata
    • pálivá paprika
    • 0,50
      lžíce harisa Nebo lžička mletých chilli papriček
    • 0,50
      kostka masox 0,25 - 0,5
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme rozmačkaný česnek a protlak. Rajčata zalijeme horkou vodou a oloupeme slupku, nakrájíme na malé kostičky a přidáme do omáčky. Dále přidáme masox, sůl, pepř, harrisu a mletou papriku. Dusíme pod pokličkou cca 15 minut. Nakonec do omáčky rozklepneme vejce po jednom a POZOR - nemícháme!
2
Na každý talíř nalejeme omáčku a 1 vajíčko, jako příloha je vhodná čerstvá bageta, nejlépe namáčet rovnou do omáčky nebo do ní bagetu rozdrobit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Mozzarellovo-nivová omáčka

Mozzarellovo-nivová omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Antonia Trusková | 22. 2. 2009 18:46

    Pani Michaela, budete asi prekvapená, ale nicím. Nám to chutí tak, ako to zostane (niekedy dajú rajciny viacej stavy, inokedy menej).

  • Michaela Ferjani | 22. 2. 2009 13:02

    V hotelech samozřejmě připravují "šakšuku" bez harissy (omlouvám se za hrubku- 1 "r" a 2 "s" :-) ), my v Evropě nejsme zvyklí na příliš ostrá jídla. Dá se smozřejmě dochutit všeljak-např. kurkumou, bylinkami či jiným kořením dle chuti. Co se týče konzistence, tento recept mám od své tchýně-tunisanky, připravuje "šakšuku" bez nějakého zahuštění, čili výsledný efekt je jako omáčka. Můžu se zeptat, čím zahušťujete, Antonia?

  • Antonia Trusková | 21. 2. 2009 20:50

    Shakshuka (alebo Shakshouka) - recept pripravujeme velmi podobne (s vajíckami, alebo bez), len výsledok nie je omácka, ale husté jedlo. V Tunise sme ho jedli velmi jemne ochutené, zrejme bez Harissy (1 "r" a 2 "s").

  • ladislava staffenová | 21. 2. 2009 15:51

    to vypadá zajímavě, určitě vyzkouším :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Dušení Vaření Tunisko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Harisa Masox Olivový olej Pálivá paprika Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské sendviče

Selské sendviče

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Domácí gyros

Domácí gyros

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

86
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
66
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…
14
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
11
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Brad Pitt v nové reklamě: Uhlazený vousáč!

Brad Pitt v nové reklamě: Uhlazený vousáč!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Tuniská omáčka Shakshouka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact