Pani Michaela, budete asi prekvapená, ale nicím. Nám to chutí tak, ako to zostane (niekedy dajú rajciny viacej stavy, inokedy menej).
V hotelech samozřejmě připravují "šakšuku" bez harissy (omlouvám se za hrubku- 1 "r" a 2 "s" :-) ), my v Evropě nejsme zvyklí na příliš ostrá jídla. Dá se smozřejmě dochutit všeljak-např. kurkumou, bylinkami či jiným kořením dle chuti. Co se týče konzistence, tento recept mám od své tchýně-tunisanky, připravuje "šakšuku" bez nějakého zahuštění, čili výsledný efekt je jako omáčka. Můžu se zeptat, čím zahušťujete, Antonia?
Shakshuka (alebo Shakshouka) - recept pripravujeme velmi podobne (s vajíckami, alebo bez), len výsledok nie je omácka, ale husté jedlo. V Tunise sme ho jedli velmi jemne ochutené, zrejme bez Harissy (1 "r" a 2 "s").
to vypadá zajímavě, určitě vyzkouším :-))