plechovka
tuňák - ve vlastní šťávě
postačí levný sendvičový
1
balíček
listové těsto
1
ks
pórek
středně velký
1
ks
rajče
2
ks
vejce
50
g
tvrdý sýr
nastrouhaný
smetana na vaření
troška
sůl
pepř mletý
3
stroužek
česnek
Postup přípravy receptu
1
Do vymazané teflonové dortové formy vymačkáme listové těsto. Uděláme cca 3 cm okraj. Dáme na 30 minut do lednice odpočinout.
2
Mezitím z tuňáka vymačkáme štávu. Dáme do mísy a postupně přidáme na kolečka pokrájený pórek, na kostičky pokrájené rajče, celá vejce, rozetřený česnek. Vše smícháme s 1 dcl smetany (pozor: neulít, jinak se rozmáčí těsto!). Osolíme a opepříme.
3
Vzniklou hmotu vyklopíme do formy (neměli bysme se dostat přes okraj listového těsta), posypeme sýrem. Na vrch pro krásnou zlatou barvu můžeme položit 2-3 hoblinky másla.