plechovka
tuňák - ve vlastní šťávě
nebo v oleji, malé
3
lžíce
majonéza
dle požadované hustoty pomazánky, nejlépe domácí
1
lžíce
rajský protlak
nebo velmi jemně pokrájená sušená rajčata
Postup přípravy receptu
1
Okapaného tuňáka v misce vidličkou rozmělníme, přidáme na drobno nasekané černé olivy, jemně pokrájenou cibuli, protlak nebo jemně pokrájená sušená rajčata, hořčici dle chuti, osolíme, opepříme, promícháme a následně vmícháme dle potřeby i majonézu. Kdo neholduje majonéze, může do pomazánky vmíchat smetanou nastavené mascarpone, tučný tvaroh nebo pomazánkové máslo.
2
Pomazánku natíráme na plátky bagetek, veky, rohlíků..., které dozdobíme dle vlastní chuti vařeným vejcem, olivou, tenkým plátkem citronu, posekanými bylinkami...