plechovka
tuňák - ve vlastní šťávě
nebo v oleji, pevný podíl 150 gramů +
100
g
majonéza
nebo krémová zakysaná smetana, cca
200
g
mascarpone
sušená rajčata
olivy nebo kapary na dozdobení
Postup přípravy receptu
1
V misce rozmícháme mascarpone s majolkou (nebo zakysanou smetanou), přidáme okapaného tuňáka (množství cca150 gramů, dle chuti), bílou jemně nasekanou část z cibulek, osolíme a opepříme, dle chuti můžeme přidat i trochu čerstvé citronové šťávy. Vše dobře promícháme a necháme v chladnu proležet, pak pomazánku namažeme na čerstvý chléb nebo pečivo a dozdobíme zelenou natí z cibulky, pokrájeným sušeným rajčetem, bylinkami, olivami, kouskem citronu...
ČernáLuna: ...záleží na velikosti konzervy, která bohužel nebyla v gramáži uvedena ...pokud jste použila jen malou 80-ti gramovou konzervu, pak bylo tuňáka v pomazánce určitě málo