Nejdříve podusíme cukety cca 20 minut v tlakovém hrnci, po vyjmutí je rozřízneme na půl (podélně) a vydlabeme vnitřek, tak aby pořád slupka držela formu. Na olivovém oleji zesklovatíme cibulku, kterou jsme již měli připravenou a nakrájenou na kostičky. Na cibulku dáme na pánev nakrájenou dužinuz cuketek a tuňáka (bez oleje) a zalejeme smetanou. 5-7 minut povaříme. Poté vzniklou hmotu dáme do vydlabaných slupek od cuket, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéci (cca 15-20 min.).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alena
|27. 6. 2008 13:39
vynikajúce...... ale mladé cukety vôbec netreba vopred predvariť - je to priam škoda...... stačí vydlabať tak aby pod šupkou zostalo cca 0,5 - 1 cm dužiny, naplniť a piecť...... až je dužina na okrajoch taká sklovitá...... a syr na vrchu zapečený......tak isto robím aj baklažán (lilek) - tiež nepredváram, škoda vitamínov......