Plátky tuňáka 3 - 4 hodiny před pečením po obou stranách posypeme solí a pepřem. Tuňáka vložíme do varné mísy, zalijeme asi 8 lžícemi olivového oleje a na každý plátek položíme větvičku rozmarýnu. Pečeme v zavřené míse 15 minut na 200 °C, poté otevřeme a dopečeme asi 10 minut dokud se na rybě neutvoří kůrka. Mezitím 15 minut vaříme v osolené vodě malé brambůrky.
2
**Omáčka:** Do misky vymačkáme šťávu z půlky citrónu a můžeme přidat i trošku jemně nastrouhané kůry. Přidáme žloutek, smetanu, špetku soli, med a metličkou vyšleháme. Rozpustíme máslo a vmícháme jej do vyšlehané směsi. Nakonec do vroucí vody položíme chřest a necháme jej 2 minuty projít varem. Na talíř nachystáme brambůrky, chřest a na několik lžic omáčky položíme plátek tuňáka.
3
Můžeme přizdobit citrónem a větvičkou čerstvého rozmarýnu.