• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tuňák s citrónovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Tuňák s citrónovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tuňák s citrónovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      plátek tuňák Po 125 g
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks rozmarýn Větvičky
  • Omáčka
    • citron 1/2
    • 1
      ks žloutek
    • 5
      lžíce smetana
    • 1
      plátek máslo
    • sůl
    • 1
      lžíce med
  • Příloha
    • chřest Mladý
    • brambůrky (chipsy) Malé

Postup přípravy receptu

1
Plátky tuňáka 3 - 4 hodiny před pečením po obou stranách posypeme solí a pepřem. Tuňáka vložíme do varné mísy, zalijeme asi 8 lžícemi olivového oleje a na každý plátek položíme větvičku rozmarýnu. Pečeme v zavřené míse 15 minut na 200 °C, poté otevřeme a dopečeme asi 10 minut dokud se na rybě neutvoří kůrka. Mezitím 15 minut vaříme v osolené vodě malé brambůrky.
2
**Omáčka:** Do misky vymačkáme šťávu z půlky citrónu a můžeme přidat i trošku jemně nastrouhané kůry. Přidáme žloutek, smetanu, špetku soli, med a metličkou vyšleháme. Rozpustíme máslo a vmícháme jej do vyšlehané směsi. Nakonec do vroucí vody položíme chřest a necháme jej 2 minuty projít varem. Na talíř nachystáme brambůrky, chřest a na několik lžic omáčky položíme plátek tuňáka.
3
Můžeme přizdobit citrónem a větvičkou čerstvého rozmarýnu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Krevety s citronovou omáčkou

Krevety s citronovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martin | 9. 2. 2014 07:31

    spíš zapomněl podotknout, že se to šlehá ve vodní lázní nad párou :-D

  • Martin | 9. 4. 2011 12:51

    Omáčka působila velmi přeplácaně a nevyváženě. Autor navíc asi zapomněl uvést, že má obsahovat smetanu ke šlehání.... Znovu si jej už neuděláme.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambůrky (chipsy) Chřest Citron Máslo Med Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Smetana Sůl Tuňák Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Pomazánka z Nivy s ořechy

Pomazánka z Nivy s ořechy

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Okurkové smoothie

Okurkové smoothie

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

42
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
25
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
22
Margotkové řezy
Margotkové řezy
22
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
21
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Tuňák s citrónovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact