• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Tulácký guláš
Napište svůj komentář k receptu

Tulácký guláš

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 194
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tulácký guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g klobása dle chuti: ostravská, papriková, maďarská ...
    • 200
      g cibule
    • 200
      g kysané zelí
    • olej nebo sádlo
    • 2
      lžička mletá paprika : sladká nebo pálivá
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl a pepř dle chuti
    • voda cca 2 dcl

Postup přípravy receptu

1
Na menším množství sádla nebo oleje si orestujeme cibuli s pokrájenou klobásou. Ke konci restování přidáme zpěnit papriku, zalijeme vodou, přidáme okapané zelí, česnek pokrájený na plátky, promícháme a necháme povařit do změknutí zelí asi 10-15 minut, dochutíme solí a pepřem. Vody moc nedáváme, má vzniknout spíš takový sos z orestované cibule.
2
Pokud jsme omáčkoví, můžeme jí dát více a guláš pak zahustit chlebem nebo trochou hladké mouky. Zjemnit můžeme i smetanou zakysanou nebo sladkou.
3
Podáváme s čerstvým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Poldiho zelný guláš

Poldiho zelný guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blekoslav | 24. 11. 2019 12:26

    Výborný

  • Alena | 9. 1. 2017 11:30

    Včera uvařeno k večeři a pochvala na sebe nenechala dlouho čekat bylo to moc chutná večeře určitě budu brzy opět opakovat moc díky za recept. <3 :-*

  • dajdas | 8. 1. 2017 17:25

    jo byl výbornej 8-)

  • Martina | 27. 11. 2016 16:01

    Bevadný gulášek!!!!!!Díky

  • Lea | 20. 7. 2016 13:41

    Pred chvili jsme gulas dojedli a moc nam chutnal. Jsem rada, ze jsem se rozhodla zkusit tento vami nabizeny recept.

  • Renata Tůmová | 8. 12. 2015 20:13

    Guláš jsem dneska zkusila a od manžela jsem byla pochválená jako že si hodně pochutnal. Takže moc děkuji bylo to fajn.

  • karibic
    karibic | 21. 11. 2015 15:32

    vyborna rychlovka pro dva az tri lidi, takze jsme taky radsi delali z dvojnasobne davky

  • Renata Weiss | 22. 10. 2015 12:37

    Maximální spokojenost celé rodiny :-* , děkuji za rychlý a vynikající recept.

  • Vanda | 9. 6. 2015 07:30

    Vynikající a rychlý, děkuji a doporučuji.

  • A.Hutyrová | 9. 5. 2015 10:43

    Doporučuji ho dělat ve větším množství,protože je výborný a přidat si už neni z čeho a to he velká škoda.

  • Martina | 2. 3. 2015 14:03

    JE NEJLEPŠÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ

  • Duhovka | 5. 8. 2014 14:19

    Moc dobrý guláš,něco jako segedýn.Děkuji za recept.

  • Míša P. | 9. 4. 2014 11:20

    Je výborný, fakt hodně snadný a až budu dělat guláš příště, tak ho musím udělat mnohem víc. Jo a protože jsem zelí podlila víc než jsem potřebovala a bylo mi líto tu dobrou šťávu odlít, tak jsem do něj přidala hotovou jíšku, aby to moc neplavalo.

  • Milada | 19. 11. 2013 10:51

    Guláš je hotový a moc mi chutná. Uvidím co na to manžel, ale jak znám jeho chutě, bude mu chutnat taky. Za sebe můžu určitě doporučit.

  • Denisa Dvořáková | 18. 4. 2013 07:14

    Výborný,žadnou smetanu jsem nepřidávala,ale zkusila jsem odebrat trochu guláše na talířek a smíchat ho se lžičkou smetany.Bylo to dobré,ale ne nezbytné a tak jsem ho nechala bez ní.Dělala jsem ho než jsem odešla do práce a do večera se stačil ještě rozležet.Miláček se měl boule za ušima a já taky.Děkuji.

  • poklipo | 9. 3. 2013 20:27

    S paprikovou klobásou byl hodně dobrý.

  • Ježková | 5. 1. 2013 12:10

    Recept na guláš má všechny přenosti, které v kuchyni oceňuji: rychlý a výborný s malým počtem přísad. Jen bych doporučila udělat ho víc, protože na přidání už nezbylo.

  • brzdka | 15. 11. 2012 13:23

    Jednoduché, rychlé, dobré :-)

  • vlastimil | 9. 11. 2012 16:56

    opravdu super všem doporučuji i dětem chutnal davam 1

  • vlastimil | 8. 11. 2012 17:46

    zitra ho udělame pak dam vědet :-))

  • pj | 3. 11. 2012 04:55

    Vyborny, jeste ted se olizujem

  • poklipo | 2. 11. 2012 18:33

    Dobrý a hodně rychlý, když se dělá z klobásy, všem nám chutnalo.

  • recepty73
    recepty73 | 29. 10. 2012 16:41

    ...Janě děkuji za rychlejší odpověď ;-)

  • jana | 27. 10. 2012 16:16

    když umíš hovno..... :-D :-D

  • jana | 27. 10. 2012 16:11

    sice máš pravdu, ale co je na tom tak špatnýho a porovnávat to se segebínem asi ne co

  • jana | 27. 10. 2012 16:05

    Ke konci restování přidáme zpěnit papriku, zalijeme vodou,........pAprika se nesmí restovat jinak hořkne proto se dává jenom malinkou chvilku,apouživá se výraz zpěnit to je hlavně nepřipálit

  • jana | 27. 10. 2012 15:58

    Máro...když zapražíš moukou zmírni hořak at se jídlo nevaří a pak ohen přidej

  • Mára | 20. 10. 2012 01:28

    Prosím...: Co je to zpěnit papriku? A ještě dotaz pro zkušené...: Několikrát jsem četl, nebo slyšel výraz "zaprášit moukou". Kdykoliv jsem to zkusil, měl jsem v jídle hrudky mouky, ač jsem míchal jak magor... Prozradí mi někdo pár fíglů, jak se tomu vyhnout? DĚKUJU!!!

  • Dušana | 15. 10. 2012 19:31

    výborná rychlá večeře, díky :D

  • Klára Rokošová | 7. 7. 2012 19:11

    To byla dobrota :-P , a skoro bez práce <3

  • houhelak | 26. 5. 2012 12:12

    Naprosto vynikající!!! :-)

  • Pampeliška13
    Pampeliška13 | 20. 5. 2012 23:11

    Jů,hned zejtra nakoupím a ozkouším,dle mě mne a přítele bude to mňamka,děti to zmlasknou jedna báseň....děkuji za inspiraci...podle foto vypadá šmakozně hned pak přidám známečku...ale dle mne jasný výborná :-) :-)

  • Janaso | 1. 5. 2012 19:23

    Velmi dobrý!

  • já | 29. 3. 2012 20:07

    gulášek byl suprovej :-))))))))))))))

  • Switch
    Switch | 26. 2. 2012 07:36

    Guláš nám chutnal. Rychlé a chutné jídlo.

  • Holíková | 22. 2. 2012 11:54

    Děkuji,guláš je výborný.

  • jmuell1 | 16. 2. 2012 16:06

    Moc dobré. Opravdu moc dobré. Určitě budu dělat zas a budu zkoušet i různé klobásy. Tentokrát jsem měla "jen" šunkovou. Místo chleba jsem dala brambory.

  • Libuška | 9. 2. 2012 18:25

    Jsem spokojená, když rodině chutná. Guláš chutnal moc, děkuji.

  • Ilona Galová | 4. 1. 2012 18:17

    Máme dojedeno, jsem velmi mile překvapená jak rychle se dá připravit dobrý guláš :-) .

  • Jana | 22. 12. 2011 17:39

    Za nás tři musím guláš pochválit,je rychlý a dobrý.Pro LínejHonza:Myslím,že jste guláš vůbec neuvařil nebo neuvařila a jen tu prudíte a zvedáte si sebevědomí,slušné chování vám nic neříká a tím nemyslím,že se jídla musí jen chválit,je mi vás líto a přeji vám pod stromečkem krabici rozumu.

  • LínejHonza | 22. 12. 2011 10:24

    Pročetl jsem komentáře a uvařil, ale tohle není guláš to je kalorický blaf. :-$ :-$ :-( :-(

  • Brandejsová | 6. 12. 2011 07:26

    Je to nejrychlejší guláš, když pominu otevření konzervy s chalupářským gulášem, který stejně za nic nestojí ;-) :-D . Tenhle guláš byl výborný!

  • Mejla | 2. 12. 2011 16:10

    Zkusil jsem to se zakysanou smetanou, pálivou paprikou, maďarskou klobáskou a výsledek bomba :-P Trošku mi tam chyběla majoránka, tak jsem ji podle chuti přidal ;-) Ono není špatných receptů, pouze špatných kuchařů, takže komu nechutnalo ... TRÉNOVAT! O:-)

  • Žanda | 18. 11. 2011 13:07

    Určitě budu opakovat a musím napsat, že dneska je ještě lepší než včera :-))

  • karamela | 31. 10. 2011 12:30

    moc dobry gulas :-*

  • Dostálová | 23. 10. 2011 19:58

    Děkuji za vynikající recept. Guláš jsem vařila včera řemeslníkům a dostalo se mi takové chvály. Že prý lepší guláš nejedli a jestli bych jim pro manželky nenapsala recept taky. To se ví že napsala, je opravdu výborný.

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2011 12:36

    ...sto lidí, sto chutí ;-) ...

  • Pamela | 19. 10. 2011 15:04

    Nám to taky nejelo.... :-(

  • Iva | 19. 10. 2011 12:41

    Právě jsme dojedli, recept chci moc pochválit a poděkovat za výborné a rychlé jídlo.

  • Iva | 19. 10. 2011 12:37

    Příloha? =-O

  • milacik100
    milacik100 | 19. 10. 2011 12:13

    Uvařila jsem to svému příteli a nesetkalo se to moc s úspěchem. Prý jako příloha dobrý, ale jako samotné hlavní jídlo, nic moc.

  • anys | 16. 10. 2011 16:07

    moc dobrý a velmi chutný...skvělý recept :-)

  • jjjj | 9. 10. 2011 21:10

    :-X :-* :-D ;-) :-) :-\ :-$ :'( :-S

  • Altmanová | 30. 9. 2011 20:55

    Chutnal všem, děkuji za výborný recept.

  • MartikK
    MartikK | 28. 9. 2011 11:50

    Moc dobré, rozhodně bych to nesrovnávala se segedínem. Vařila jsem se šunkovou klobásou, kysaným domácím zelím a bez zahušťování jíškou. S čerstvým chlebem nemělo chybu.

  • lolita | 26. 9. 2011 20:49

    skvělý ;c)

  • Iva | 2. 9. 2011 14:38

    romal :-[ , Segedinský guláš je z vepřového masa a klobása se do něj nedává ;-) .

  • romal | 1. 9. 2011 10:57

    no segedak,a misto masa klobasa,tak nevim proc tolik chvaly:-)

  • ivculastoki | 1. 9. 2011 10:48

    Moc dobrý gulášek,mohla bych ho jíst klidně celý týden :-)

  • vařimpečusmažim | 29. 8. 2011 19:08

    Dost dobrej guláš nebo já :-D 8-)

  • pompo | 26. 8. 2011 18:59

    prave jsme dojedli a je to teda zradylko <:-) :-P

  • venda | 20. 8. 2011 22:12

    dělám tento gulášek dost často je výborný a zkuste uplně stejný postup s kuřecím a nebo s vepřovým masem

  • Lubin | 20. 8. 2011 15:19

    J ak by řekl p.režisér Troška chrochty,chrochty,a s dobře vychlazeným pivečkem mana nebeská :-D

  • Ivana | 10. 8. 2011 12:35

    Děkuji za tip na výborný oběd, moc nám všem chutnal. Mužíčkovi jsem do něj přidala navíc nasekanou feferonku, má rád ostřejší jídla .-) .

  • Goran | 29. 7. 2011 10:36

    moc dobry a po klobase palil jak cert,to mam rad 8-) :-D

  • Květoňová | 29. 6. 2011 17:04

    Manžel byl nadmíru spokojený, já děkuji za výborný a rychlý recept.

  • Tomas | 10. 6. 2011 21:41

    dobrej teda byl a to nejsem zadnej Polrajch :-D

  • Vikuř mi ho... :D | 9. 6. 2011 08:18

    Mně to nechutalo bylo to k zblití... :( :-$

  • Dita Cibulková | 29. 5. 2011 08:10

    Nezbývá mi nic jiného, než pochválit. Dělala jsem k němu i knedlík, nakonec jsme stejně měli chleba, je ke guláši mnohem lepší. Děkuji za velkou dobrotu :-) .

  • Wendy | 23. 5. 2011 14:09

    Člověk by neřek,co se dá ze zelí a klobásy vykouzlit.Je to luxus!!!

  • Honza | 14. 5. 2011 19:40

    Tomu říkám recept pro chlapa 8-) !

  • Pawli | 11. 5. 2011 14:14

    Gulasek byl vynikajici,priprava rychla,smetanu jsem nedavala zadnou.Muzu jen pochvalit za vsechny.

  • recepty73
    recepty73 | 9. 5. 2011 23:14

    ...že by byl recept zcela nepoživatelný a zasloužil si pětku :-\ ?

  • Venca | 7. 5. 2011 19:19

    Nakrájel jsem domácí klobásy z místního řeznictví, zjemnil špetkou chilli ;-) , s chlebem a pívečkem, smekám, byla to bomba 8-) !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Klobása Kysané zelí Mletá paprika Olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Mušle

Mušle

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Penne con polo

Penne con polo

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

137
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová…
108
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
99
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
91
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
89
Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 2.7. 2025: Koho zaskočí změna plánů a kdo by měl dnes trochu zvolnit?

Denní horoskop na středu 2.7. 2025: Koho zaskočí změna plánů a kdo by měl dnes trochu zvolnit?

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Dcera Dvorské vládne náboženské skupině: Jak žije Parsifal po útěku ze sekty!

Dcera Dvorské vládne náboženské skupině: Jak žije Parsifal po útěku ze sekty!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Tříminutový salát s dresinkem
Tříminutový salát s dresinkem
Tučnáci
Tučnáci
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová polévka
Tuňák v sýrových těstovinách
Tuňák v sýrových těstovinách
Tuňáková pomazánka
Tuňáková pomazánka
Tuňáková pomazánka
Tuňáková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Tulácký guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact