• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tulácký guláš
Napište svůj komentář k receptu

Tulácký guláš

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 194
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tulácký guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g klobása dle chuti: ostravská, papriková, maďarská ...
    • 200
      g cibule
    • 200
      g kysané zelí
    • olej nebo sádlo
    • 2
      lžička mletá paprika : sladká nebo pálivá
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl a pepř dle chuti
    • voda cca 2 dcl

Postup přípravy receptu

1
Na menším množství sádla nebo oleje si orestujeme cibuli s pokrájenou klobásou. Ke konci restování přidáme zpěnit papriku, zalijeme vodou, přidáme okapané zelí, česnek pokrájený na plátky, promícháme a necháme povařit do změknutí zelí asi 10-15 minut, dochutíme solí a pepřem. Vody moc nedáváme, má vzniknout spíš takový sos z orestované cibule.
2
Pokud jsme omáčkoví, můžeme jí dát více a guláš pak zahustit chlebem nebo trochou hladké mouky. Zjemnit můžeme i smetanou zakysanou nebo sladkou.
3
Podáváme s čerstvým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Poldiho zelný guláš

Poldiho zelný guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blekoslav | 24. 11. 2019 12:26

    Výborný

  • Alena | 9. 1. 2017 11:30

    Včera uvařeno k večeři a pochvala na sebe nenechala dlouho čekat bylo to moc chutná večeře určitě budu brzy opět opakovat moc díky za recept. <3 :-*

  • dajdas | 8. 1. 2017 17:25

    jo byl výbornej 8-)

  • Martina | 27. 11. 2016 16:01

    Bevadný gulášek!!!!!!Díky

  • Lea | 20. 7. 2016 13:41

    Pred chvili jsme gulas dojedli a moc nam chutnal. Jsem rada, ze jsem se rozhodla zkusit tento vami nabizeny recept.

  • Renata Tůmová | 8. 12. 2015 20:13

    Guláš jsem dneska zkusila a od manžela jsem byla pochválená jako že si hodně pochutnal. Takže moc děkuji bylo to fajn.

  • karibic
    karibic | 21. 11. 2015 15:32

    vyborna rychlovka pro dva az tri lidi, takze jsme taky radsi delali z dvojnasobne davky

  • Renata Weiss | 22. 10. 2015 12:37

    Maximální spokojenost celé rodiny :-* , děkuji za rychlý a vynikající recept.

  • Vanda | 9. 6. 2015 07:30

    Vynikající a rychlý, děkuji a doporučuji.

  • A.Hutyrová | 9. 5. 2015 10:43

    Doporučuji ho dělat ve větším množství,protože je výborný a přidat si už neni z čeho a to he velká škoda.

  • Martina | 2. 3. 2015 14:03

    JE NEJLEPŠÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ

  • Duhovka | 5. 8. 2014 14:19

    Moc dobrý guláš,něco jako segedýn.Děkuji za recept.

  • Míša P. | 9. 4. 2014 11:20

    Je výborný, fakt hodně snadný a až budu dělat guláš příště, tak ho musím udělat mnohem víc. Jo a protože jsem zelí podlila víc než jsem potřebovala a bylo mi líto tu dobrou šťávu odlít, tak jsem do něj přidala hotovou jíšku, aby to moc neplavalo.

  • Milada | 19. 11. 2013 10:51

    Guláš je hotový a moc mi chutná. Uvidím co na to manžel, ale jak znám jeho chutě, bude mu chutnat taky. Za sebe můžu určitě doporučit.

  • Denisa Dvořáková | 18. 4. 2013 07:14

    Výborný,žadnou smetanu jsem nepřidávala,ale zkusila jsem odebrat trochu guláše na talířek a smíchat ho se lžičkou smetany.Bylo to dobré,ale ne nezbytné a tak jsem ho nechala bez ní.Dělala jsem ho než jsem odešla do práce a do večera se stačil ještě rozležet.Miláček se měl boule za ušima a já taky.Děkuji.

  • poklipo | 9. 3. 2013 20:27

    S paprikovou klobásou byl hodně dobrý.

  • Ježková | 5. 1. 2013 12:10

    Recept na guláš má všechny přenosti, které v kuchyni oceňuji: rychlý a výborný s malým počtem přísad. Jen bych doporučila udělat ho víc, protože na přidání už nezbylo.

  • brzdka | 15. 11. 2012 13:23

    Jednoduché, rychlé, dobré :-)

  • vlastimil | 9. 11. 2012 16:56

    opravdu super všem doporučuji i dětem chutnal davam 1

  • vlastimil | 8. 11. 2012 17:46

    zitra ho udělame pak dam vědet :-))

  • pj | 3. 11. 2012 04:55

    Vyborny, jeste ted se olizujem

  • poklipo | 2. 11. 2012 18:33

    Dobrý a hodně rychlý, když se dělá z klobásy, všem nám chutnalo.

  • recepty73
    recepty73 | 29. 10. 2012 16:41

    ...Janě děkuji za rychlejší odpověď ;-)

  • jana | 27. 10. 2012 16:16

    když umíš hovno..... :-D :-D

  • jana | 27. 10. 2012 16:11

    sice máš pravdu, ale co je na tom tak špatnýho a porovnávat to se segebínem asi ne co

  • jana | 27. 10. 2012 16:05

    Ke konci restování přidáme zpěnit papriku, zalijeme vodou,........pAprika se nesmí restovat jinak hořkne proto se dává jenom malinkou chvilku,apouživá se výraz zpěnit to je hlavně nepřipálit

  • jana | 27. 10. 2012 15:58

    Máro...když zapražíš moukou zmírni hořak at se jídlo nevaří a pak ohen přidej

  • Mára | 20. 10. 2012 01:28

    Prosím...: Co je to zpěnit papriku? A ještě dotaz pro zkušené...: Několikrát jsem četl, nebo slyšel výraz "zaprášit moukou". Kdykoliv jsem to zkusil, měl jsem v jídle hrudky mouky, ač jsem míchal jak magor... Prozradí mi někdo pár fíglů, jak se tomu vyhnout? DĚKUJU!!!

  • Dušana | 15. 10. 2012 19:31

    výborná rychlá večeře, díky :D

  • Klára Rokošová | 7. 7. 2012 19:11

    To byla dobrota :-P , a skoro bez práce <3

  • houhelak | 26. 5. 2012 12:12

    Naprosto vynikající!!! :-)

  • Pampeliška13
    Pampeliška13 | 20. 5. 2012 23:11

    Jů,hned zejtra nakoupím a ozkouším,dle mě mne a přítele bude to mňamka,děti to zmlasknou jedna báseň....děkuji za inspiraci...podle foto vypadá šmakozně hned pak přidám známečku...ale dle mne jasný výborná :-) :-)

  • Janaso | 1. 5. 2012 19:23

    Velmi dobrý!

  • já | 29. 3. 2012 20:07

    gulášek byl suprovej :-))))))))))))))

  • Switch
    Switch | 26. 2. 2012 07:36

    Guláš nám chutnal. Rychlé a chutné jídlo.

  • Holíková | 22. 2. 2012 11:54

    Děkuji,guláš je výborný.

  • jmuell1 | 16. 2. 2012 16:06

    Moc dobré. Opravdu moc dobré. Určitě budu dělat zas a budu zkoušet i různé klobásy. Tentokrát jsem měla "jen" šunkovou. Místo chleba jsem dala brambory.

  • Libuška | 9. 2. 2012 18:25

    Jsem spokojená, když rodině chutná. Guláš chutnal moc, děkuji.

  • Ilona Galová | 4. 1. 2012 18:17

    Máme dojedeno, jsem velmi mile překvapená jak rychle se dá připravit dobrý guláš :-) .

  • Jana | 22. 12. 2011 17:39

    Za nás tři musím guláš pochválit,je rychlý a dobrý.Pro LínejHonza:Myslím,že jste guláš vůbec neuvařil nebo neuvařila a jen tu prudíte a zvedáte si sebevědomí,slušné chování vám nic neříká a tím nemyslím,že se jídla musí jen chválit,je mi vás líto a přeji vám pod stromečkem krabici rozumu.

  • LínejHonza | 22. 12. 2011 10:24

    Pročetl jsem komentáře a uvařil, ale tohle není guláš to je kalorický blaf. :-$ :-$ :-( :-(

  • Brandejsová | 6. 12. 2011 07:26

    Je to nejrychlejší guláš, když pominu otevření konzervy s chalupářským gulášem, který stejně za nic nestojí ;-) :-D . Tenhle guláš byl výborný!

  • Mejla | 2. 12. 2011 16:10

    Zkusil jsem to se zakysanou smetanou, pálivou paprikou, maďarskou klobáskou a výsledek bomba :-P Trošku mi tam chyběla majoránka, tak jsem ji podle chuti přidal ;-) Ono není špatných receptů, pouze špatných kuchařů, takže komu nechutnalo ... TRÉNOVAT! O:-)

  • Žanda | 18. 11. 2011 13:07

    Určitě budu opakovat a musím napsat, že dneska je ještě lepší než včera :-))

  • karamela | 31. 10. 2011 12:30

    moc dobry gulas :-*

  • Dostálová | 23. 10. 2011 19:58

    Děkuji za vynikající recept. Guláš jsem vařila včera řemeslníkům a dostalo se mi takové chvály. Že prý lepší guláš nejedli a jestli bych jim pro manželky nenapsala recept taky. To se ví že napsala, je opravdu výborný.

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2011 12:36

    ...sto lidí, sto chutí ;-) ...

  • Pamela | 19. 10. 2011 15:04

    Nám to taky nejelo.... :-(

  • Iva | 19. 10. 2011 12:41

    Právě jsme dojedli, recept chci moc pochválit a poděkovat za výborné a rychlé jídlo.

  • Iva | 19. 10. 2011 12:37

    Příloha? =-O

  • milacik100
    milacik100 | 19. 10. 2011 12:13

    Uvařila jsem to svému příteli a nesetkalo se to moc s úspěchem. Prý jako příloha dobrý, ale jako samotné hlavní jídlo, nic moc.

  • anys | 16. 10. 2011 16:07

    moc dobrý a velmi chutný...skvělý recept :-)

  • jjjj | 9. 10. 2011 21:10

    :-X :-* :-D ;-) :-) :-\ :-$ :'( :-S

  • Altmanová | 30. 9. 2011 20:55

    Chutnal všem, děkuji za výborný recept.

  • MartikK
    MartikK | 28. 9. 2011 11:50

    Moc dobré, rozhodně bych to nesrovnávala se segedínem. Vařila jsem se šunkovou klobásou, kysaným domácím zelím a bez zahušťování jíškou. S čerstvým chlebem nemělo chybu.

  • lolita | 26. 9. 2011 20:49

    skvělý ;c)

  • Iva | 2. 9. 2011 14:38

    romal :-[ , Segedinský guláš je z vepřového masa a klobása se do něj nedává ;-) .

  • romal | 1. 9. 2011 10:57

    no segedak,a misto masa klobasa,tak nevim proc tolik chvaly:-)

  • ivculastoki | 1. 9. 2011 10:48

    Moc dobrý gulášek,mohla bych ho jíst klidně celý týden :-)

  • vařimpečusmažim | 29. 8. 2011 19:08

    Dost dobrej guláš nebo já :-D 8-)

  • pompo | 26. 8. 2011 18:59

    prave jsme dojedli a je to teda zradylko <:-) :-P

  • venda | 20. 8. 2011 22:12

    dělám tento gulášek dost často je výborný a zkuste uplně stejný postup s kuřecím a nebo s vepřovým masem

  • Lubin | 20. 8. 2011 15:19

    J ak by řekl p.režisér Troška chrochty,chrochty,a s dobře vychlazeným pivečkem mana nebeská :-D

  • Ivana | 10. 8. 2011 12:35

    Děkuji za tip na výborný oběd, moc nám všem chutnal. Mužíčkovi jsem do něj přidala navíc nasekanou feferonku, má rád ostřejší jídla .-) .

  • Goran | 29. 7. 2011 10:36

    moc dobry a po klobase palil jak cert,to mam rad 8-) :-D

  • Květoňová | 29. 6. 2011 17:04

    Manžel byl nadmíru spokojený, já děkuji za výborný a rychlý recept.

  • Tomas | 10. 6. 2011 21:41

    dobrej teda byl a to nejsem zadnej Polrajch :-D

  • Vikuř mi ho... :D | 9. 6. 2011 08:18

    Mně to nechutalo bylo to k zblití... :( :-$

  • Dita Cibulková | 29. 5. 2011 08:10

    Nezbývá mi nic jiného, než pochválit. Dělala jsem k němu i knedlík, nakonec jsme stejně měli chleba, je ke guláši mnohem lepší. Děkuji za velkou dobrotu :-) .

  • Wendy | 23. 5. 2011 14:09

    Člověk by neřek,co se dá ze zelí a klobásy vykouzlit.Je to luxus!!!

  • Honza | 14. 5. 2011 19:40

    Tomu říkám recept pro chlapa 8-) !

  • Pawli | 11. 5. 2011 14:14

    Gulasek byl vynikajici,priprava rychla,smetanu jsem nedavala zadnou.Muzu jen pochvalit za vsechny.

  • recepty73
    recepty73 | 9. 5. 2011 23:14

    ...že by byl recept zcela nepoživatelný a zasloužil si pětku :-\ ?

  • Venca | 7. 5. 2011 19:19

    Nakrájel jsem domácí klobásy z místního řeznictví, zjemnil špetkou chilli ;-) , s chlebem a pívečkem, smekám, byla to bomba 8-) !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Klobása Kysané zelí Mletá paprika Olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

54
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Míša řezy
Míša řezy
32
Plněná kuřecí prsa
Plněná kuřecí prsa
32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Nejdřív řádil jako Vinnetou a teď... Kotek bude Gott-ek!

Nejdřív řádil jako Vinnetou a teď... Kotek bude Gott-ek!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Tříminutový salát s dresinkem
Tříminutový salát s dresinkem
Tučnáci
Tučnáci
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová polévka
Tuňák v sýrových těstovinách
Tuňák v sýrových těstovinách
Tuňáková pomazánka
Tuňáková pomazánka
Tuňáková pomazánka
Tuňáková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Tulácký guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact