Na vepřovém sádle osmažíme dvě nadrobno nakrájné velké cibule, osmažíme je do hněda, podobně jako na guláš. Potom k nim přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa a zprudka osmažíme. Až se zatáhnou, přidáme krůtí konzervu.
2
Chvilku dusíme pod pokličkou, potom okořeníme pepřem, majoránkou, mletým kmínem, přidáme rajčatovou šťávu, sójovou omáčku a žampiony a opět nějakou chvilku dusíme pod pokličkou za občasného promíchání. Přidáme mléko a zahustíme jíškou a dalších asi 10 minust jídlo vaříme. Nakonec přidáme šlahačku, přivedeme k varu a máme hotovo.
3
Kdo toto jídlo uvaří a ochutná, tak pochopí proč se jmenuje Tučnák na divoko. Jako přílohu podáváme těstoviny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|18. 1. 2008 11:20
Joo stepovat... :D Happy feet.... Já bych to nemohla kvůli tomu názvu sníst.....i když je to z kuřete chudák tučňák....
Anonym
|8. 1. 2008 08:49
Budu z toho stepovat?
Vladimír Novák
|7. 1. 2008 17:26
ano, krůtí maso ve vlastní šťávě.... musí/nemusí, to je otázkou, nejde tak ani o to maso jak o tu šťávu, bez ní by to bylo takové nevýrazné, mdlé....pokud nemáte ráda krutí, tak lze nahradit kuřecím ve vlastní šťávě
Květa Štěpánková
|7. 1. 2008 16:32
prosím, co je to krůtí konzerva? krůtí maso ve vlastní šťávě? a musí to tam být?