• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Trvanlivé sušenky
Napište svůj komentář k receptu

Trvanlivé sušenky

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trvanlivé sušenky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hladká mouka 00
    • 250
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo
    • 4
      vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Mouku s práškem přesijeme do mísy a z uvedených surovin zpracujeme těsto, necháme hodinku odpočinout, vyválíme plát a vykrajujeme tvary. Z těstem se dobře pracuje. Klademe na papír na pečení a pečeme asi na 170 °C do růžova. Vydrží dlouho dobré.
2
Tyto sušenky jsem pekla, už když byla dcerka malá a suroviny na cukroví - ořechy, kokos apod. nebyly k sehnání, nebo jen málo. Vyválela jsem jí plát, sama si vykrajovala zvířátka, letadélky, chlopka, rukavici, prostě formičky, které mi zůstaly ještě po mé babičce a upečenými sušenkami se vesele cpala až do Vánoc. Ale musely být "jako" schované, chodit na ně tajně, jí bavilo více.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy trvanlivé

Ořechové řezy trvanlivé

Ovesné sušenky s jablkem a javorovým sirupem

Ovesné sušenky s jablkem a javorovým…

Křehké sušenky s krémem

Křehké sušenky s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 18. 12. 2016 11:27

    jsou výborné, mouku jsem dala o 150g méně a přidala jsem nastrouhanou kúru z jednoho citrónu,...:) mňamka

  • Hanka | 16. 5. 2016 14:46

    Sušenky jsou skelé :-) ;-) .Jednoduché a vyborné. 8-) Mně se z těstem supr pracovalo.Dětem moc chutnali aj manžel mněl boule za ušima :-D Jdu zadelat na druhé těsto.

  • Petra.8-7 | 8. 4. 2016 13:21

    Celá rodina i se sousedkou pochválila :-) Jen mouky jsem dala cca o 150 - 200g méně. Příště zkusím se skořicí.

  • Petra.8-7 | 8. 4. 2016 13:16

    méně mouky (150 - 200 g)

  • Hanavoj | 4. 12. 2015 20:44

    Právě sem dopekla první várku a už je zaděláno na druhou. I ten nejmenší skoro roční si dal. Jede mu to víc než piškoty.

  • lulik | 10. 12. 2013 18:22

    asi se babča sekla s máslem:D :-[

  • kukina | 10. 12. 2013 18:15

    Dobře pracuje? Ani bych neřekla. :-\

  • natissa | 23. 4. 2013 09:28

    jednoduché a výborné! :-)

  • Anonym | 15. 9. 2007 19:07

    asi

  • majoneza | 15. 9. 2007 19:07

    jsou dobré

  • hmmmmmmmmmm hmmmmmmmmmm | 15. 9. 2007 19:06

    hmmmmmmmm

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Tvarohový dort s banány

Tvarohový dort s banány

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

181
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
151
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
69
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
56
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
46
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Trosečníkova specialita
Trosečníkova specialita
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
Trubičky
Trubičky
Třeboňský zapečený kapr
Třeboňský zapečený kapr
třená bábovka
třená bábovka
Třená bábovka klasik
Třená bábovka klasik
  • Recepty.cz
  • Trvanlivé sušenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact