• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Trvanlivé sušenky
Napište svůj komentář k receptu

Trvanlivé sušenky

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trvanlivé sušenky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hladká mouka 00
    • 250
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo
    • 4
      vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Mouku s práškem přesijeme do mísy a z uvedených surovin zpracujeme těsto, necháme hodinku odpočinout, vyválíme plát a vykrajujeme tvary. Z těstem se dobře pracuje. Klademe na papír na pečení a pečeme asi na 170 °C do růžova. Vydrží dlouho dobré.
2
Tyto sušenky jsem pekla, už když byla dcerka malá a suroviny na cukroví - ořechy, kokos apod. nebyly k sehnání, nebo jen málo. Vyválela jsem jí plát, sama si vykrajovala zvířátka, letadélky, chlopka, rukavici, prostě formičky, které mi zůstaly ještě po mé babičce a upečenými sušenkami se vesele cpala až do Vánoc. Ale musely být "jako" schované, chodit na ně tajně, jí bavilo více.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy trvanlivé

Ořechové řezy trvanlivé

Křehké sušenky s krémem

Křehké sušenky s krémem

Sušenky

Sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 18. 12. 2016 11:27

    jsou výborné, mouku jsem dala o 150g méně a přidala jsem nastrouhanou kúru z jednoho citrónu,...:) mňamka

  • Hanka | 16. 5. 2016 14:46

    Sušenky jsou skelé :-) ;-) .Jednoduché a vyborné. 8-) Mně se z těstem supr pracovalo.Dětem moc chutnali aj manžel mněl boule za ušima :-D Jdu zadelat na druhé těsto.

  • Petra.8-7 | 8. 4. 2016 13:21

    Celá rodina i se sousedkou pochválila :-) Jen mouky jsem dala cca o 150 - 200g méně. Příště zkusím se skořicí.

  • Petra.8-7 | 8. 4. 2016 13:16

    méně mouky (150 - 200 g)

  • Hanavoj | 4. 12. 2015 20:44

    Právě sem dopekla první várku a už je zaděláno na druhou. I ten nejmenší skoro roční si dal. Jede mu to víc než piškoty.

  • lulik | 10. 12. 2013 18:22

    asi se babča sekla s máslem:D :-[

  • kukina | 10. 12. 2013 18:15

    Dobře pracuje? Ani bych neřekla. :-\

  • natissa | 23. 4. 2013 09:28

    jednoduché a výborné! :-)

  • Anonym | 15. 9. 2007 19:07

    asi

  • majoneza | 15. 9. 2007 19:07

    jsou dobré

  • hmmmmmmmmmm hmmmmmmmmmm | 15. 9. 2007 19:06

    hmmmmmmmm

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Balkánský salát

Balkánský salát

Trubičky

Trubičky

Domácí chléb VI.

Domácí chléb VI.

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Belgické vafle

Belgické vafle

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

92
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
71
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
63
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
50
Luxusní špenát
Luxusní špenát
47
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Andrea Verešová na módní akci: Sázka na průhlednou!

Andrea Verešová na módní akci: Sázka na průhlednou!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Další doporučené recepty:

Trosečníkova specialita
Trosečníkova specialita
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
Trubičky
Trubičky
Třeboňský zapečený kapr
Třeboňský zapečený kapr
třená bábovka
třená bábovka
Třená bábovka klasik
Třená bábovka klasik
  • Recepty.cz
  • Trvanlivé sušenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact