• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Trvanlivé sušenky
Napište svůj komentář k receptu

Trvanlivé sušenky

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trvanlivé sušenky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hladká mouka 00
    • 250
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo
    • 4
      vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Mouku s práškem přesijeme do mísy a z uvedených surovin zpracujeme těsto, necháme hodinku odpočinout, vyválíme plát a vykrajujeme tvary. Z těstem se dobře pracuje. Klademe na papír na pečení a pečeme asi na 170 °C do růžova. Vydrží dlouho dobré.
2
Tyto sušenky jsem pekla, už když byla dcerka malá a suroviny na cukroví - ořechy, kokos apod. nebyly k sehnání, nebo jen málo. Vyválela jsem jí plát, sama si vykrajovala zvířátka, letadélky, chlopka, rukavici, prostě formičky, které mi zůstaly ještě po mé babičce a upečenými sušenkami se vesele cpala až do Vánoc. Ale musely být "jako" schované, chodit na ně tajně, jí bavilo více.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy trvanlivé

Ořechové řezy trvanlivé

Křehké sušenky s krémem

Křehké sušenky s krémem

Sušenky

Sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 18. 12. 2016 11:27

    jsou výborné, mouku jsem dala o 150g méně a přidala jsem nastrouhanou kúru z jednoho citrónu,...:) mňamka

  • Hanka | 16. 5. 2016 14:46

    Sušenky jsou skelé :-) ;-) .Jednoduché a vyborné. 8-) Mně se z těstem supr pracovalo.Dětem moc chutnali aj manžel mněl boule za ušima :-D Jdu zadelat na druhé těsto.

  • Petra.8-7 | 8. 4. 2016 13:21

    Celá rodina i se sousedkou pochválila :-) Jen mouky jsem dala cca o 150 - 200g méně. Příště zkusím se skořicí.

  • Petra.8-7 | 8. 4. 2016 13:16

    méně mouky (150 - 200 g)

  • Hanavoj | 4. 12. 2015 20:44

    Právě sem dopekla první várku a už je zaděláno na druhou. I ten nejmenší skoro roční si dal. Jede mu to víc než piškoty.

  • lulik | 10. 12. 2013 18:22

    asi se babča sekla s máslem:D :-[

  • kukina | 10. 12. 2013 18:15

    Dobře pracuje? Ani bych neřekla. :-\

  • natissa | 23. 4. 2013 09:28

    jednoduché a výborné! :-)

  • Anonym | 15. 9. 2007 19:07

    asi

  • majoneza | 15. 9. 2007 19:07

    jsou dobré

  • hmmmmmmmmmm hmmmmmmmmmm | 15. 9. 2007 19:06

    hmmmmmmmm

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

241
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
187
Máslové řízky
Máslové řízky
147
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
106
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
102
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Už dnes večer startuje očekávaná StarDance Tour 2025: Cina se bude dělit o tanečnici!

Už dnes večer startuje očekávaná StarDance Tour 2025: Cina se bude dělit o tanečnici!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Další doporučené recepty:

Trosečníkova specialita
Trosečníkova specialita
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
Trubičky
Trubičky
Třeboňský zapečený kapr
Třeboňský zapečený kapr
třená bábovka
třená bábovka
Třená bábovka klasik
Třená bábovka klasik
  • Recepty.cz
  • Trvanlivé sušenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact