• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Trvanlivé sušenky
Napište svůj komentář k receptu

Trvanlivé sušenky

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trvanlivé sušenky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hladká mouka 00
    • 250
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo
    • 4
      vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Mouku s práškem přesijeme do mísy a z uvedených surovin zpracujeme těsto, necháme hodinku odpočinout, vyválíme plát a vykrajujeme tvary. Z těstem se dobře pracuje. Klademe na papír na pečení a pečeme asi na 170 °C do růžova. Vydrží dlouho dobré.
2
Tyto sušenky jsem pekla, už když byla dcerka malá a suroviny na cukroví - ořechy, kokos apod. nebyly k sehnání, nebo jen málo. Vyválela jsem jí plát, sama si vykrajovala zvířátka, letadélky, chlopka, rukavici, prostě formičky, které mi zůstaly ještě po mé babičce a upečenými sušenkami se vesele cpala až do Vánoc. Ale musely být "jako" schované, chodit na ně tajně, jí bavilo více.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy trvanlivé

Ořechové řezy trvanlivé

Křehké sušenky s krémem

Křehké sušenky s krémem

Sušenky

Sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 18. 12. 2016 11:27

    jsou výborné, mouku jsem dala o 150g méně a přidala jsem nastrouhanou kúru z jednoho citrónu,...:) mňamka

  • Hanka | 16. 5. 2016 14:46

    Sušenky jsou skelé :-) ;-) .Jednoduché a vyborné. 8-) Mně se z těstem supr pracovalo.Dětem moc chutnali aj manžel mněl boule za ušima :-D Jdu zadelat na druhé těsto.

  • Petra.8-7 | 8. 4. 2016 13:21

    Celá rodina i se sousedkou pochválila :-) Jen mouky jsem dala cca o 150 - 200g méně. Příště zkusím se skořicí.

  • Petra.8-7 | 8. 4. 2016 13:16

    méně mouky (150 - 200 g)

  • Hanavoj | 4. 12. 2015 20:44

    Právě sem dopekla první várku a už je zaděláno na druhou. I ten nejmenší skoro roční si dal. Jede mu to víc než piškoty.

  • lulik | 10. 12. 2013 18:22

    asi se babča sekla s máslem:D :-[

  • kukina | 10. 12. 2013 18:15

    Dobře pracuje? Ani bych neřekla. :-\

  • natissa | 23. 4. 2013 09:28

    jednoduché a výborné! :-)

  • Anonym | 15. 9. 2007 19:07

    asi

  • majoneza | 15. 9. 2007 19:07

    jsou dobré

  • hmmmmmmmmmm hmmmmmmmmmm | 15. 9. 2007 19:06

    hmmmmmmmm

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Výborný těstovinový salát s vejcem

Výborný těstovinový salát s vejcem

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

46
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
26
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
22
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
19
Dýňový kompot
Dýňový kompot

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Nemocná Vilma Cibulková (62): Prozradila důvod kolapsu!

Nemocná Vilma Cibulková (62): Prozradila důvod kolapsu!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Trosečníkova specialita
Trosečníkova specialita
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
Trubičky
Trubičky
Třeboňský zapečený kapr
Třeboňský zapečený kapr
třená bábovka
třená bábovka
Třená bábovka klasik
Třená bábovka klasik
  • Recepty.cz
  • Trvanlivé sušenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact