• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Trvanlivé sušenky
Napište svůj komentář k receptu

Trvanlivé sušenky

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trvanlivé sušenky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hladká mouka 00
    • 250
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo
    • 4
      vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Mouku s práškem přesijeme do mísy a z uvedených surovin zpracujeme těsto, necháme hodinku odpočinout, vyválíme plát a vykrajujeme tvary. Z těstem se dobře pracuje. Klademe na papír na pečení a pečeme asi na 170 °C do růžova. Vydrží dlouho dobré.
2
Tyto sušenky jsem pekla, už když byla dcerka malá a suroviny na cukroví - ořechy, kokos apod. nebyly k sehnání, nebo jen málo. Vyválela jsem jí plát, sama si vykrajovala zvířátka, letadélky, chlopka, rukavici, prostě formičky, které mi zůstaly ještě po mé babičce a upečenými sušenkami se vesele cpala až do Vánoc. Ale musely být "jako" schované, chodit na ně tajně, jí bavilo více.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy trvanlivé

Ořechové řezy trvanlivé

Ovesné sušenky s jablkem a javorovým sirupem

Ovesné sušenky s jablkem a javorovým…

Křehké sušenky s krémem

Křehké sušenky s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 18. 12. 2016 11:27

    jsou výborné, mouku jsem dala o 150g méně a přidala jsem nastrouhanou kúru z jednoho citrónu,...:) mňamka

  • Hanka | 16. 5. 2016 14:46

    Sušenky jsou skelé :-) ;-) .Jednoduché a vyborné. 8-) Mně se z těstem supr pracovalo.Dětem moc chutnali aj manžel mněl boule za ušima :-D Jdu zadelat na druhé těsto.

  • Petra.8-7 | 8. 4. 2016 13:21

    Celá rodina i se sousedkou pochválila :-) Jen mouky jsem dala cca o 150 - 200g méně. Příště zkusím se skořicí.

  • Petra.8-7 | 8. 4. 2016 13:16

    méně mouky (150 - 200 g)

  • Hanavoj | 4. 12. 2015 20:44

    Právě sem dopekla první várku a už je zaděláno na druhou. I ten nejmenší skoro roční si dal. Jede mu to víc než piškoty.

  • lulik | 10. 12. 2013 18:22

    asi se babča sekla s máslem:D :-[

  • kukina | 10. 12. 2013 18:15

    Dobře pracuje? Ani bych neřekla. :-\

  • natissa | 23. 4. 2013 09:28

    jednoduché a výborné! :-)

  • Anonym | 15. 9. 2007 19:07

    asi

  • majoneza | 15. 9. 2007 19:07

    jsou dobré

  • hmmmmmmmmmm hmmmmmmmmmm | 15. 9. 2007 19:06

    hmmmmmmmm

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

86
Dýňová tortila
Dýňová tortila
72
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
67
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
66
Máslové řízky
Máslové řízky
46
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Další doporučené recepty:

Trosečníkova specialita
Trosečníkova specialita
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
Trubičky
Trubičky
Třeboňský zapečený kapr
Třeboňský zapečený kapr
třená bábovka
třená bábovka
Třená bábovka klasik
Třená bábovka klasik
  • Recepty.cz
  • Trvanlivé sušenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact