Znám z Chvilky pro Tebe, jsou výborné, jen je nejdříve plním krémem a pak teprve máčím v polevě.
Pekla jsem placicky primo na plechu , naprosto v pohode sli pak namotat , jeste je nemam naplnene , ale uz mi na ne muj muz chodil , takze zamknute v obyvaku a klic schovany , plnit budu az tesne pred vanoci
Janka, placičky robím asi 3-4 mm hrubé. Pečiem na teflonovej fólii, možno chyba bola v tom papieri. Kým som nemala fólie, aj mne sa stalo , že som kúpila papier, ktorý sa ku koláču prilepil a nechcel ísť dolu, trhala som po kúskoch. Preto som si kúpila fólie. Naraz dávam najviac 10 placičiek, pečiem pri 150°C asi 5 - 7 minút. Ihneď po vybratí podoberám placičky tenkým nožom, tým bez reznej časti, ktorým sa roztiera krém. Manžel ihneď stáča cez varešku. Ak placičky vychladnú, stvrdnú, ale pomôžete si tým, že ich vložíte späť do rúry, opäť zmäknú. Chce to trocha cviku, aj mne to na prvýkrát išlo na nervy, ale praxou sa to zlepšilo.
tak jsem zkusila, nastesti jen z polovicni davky, sice jsem ve finale zvitezila, ale bylo to docela "intenzivni", malou dcerku jsem musela poprosit, aby sla z kuchyne, jinak by se naucila par stavnatych vyrazu ;) testo se mi neskutecne lepilo pri vyvalovani a pak se prilepilo i na pecici papir, takze v tech 10 vterinach, ktere jsem mela na to je vsechny sundat z plechu a zatocit, jsem jeste zapolila s tim je vubec dostat dolu... rada bych se, terezko, zeptala, jaka je optimalni tloustka placicek? a jak dlouho a na jakou presne teplotu je pecete? mohla bych experimentovat, ale mam strach, ze bych to nevydrzela "s nervama" ;) diky!
Magdo, máte pravdu, ale až budete mít zvýšený cholesterol, také budete omezovat živočišné tuky. Když se nám to stalo také jsme si nemohli zvyknout na ty umělé - no a dnes už jiné nepoužívám a chutnají nám. Jde prostě o zvyk.
Olga, ale fakt se to dělá tak jak popisuje Tereza. Ovšem je to fofr-tu kávičku dopít až při pečení dalšího plechu :o)
Nedovedu si představit, že někdo udělá krém z Alfy.Máslo je máslo. Alfa je odporná i na chlebu.
Ja som tieto trubičky robila iba raz, boli výborné, ale mne požičala švagriná také formičky - trubičky - kovové, na tie som cesto natočila, dala piecť a potom som cesto už len zošuchla a nebol problém.Toto si veru neviem predstaviť, lebo medové cesto veľmi rýchlo tvrdne po upečení.
Martinka, šikovný manžel :))) Ale vážne, musíte piecť maximálne 6 koliesok naraz, akonáhle vychladnú, čo je dosť skoro, stvrdnú a už ich neohnete. Každé koliesko rýchlo na dlaň, položiť varešku a dlaň zatvoriť ako do päste. Vytiahnúť varešku a oboma rukami dotvarovať prstami valček. Dať na podložku a jemne pritlačiť preloženou stranou nadol. Ak vám má kto pomôcť ide to výborne, jeden prehýňa, druhý dotláčaa dotvaruje.
Terezka,prezradte mi nejaku fintu na stocenie,lebo prave om vytiahla prvy plech z truby a nepodarilo sa mi ani jedno koliesko stocit.Dakujem
Martinka, ak máte radi menej sladké, stačilo dať menej cukru. Ale dá sa to spraviť krémom. Urobte klasický krém, s malým množstvom cukru, nie zo Salka. Chuť sa vám vyrovná :)))
Cesto mam zarobene a zda sa mi moc sladke.
Ďakujem. Určite vyskúšam.
Salko se uvaří, nechá vychladnout. Máslo se vyšlehá a postupně zašlehává uvařené Salko. Dalo mě 1 salko na 250g másla(já dala rostlinné - alfu).
Sylvia,prosim Vas,mohli by ste napisat ako robite plnku zo salkom? Ďakujem.
Peču každé vánoce, těsto se dobře zpracovává. Plním svařenýim salkem s máslem. Děti trubičky milují.