• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Trubičky
Napište svůj komentář k receptu

Trubičky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trubičky
Trubičky
Trubičky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 300
      g hladká mouka
    • 270
      g moučkový cukr
    • jedlá soda
    • 2
      ks vejce
    • 80
      g med
  • Krém:
    • 200
      g tuk
    • 140
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • hnědý rum
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vymísíme těsto a necháme v chladu 3 hodiny odstát. Potom vyválíme a vykrajujeme kolečka s průměrem asi 6 cm. Při střední teplotě postupně pečeme a horké ihned přes vařečku stočíme. Konce vychladlých trubiček namočíme do polevy a necháme ztuhnout.
2
Na krém vyšleháme máslo s cukrem, přidáme kakao, vanilkový cukr a ochutíme rumem. Krém nastříkáme z obou stran do trubiček.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

Černé trubičky

Černé trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • barus.v | 16. 12. 2011 18:07

    Znám z Chvilky pro Tebe, jsou výborné, jen je nejdříve plním krémem a pak teprve máčím v polevě.

  • caddi
    caddi | 17. 12. 2010 08:14

    Pekla jsem placicky primo na plechu , naprosto v pohode sli pak namotat , jeste je nemam naplnene , ale uz mi na ne muj muz chodil , takze zamknute v obyvaku a klic schovany , plnit budu az tesne pred vanoci

  • Tereza J. | 7. 12. 2009 18:34

    Janka, placičky robím asi 3-4 mm hrubé. Pečiem na teflonovej fólii, možno chyba bola v tom papieri. Kým som nemala fólie, aj mne sa stalo , že som kúpila papier, ktorý sa ku koláču prilepil a nechcel ísť dolu, trhala som po kúskoch. Preto som si kúpila fólie. Naraz dávam najviac 10 placičiek, pečiem pri 150°C asi 5 - 7 minút. Ihneď po vybratí podoberám placičky tenkým nožom, tým bez reznej časti, ktorým sa roztiera krém. Manžel ihneď stáča cez varešku. Ak placičky vychladnú, stvrdnú, ale pomôžete si tým, že ich vložíte späť do rúry, opäť zmäknú. Chce to trocha cviku, aj mne to na prvýkrát išlo na nervy, ale praxou sa to zlepšilo.

  • jana h | 6. 12. 2009 23:55

    tak jsem zkusila, nastesti jen z polovicni davky, sice jsem ve finale zvitezila, ale bylo to docela "intenzivni", malou dcerku jsem musela poprosit, aby sla z kuchyne, jinak by se naucila par stavnatych vyrazu ;) testo se mi neskutecne lepilo pri vyvalovani a pak se prilepilo i na pecici papir, takze v tech 10 vterinach, ktere jsem mela na to je vsechny sundat z plechu a zatocit, jsem jeste zapolila s tim je vubec dostat dolu... rada bych se, terezko, zeptala, jaka je optimalni tloustka placicek? a jak dlouho a na jakou presne teplotu je pecete? mohla bych experimentovat, ale mam strach, ze bych to nevydrzela "s nervama" ;) diky!

  • Miroslava Severová | 19. 12. 2008 11:30

    Magdo, máte pravdu, ale až budete mít zvýšený cholesterol, také budete omezovat živočišné tuky. Když se nám to stalo také jsme si nemohli zvyknout na ty umělé - no a dnes už jiné nepoužívám a chutnají nám. Jde prostě o zvyk.

  • Olga . | 18. 12. 2008 09:49

    Olga, ale fakt se to dělá tak jak popisuje Tereza. Ovšem je to fofr-tu kávičku dopít až při pečení dalšího plechu :o)

  • Magda Budská | 18. 12. 2008 08:48

    Nedovedu si představit, že někdo udělá krém z Alfy.Máslo je máslo. Alfa je odporná i na chlebu.

  • Olga Zehnalová | 18. 12. 2008 07:35

    Ja som tieto trubičky robila iba raz, boli výborné, ale mne požičala švagriná také formičky - trubičky - kovové, na tie som cesto natočila, dala piecť a potom som cesto už len zošuchla a nebol problém.Toto si veru neviem predstaviť, lebo medové cesto veľmi rýchlo tvrdne po upečení.

  • Tereza J. | 17. 12. 2008 22:29

    Martinka, šikovný manžel :))) Ale vážne, musíte piecť maximálne 6 koliesok naraz, akonáhle vychladnú, čo je dosť skoro, stvrdnú a už ich neohnete. Každé koliesko rýchlo na dlaň, položiť varešku a dlaň zatvoriť ako do päste. Vytiahnúť varešku a oboma rukami dotvarovať prstami valček. Dať na podložku a jemne pritlačiť preloženou stranou nadol. Ak vám má kto pomôcť ide to výborne, jeden prehýňa, druhý dotláčaa dotvaruje.

  • Martina Č | 17. 12. 2008 14:24

    Terezka,prezradte mi nejaku fintu na stocenie,lebo prave om vytiahla prvy plech z truby a nepodarilo sa mi ani jedno koliesko stocit.Dakujem

  • Tereza J. | 16. 12. 2008 18:40

    Martinka, ak máte radi menej sladké, stačilo dať menej cukru. Ale dá sa to spraviť krémom. Urobte klasický krém, s malým množstvom cukru, nie zo Salka. Chuť sa vám vyrovná :)))

  • Martina Č | 16. 12. 2008 16:55

    Cesto mam zarobene a zda sa mi moc sladke.

  • Martina Č | 16. 12. 2008 14:45

    Ďakujem. Určite vyskúšam.

  • Miroslava Severová | 16. 12. 2008 14:10

    Salko se uvaří, nechá vychladnout. Máslo se vyšlehá a postupně zašlehává uvařené Salko. Dalo mě 1 salko na 250g másla(já dala rostlinné - alfu).

  • Martina Čamajová | 16. 12. 2008 14:02

    Sylvia,prosim Vas,mohli by ste napisat ako robite plnku zo salkom? Ďakujem.

  • Sylva P. | 16. 12. 2008 09:04

    Peču každé vánoce, těsto se dobře zpracovává. Plním svařenýim salkem s máslem. Děti trubičky milují.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Kakao Med Moučkový cukr Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Velikonoční mazanec bez vajec

Velikonoční mazanec bez vajec

Kávové muffiny

Kávové muffiny

Jemná pórková pomazánka

Jemná pórková pomazánka

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Jogurtový tropik dort - nepečený

Jogurtový tropik dort - nepečený

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

155
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
135
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
75
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Kuřecí maso ve sladko-kyselé omáčce
Kuřecí maso ve sladko…

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Fanouškovská megashow Netflix Tudum 2025: Blesk byl za oponou! Affleck, Gaga a Craig na jednom pódiu

Fanouškovská megashow Netflix Tudum 2025: Blesk byl za oponou! Affleck, Gaga a Craig na jednom pódiu

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Další doporučené recepty:

Tropický salát
Tropický salát
Trosečníkova specialita
Trosečníkova specialita
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
Trvanlivé sušenky
Trvanlivé sušenky
Třeboňský zapečený kapr
Třeboňský zapečený kapr
třená bábovka
třená bábovka
  • Recepty.cz
  • Trubičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact