• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Trubičky
Napište svůj komentář k receptu

Trubičky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trubičky
Trubičky
Trubičky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 300
      g hladká mouka
    • 270
      g moučkový cukr
    • jedlá soda
    • 2
      ks vejce
    • 80
      g med
  • Krém:
    • 200
      g tuk
    • 140
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • hnědý rum
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vymísíme těsto a necháme v chladu 3 hodiny odstát. Potom vyválíme a vykrajujeme kolečka s průměrem asi 6 cm. Při střední teplotě postupně pečeme a horké ihned přes vařečku stočíme. Konce vychladlých trubiček namočíme do polevy a necháme ztuhnout.
2
Na krém vyšleháme máslo s cukrem, přidáme kakao, vanilkový cukr a ochutíme rumem. Krém nastříkáme z obou stran do trubiček.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

Černé trubičky

Černé trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • barus.v | 16. 12. 2011 18:07

    Znám z Chvilky pro Tebe, jsou výborné, jen je nejdříve plním krémem a pak teprve máčím v polevě.

  • caddi
    caddi | 17. 12. 2010 08:14

    Pekla jsem placicky primo na plechu , naprosto v pohode sli pak namotat , jeste je nemam naplnene , ale uz mi na ne muj muz chodil , takze zamknute v obyvaku a klic schovany , plnit budu az tesne pred vanoci

  • Tereza J. | 7. 12. 2009 18:34

    Janka, placičky robím asi 3-4 mm hrubé. Pečiem na teflonovej fólii, možno chyba bola v tom papieri. Kým som nemala fólie, aj mne sa stalo , že som kúpila papier, ktorý sa ku koláču prilepil a nechcel ísť dolu, trhala som po kúskoch. Preto som si kúpila fólie. Naraz dávam najviac 10 placičiek, pečiem pri 150°C asi 5 - 7 minút. Ihneď po vybratí podoberám placičky tenkým nožom, tým bez reznej časti, ktorým sa roztiera krém. Manžel ihneď stáča cez varešku. Ak placičky vychladnú, stvrdnú, ale pomôžete si tým, že ich vložíte späť do rúry, opäť zmäknú. Chce to trocha cviku, aj mne to na prvýkrát išlo na nervy, ale praxou sa to zlepšilo.

  • jana h | 6. 12. 2009 23:55

    tak jsem zkusila, nastesti jen z polovicni davky, sice jsem ve finale zvitezila, ale bylo to docela "intenzivni", malou dcerku jsem musela poprosit, aby sla z kuchyne, jinak by se naucila par stavnatych vyrazu ;) testo se mi neskutecne lepilo pri vyvalovani a pak se prilepilo i na pecici papir, takze v tech 10 vterinach, ktere jsem mela na to je vsechny sundat z plechu a zatocit, jsem jeste zapolila s tim je vubec dostat dolu... rada bych se, terezko, zeptala, jaka je optimalni tloustka placicek? a jak dlouho a na jakou presne teplotu je pecete? mohla bych experimentovat, ale mam strach, ze bych to nevydrzela "s nervama" ;) diky!

  • Miroslava Severová | 19. 12. 2008 11:30

    Magdo, máte pravdu, ale až budete mít zvýšený cholesterol, také budete omezovat živočišné tuky. Když se nám to stalo také jsme si nemohli zvyknout na ty umělé - no a dnes už jiné nepoužívám a chutnají nám. Jde prostě o zvyk.

  • Olga . | 18. 12. 2008 09:49

    Olga, ale fakt se to dělá tak jak popisuje Tereza. Ovšem je to fofr-tu kávičku dopít až při pečení dalšího plechu :o)

  • Magda Budská | 18. 12. 2008 08:48

    Nedovedu si představit, že někdo udělá krém z Alfy.Máslo je máslo. Alfa je odporná i na chlebu.

  • Olga Zehnalová | 18. 12. 2008 07:35

    Ja som tieto trubičky robila iba raz, boli výborné, ale mne požičala švagriná také formičky - trubičky - kovové, na tie som cesto natočila, dala piecť a potom som cesto už len zošuchla a nebol problém.Toto si veru neviem predstaviť, lebo medové cesto veľmi rýchlo tvrdne po upečení.

  • Tereza J. | 17. 12. 2008 22:29

    Martinka, šikovný manžel :))) Ale vážne, musíte piecť maximálne 6 koliesok naraz, akonáhle vychladnú, čo je dosť skoro, stvrdnú a už ich neohnete. Každé koliesko rýchlo na dlaň, položiť varešku a dlaň zatvoriť ako do päste. Vytiahnúť varešku a oboma rukami dotvarovať prstami valček. Dať na podložku a jemne pritlačiť preloženou stranou nadol. Ak vám má kto pomôcť ide to výborne, jeden prehýňa, druhý dotláčaa dotvaruje.

  • Martina Č | 17. 12. 2008 14:24

    Terezka,prezradte mi nejaku fintu na stocenie,lebo prave om vytiahla prvy plech z truby a nepodarilo sa mi ani jedno koliesko stocit.Dakujem

  • Tereza J. | 16. 12. 2008 18:40

    Martinka, ak máte radi menej sladké, stačilo dať menej cukru. Ale dá sa to spraviť krémom. Urobte klasický krém, s malým množstvom cukru, nie zo Salka. Chuť sa vám vyrovná :)))

  • Martina Č | 16. 12. 2008 16:55

    Cesto mam zarobene a zda sa mi moc sladke.

  • Martina Č | 16. 12. 2008 14:45

    Ďakujem. Určite vyskúšam.

  • Miroslava Severová | 16. 12. 2008 14:10

    Salko se uvaří, nechá vychladnout. Máslo se vyšlehá a postupně zašlehává uvařené Salko. Dalo mě 1 salko na 250g másla(já dala rostlinné - alfu).

  • Martina Čamajová | 16. 12. 2008 14:02

    Sylvia,prosim Vas,mohli by ste napisat ako robite plnku zo salkom? Ďakujem.

  • Sylva P. | 16. 12. 2008 09:04

    Peču každé vánoce, těsto se dobře zpracovává. Plním svařenýim salkem s máslem. Děti trubičky milují.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Kakao Med Moučkový cukr Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Makový závin III.

Makový závin III.

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

66
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Rybízový koláč s…
24
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
20
Míša řezy
Míša řezy
19
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz ONLINE: První hvězdy už jsou ve Varech! A emotivní přivítání syna Bartošky (†78) Janka

ONLINE: První hvězdy už jsou ve Varech! A emotivní přivítání syna Bartošky (†78) Janka

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Další doporučené recepty:

Tropický salát
Tropický salát
Trosečníkova specialita
Trosečníkova specialita
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
Trvanlivé sušenky
Trvanlivé sušenky
Třeboňský zapečený kapr
Třeboňský zapečený kapr
třená bábovka
třená bábovka
  • Recepty.cz
  • Trubičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact