• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Troubový segedinský guláš
Napište svůj komentář k receptu

Troubový segedinský guláš

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso prsa (či vepřové nebo králičí)
    • 1
      kg kysané zelí
    • sůl
    • kmín
    • mletá paprika
    • 3
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      balení smetana
    • 1
      l voda 0,75 - 1

Postup přípravy receptu

1
Do pekáče dáme zelí, na to pokrájené maso, osolíme, okmínujeme, zasypeme asi 2 kávové lžičky sladké papriky a 2 kávové lžičky pálivé papriky. Do vody zamícháme solamyl a smetanu a to celé vlijeme do pekáče na maso. Přikryjeme druhým pekáčkem, vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C.
2
Pečeme hodinu. Za tuto dobu troubu neotevíráme a maso nemícháme. Prostě nic s masem neděláme. Po hodině budeme mile překvapeni, guláš je hotov. Takto můžete např. dělat i guláš z hovězího a vepřového masa, další ingredience přidáte dle své chuti např. cibuli, česnek, papriku, rajské, kečup apod. Hovězí maso musíte nechat dělat až 1,5 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 23. 2. 2016 23:26

    Rada starých kuchařek je - pokud se něco zdrcne, dát trošku prášku do pečiva a pomíchat, zase se to spojí :). Já neumím zase udělat houbovou omáčku (máme rádi kyselkavou) tak, aby se nezdrcla, vždy tam dám trošku prášku do pečiva a zase je jak "nová" :-) O:-)

  • Tinkapletinka | 4. 7. 2015 13:03

    Klasicky gulas v troube delam jiz roky, tak sem vcera riskla i ten segedin :-) Je vynikajici !!! Misto smetany jsem dala šlehačku pred koncem a fakt mnamka ;-)

  • Marcela | 23. 3. 2015 14:49

    Nevím nevím. Moc nám to nechutnlo a to zelí milujeme. Možnáže z jiného masa než z kuřecího by to bylo lepší :-( .

  • Ota | 8. 2. 2015 09:52

    Dělám ho v pomalém hrnci to nemá chybu maso se jen rozplývá a co je nejlepší po dobu vaření se toho nevšímáte.

  • Slavka | 17. 9. 2014 12:48

    Dělala jsem z vepřového,ale příště tu smetanu dám až bude guláš hotový,srazila se.Na chuti to znát nebylo jen na pohled.Trošku jsem to napravila zakysanou smetanou aby nebyli vidět ty bílézdrcky.Jinak byl vynikající a hlavně se zašpiní jen jeden hrnec.

  • Makyš | 19. 7. 2014 12:38

    nebylo poznat že je z trouby, moc dobrý

  • Petr Ch | 17. 3. 2013 03:32

    Dělali jsme takto klasicke gulaš,,již když jsem byl ,před tuto věc postaven jsem k tomu neměl duvěru,,což se mi potvrdilo takove ,ŠKODA KVALITNIHO MASA NA GULAŠ,NA TENTO POKUS. :'(

  • Verča | 20. 11. 2012 19:12

    Luxusní :D Budu ho dělat takhle pořád...Více jsem ho okořenila a manžílek se oblizoval až za ušima :-)

  • Tomas Novotny | 19. 11. 2012 12:24

    Jsem uprimni a sladky mazlivy kluk cislo 755 623 148

  • Lionsgate | 19. 11. 2012 09:48

    Vyborne a snadne, pouzili jsme variantu s cibulkou a cesnekem, chutnalo i ve Spojenych Arabskych Emiratech (verze s kuretem ;-) )

  • poklipo | 26. 10. 2012 10:46

    Vařený v hrnci chutná víc a z kuřecího masa to taky není to pravé ořechové.

  • Verča | 30. 9. 2012 11:55

    Segedin je luxusní..Je to hlavně rychlé,beztarostné a chutné :D

  • brainbow | 17. 2. 2012 21:50

    vyborne - priste dam misto plece kytu at nemusim odrezkovat a bude uplne bez prace :)

  • pavel borůvka | 4. 12. 2010 07:38

    výborný rychlý prostě super.

  • david5000 | 18. 10. 2010 16:11

    vařil jsem podle receptu a dopadlo to moc dobře skvělý recept děkuji :'(

  • Lada Javorkova | 7. 6. 2010 05:36

    Pro ty kdo maji doma "Pomaly hrnec", tak tem to vrele doporucuji vyzkouset! Je to bezvadne, za 3 hodinky mate uvareno a mezi tim si muzete dojit nakoupit nebo pohrat s detmi na hriste a to bez starosti, ze by se neco pripalilo. Dekuji za napad! Vrele doporucuji. Svuj pomaly hrnec Rival pouzivam na vse, i na vyvary. A jak se v nem krasne pecou brambory ve slupce.

  • Barbora Staníková | 11. 5. 2010 20:35

    Já jsem ho udělala ze sójového masa - jsem vegetariánka - a moc nám chutnal... Díky za tip.

  • zdenka supolova | 24. 2. 2010 16:40

    Bohužel,tento segedín nás nenadchl,prostě to není ono jako klasika.Zato guláš z trouby musím opět vřele doporučit.

  • zdenka supolova | 18. 2. 2010 20:04

    Pro Ladiu:já kolkrát taky žasnu,na co lidičky nepřijdou,že to není možný a pak je z toho mňamka.V guláši (bez zelí) se rozpustí bez problému.Určitě je lepší přidat cibuli a všechno pořádně promíchat,to myslím,Mirka zapomněla napsat.Mohu vřele doporučit vyzkoušet nejdřív ten prezidentský ,rozhodně nezklame.

  • Ladia - | 18. 2. 2010 10:33

    Já nevím, paprika se rozpouští v tuku, tady se jen zalije vodou. Maso taktéž... Nemám k tomu důvěru ;-)

  • Sylva P. | 18. 2. 2010 09:32

    Podobný, ale bez zelí - Prezidentský guláš - ten tu je uvedený. A je vynikající.

  • Miroslava Severová | 10. 2. 2010 09:47

    A jak to Silvo vypadalo ?Víš(víte), mě se málokdy povedl segedin zahustit, vždy byl moc řídkej a tento je pekně hustej a samé zelíčko.

  • Silva Zbořilová | 10. 2. 2010 01:18

    Recept jsem včera vyzkoušela.Nevím,co jsem udělala špatně,ale to co jsem vyndala z trouby mělo k segedínu daleko.Příště budu vařit podle osvědčeného způsobu.

  • recepty 73 | 9. 2. 2010 19:04

    Mirko,troubový guláš tu ještě není,myslím ten co mám od tebe mailem.Musím pochválit tedy zde.Já jsem se k němu ještě nedostal:-(,ale už ho dělala sestra z Č.Lípy i tetička z Teplic a s velkým úspěchem!!!Jak vidíš,má široký záběr:-)a já to brzy napravím!

  • zdenka supolova | 8. 2. 2010 17:38

    Guláš vepřový dělám už jenom v troubě,masíčko je totiž ták měkkoučké,hlavně žádné podlévání a hlídání,prostě po 1,5hod vyndám hotový.A proto hned zítra udělám tento segedín.Miruš,děkuji za inspiraci,mě by to nenapadlo.

  • Klára Keselyova | 8. 2. 2010 16:58

    Mirka to musí byť mňamka, dávam do oblúbených

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Segedín Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí
Maso Králičí Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Kuřecí maso Kysané zelí Mletá paprika Smetana Solamyl (bramborový škrob) Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované steaky

Marinované steaky

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

56
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem
34
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
27
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
15
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Tropický nepečený dort
Tropický nepečený dort
Tropický salát
Tropický salát
Trosečníkova specialita
Trosečníkova specialita
Trubičky
Trubičky
Trvanlivé sušenky
Trvanlivé sušenky
Třeboňský zapečený kapr
Třeboňský zapečený kapr
  • Recepty.cz
  • Troubový segedinský guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact