Do pekáče dáme zelí, na to pokrájené maso, osolíme, okmínujeme, zasypeme asi 2 kávové lžičky sladké papriky a 2 kávové lžičky pálivé papriky. Do vody zamícháme solamyl a smetanu a to celé vlijeme do pekáče na maso. Přikryjeme druhým pekáčkem, vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C.
2
Pečeme hodinu. Za tuto dobu troubu neotevíráme a maso nemícháme. Prostě nic s masem neděláme. Po hodině budeme mile překvapeni, guláš je hotov. Takto můžete např. dělat i guláš z hovězího a vepřového masa, další ingredience přidáte dle své chuti např. cibuli, česnek, papriku, rajské, kečup apod. Hovězí maso musíte nechat dělat až 1,5 hodiny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina
|23. 2. 2016 23:26
Rada starých kuchařek je - pokud se něco zdrcne, dát trošku prášku do pečiva a pomíchat, zase se to spojí . Já neumím zase udělat houbovou omáčku (máme rádi kyselkavou) tak, aby se nezdrcla, vždy tam dám trošku prášku do pečiva a zase je jak "nová" :-) O:-)
Klasicky gulas v troube delam jiz roky, tak sem vcera riskla i ten segedin :-) Je vynikajici !!! Misto smetany jsem dala šlehačku pred koncem a fakt mnamka ;-)
Marcela
|23. 3. 2015 14:49
Nevím nevím. Moc nám to nechutnlo a to zelí milujeme. Možnáže z jiného masa než z kuřecího by to bylo lepší :-( .
Ota
|8. 2. 2015 09:52
Dělám ho v pomalém hrnci to nemá chybu maso se jen rozplývá a co je nejlepší po dobu vaření se toho nevšímáte.
Slavka
|17. 9. 2014 12:48
Dělala jsem z vepřového,ale příště tu smetanu dám až bude guláš hotový,srazila se.Na chuti to znát nebylo jen na pohled.Trošku jsem to napravila zakysanou smetanou aby nebyli vidět ty bílézdrcky.Jinak byl vynikající a hlavně se zašpiní jen jeden hrnec.
Dělali jsme takto klasicke gulaš,,již když jsem byl ,před tuto věc postaven jsem k tomu neměl duvěru,,což se mi potvrdilo takove ,ŠKODA KVALITNIHO MASA NA GULAŠ,NA TENTO POKUS.
Verča
|20. 11. 2012 19:12
Luxusní Budu ho dělat takhle pořád...Více jsem ho okořenila a manžílek se oblizoval až za ušima :-)
Tomas Novotny
|19. 11. 2012 12:24
Jsem uprimni a sladky mazlivy kluk cislo 755 623 148
vařil jsem podle receptu a dopadlo to moc dobře skvělý recept děkuji
Lada Javorkova
|7. 6. 2010 05:36
Pro ty kdo maji doma "Pomaly hrnec", tak tem to vrele doporucuji vyzkouset! Je to bezvadne, za 3 hodinky mate uvareno a mezi tim si muzete dojit nakoupit nebo pohrat s detmi na hriste a to bez starosti, ze by se neco pripalilo. Dekuji za napad! Vrele doporucuji. Svuj pomaly hrnec Rival pouzivam na vse, i na vyvary. A jak se v nem krasne pecou brambory ve slupce.
Barbora Staníková
|11. 5. 2010 20:35
Já jsem ho udělala ze sójového masa - jsem vegetariánka - a moc nám chutnal... Díky za tip.
zdenka supolova
|24. 2. 2010 16:40
Bohužel,tento segedín nás nenadchl,prostě to není ono jako klasika.Zato guláš z trouby musím opět vřele doporučit.
zdenka supolova
|18. 2. 2010 20:04
Pro Ladiu:já kolkrát taky žasnu,na co lidičky nepřijdou,že to není možný a pak je z toho mňamka.V guláši (bez zelí) se rozpustí bez problému.Určitě je lepší přidat cibuli a všechno pořádně promíchat,to myslím,Mirka zapomněla napsat.Mohu vřele doporučit vyzkoušet nejdřív ten prezidentský ,rozhodně nezklame.
Ladia -
|18. 2. 2010 10:33
Já nevím, paprika se rozpouští v tuku, tady se jen zalije vodou. Maso taktéž... Nemám k tomu důvěru ;-)
Sylva P.
|18. 2. 2010 09:32
Podobný, ale bez zelí - Prezidentský guláš - ten tu je uvedený. A je vynikající.
Miroslava Severová
|10. 2. 2010 09:47
A jak to Silvo vypadalo ?Víš(víte), mě se málokdy povedl segedin zahustit, vždy byl moc řídkej a tento je pekně hustej a samé zelíčko.
Silva Zbořilová
|10. 2. 2010 01:18
Recept jsem včera vyzkoušela.Nevím,co jsem udělala špatně,ale to co jsem vyndala z trouby mělo k segedínu daleko.Příště budu vařit podle osvědčeného způsobu.
recepty 73
|9. 2. 2010 19:04
Mirko,troubový guláš tu ještě není,myslím ten co mám od tebe mailem.Musím pochválit tedy zde.Já jsem se k němu ještě nedostal:-(,ale už ho dělala sestra z Č.Lípy i tetička z Teplic a s velkým úspěchem!!!Jak vidíš,má široký záběr:-)a já to brzy napravím!
zdenka supolova
|8. 2. 2010 17:38
Guláš vepřový dělám už jenom v troubě,masíčko je totiž ták měkkoučké,hlavně žádné podlévání a hlídání,prostě po 1,5hod vyndám hotový.A proto hned zítra udělám tento segedín.Miruš,děkuji za inspiraci,mě by to nenapadlo.