• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Troubový segedinský guláš
Napište svůj komentář k receptu

Troubový segedinský guláš

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso prsa (či vepřové nebo králičí)
    • 1
      kg kysané zelí
    • sůl
    • kmín
    • mletá paprika
    • 3
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      balení smetana
    • 1
      l voda 0,75 - 1

Postup přípravy receptu

1
Do pekáče dáme zelí, na to pokrájené maso, osolíme, okmínujeme, zasypeme asi 2 kávové lžičky sladké papriky a 2 kávové lžičky pálivé papriky. Do vody zamícháme solamyl a smetanu a to celé vlijeme do pekáče na maso. Přikryjeme druhým pekáčkem, vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C.
2
Pečeme hodinu. Za tuto dobu troubu neotevíráme a maso nemícháme. Prostě nic s masem neděláme. Po hodině budeme mile překvapeni, guláš je hotov. Takto můžete např. dělat i guláš z hovězího a vepřového masa, další ingredience přidáte dle své chuti např. cibuli, česnek, papriku, rajské, kečup apod. Hovězí maso musíte nechat dělat až 1,5 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 23. 2. 2016 23:26

    Rada starých kuchařek je - pokud se něco zdrcne, dát trošku prášku do pečiva a pomíchat, zase se to spojí :). Já neumím zase udělat houbovou omáčku (máme rádi kyselkavou) tak, aby se nezdrcla, vždy tam dám trošku prášku do pečiva a zase je jak "nová" :-) O:-)

  • Tinkapletinka | 4. 7. 2015 13:03

    Klasicky gulas v troube delam jiz roky, tak sem vcera riskla i ten segedin :-) Je vynikajici !!! Misto smetany jsem dala šlehačku pred koncem a fakt mnamka ;-)

  • Marcela | 23. 3. 2015 14:49

    Nevím nevím. Moc nám to nechutnlo a to zelí milujeme. Možnáže z jiného masa než z kuřecího by to bylo lepší :-( .

  • Ota | 8. 2. 2015 09:52

    Dělám ho v pomalém hrnci to nemá chybu maso se jen rozplývá a co je nejlepší po dobu vaření se toho nevšímáte.

  • Slavka | 17. 9. 2014 12:48

    Dělala jsem z vepřového,ale příště tu smetanu dám až bude guláš hotový,srazila se.Na chuti to znát nebylo jen na pohled.Trošku jsem to napravila zakysanou smetanou aby nebyli vidět ty bílézdrcky.Jinak byl vynikající a hlavně se zašpiní jen jeden hrnec.

  • Makyš | 19. 7. 2014 12:38

    nebylo poznat že je z trouby, moc dobrý

  • Petr Ch | 17. 3. 2013 03:32

    Dělali jsme takto klasicke gulaš,,již když jsem byl ,před tuto věc postaven jsem k tomu neměl duvěru,,což se mi potvrdilo takove ,ŠKODA KVALITNIHO MASA NA GULAŠ,NA TENTO POKUS. :'(

  • Verča | 20. 11. 2012 19:12

    Luxusní :D Budu ho dělat takhle pořád...Více jsem ho okořenila a manžílek se oblizoval až za ušima :-)

  • Tomas Novotny | 19. 11. 2012 12:24

    Jsem uprimni a sladky mazlivy kluk cislo 755 623 148

  • Lionsgate | 19. 11. 2012 09:48

    Vyborne a snadne, pouzili jsme variantu s cibulkou a cesnekem, chutnalo i ve Spojenych Arabskych Emiratech (verze s kuretem ;-) )

  • poklipo | 26. 10. 2012 10:46

    Vařený v hrnci chutná víc a z kuřecího masa to taky není to pravé ořechové.

  • Verča | 30. 9. 2012 11:55

    Segedin je luxusní..Je to hlavně rychlé,beztarostné a chutné :D

  • brainbow | 17. 2. 2012 21:50

    vyborne - priste dam misto plece kytu at nemusim odrezkovat a bude uplne bez prace :)

  • pavel borůvka | 4. 12. 2010 07:38

    výborný rychlý prostě super.

  • david5000 | 18. 10. 2010 16:11

    vařil jsem podle receptu a dopadlo to moc dobře skvělý recept děkuji :'(

  • Lada Javorkova | 7. 6. 2010 05:36

    Pro ty kdo maji doma "Pomaly hrnec", tak tem to vrele doporucuji vyzkouset! Je to bezvadne, za 3 hodinky mate uvareno a mezi tim si muzete dojit nakoupit nebo pohrat s detmi na hriste a to bez starosti, ze by se neco pripalilo. Dekuji za napad! Vrele doporucuji. Svuj pomaly hrnec Rival pouzivam na vse, i na vyvary. A jak se v nem krasne pecou brambory ve slupce.

  • Barbora Staníková | 11. 5. 2010 20:35

    Já jsem ho udělala ze sójového masa - jsem vegetariánka - a moc nám chutnal... Díky za tip.

  • zdenka supolova | 24. 2. 2010 16:40

    Bohužel,tento segedín nás nenadchl,prostě to není ono jako klasika.Zato guláš z trouby musím opět vřele doporučit.

  • zdenka supolova | 18. 2. 2010 20:04

    Pro Ladiu:já kolkrát taky žasnu,na co lidičky nepřijdou,že to není možný a pak je z toho mňamka.V guláši (bez zelí) se rozpustí bez problému.Určitě je lepší přidat cibuli a všechno pořádně promíchat,to myslím,Mirka zapomněla napsat.Mohu vřele doporučit vyzkoušet nejdřív ten prezidentský ,rozhodně nezklame.

  • Ladia - | 18. 2. 2010 10:33

    Já nevím, paprika se rozpouští v tuku, tady se jen zalije vodou. Maso taktéž... Nemám k tomu důvěru ;-)

  • Sylva P. | 18. 2. 2010 09:32

    Podobný, ale bez zelí - Prezidentský guláš - ten tu je uvedený. A je vynikající.

  • Miroslava Severová | 10. 2. 2010 09:47

    A jak to Silvo vypadalo ?Víš(víte), mě se málokdy povedl segedin zahustit, vždy byl moc řídkej a tento je pekně hustej a samé zelíčko.

  • Silva Zbořilová | 10. 2. 2010 01:18

    Recept jsem včera vyzkoušela.Nevím,co jsem udělala špatně,ale to co jsem vyndala z trouby mělo k segedínu daleko.Příště budu vařit podle osvědčeného způsobu.

  • recepty 73 | 9. 2. 2010 19:04

    Mirko,troubový guláš tu ještě není,myslím ten co mám od tebe mailem.Musím pochválit tedy zde.Já jsem se k němu ještě nedostal:-(,ale už ho dělala sestra z Č.Lípy i tetička z Teplic a s velkým úspěchem!!!Jak vidíš,má široký záběr:-)a já to brzy napravím!

  • zdenka supolova | 8. 2. 2010 17:38

    Guláš vepřový dělám už jenom v troubě,masíčko je totiž ták měkkoučké,hlavně žádné podlévání a hlídání,prostě po 1,5hod vyndám hotový.A proto hned zítra udělám tento segedín.Miruš,děkuji za inspiraci,mě by to nenapadlo.

  • Klára Keselyova | 8. 2. 2010 16:58

    Mirka to musí byť mňamka, dávam do oblúbených

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Segedín Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí
Maso Králičí Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Kuřecí maso Kysané zelí Mletá paprika Smetana Solamyl (bramborový škrob) Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánový dort

Banánový dort

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

127
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
70
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…
59
Hasenöhrl (zaječí uši)
Hasenöhrl (zaječí uši)
47
Dýňová tortila
Dýňová tortila
46
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Dcera Dvorské vládne náboženské skupině: Jak žije Parsifal po útěku ze sekty!

Dcera Dvorské vládne náboženské skupině: Jak žije Parsifal po útěku ze sekty!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Další doporučené recepty:

Tropický nepečený dort
Tropický nepečený dort
Tropický salát
Tropický salát
Trosečníkova specialita
Trosečníkova specialita
Trubičky
Trubičky
Trvanlivé sušenky
Trvanlivé sušenky
Třeboňský zapečený kapr
Třeboňský zapečený kapr
  • Recepty.cz
  • Troubový segedinský guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact