• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Troubový segedinský guláš
Napište svůj komentář k receptu

Troubový segedinský guláš

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso prsa (či vepřové nebo králičí)
    • 1
      kg kysané zelí
    • sůl
    • kmín
    • mletá paprika
    • 3
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      balení smetana
    • 1
      l voda 0,75 - 1

Postup přípravy receptu

1
Do pekáče dáme zelí, na to pokrájené maso, osolíme, okmínujeme, zasypeme asi 2 kávové lžičky sladké papriky a 2 kávové lžičky pálivé papriky. Do vody zamícháme solamyl a smetanu a to celé vlijeme do pekáče na maso. Přikryjeme druhým pekáčkem, vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C.
2
Pečeme hodinu. Za tuto dobu troubu neotevíráme a maso nemícháme. Prostě nic s masem neděláme. Po hodině budeme mile překvapeni, guláš je hotov. Takto můžete např. dělat i guláš z hovězího a vepřového masa, další ingredience přidáte dle své chuti např. cibuli, česnek, papriku, rajské, kečup apod. Hovězí maso musíte nechat dělat až 1,5 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 23. 2. 2016 23:26

    Rada starých kuchařek je - pokud se něco zdrcne, dát trošku prášku do pečiva a pomíchat, zase se to spojí :). Já neumím zase udělat houbovou omáčku (máme rádi kyselkavou) tak, aby se nezdrcla, vždy tam dám trošku prášku do pečiva a zase je jak "nová" :-) O:-)

  • Tinkapletinka | 4. 7. 2015 13:03

    Klasicky gulas v troube delam jiz roky, tak sem vcera riskla i ten segedin :-) Je vynikajici !!! Misto smetany jsem dala šlehačku pred koncem a fakt mnamka ;-)

  • Marcela | 23. 3. 2015 14:49

    Nevím nevím. Moc nám to nechutnlo a to zelí milujeme. Možnáže z jiného masa než z kuřecího by to bylo lepší :-( .

  • Ota | 8. 2. 2015 09:52

    Dělám ho v pomalém hrnci to nemá chybu maso se jen rozplývá a co je nejlepší po dobu vaření se toho nevšímáte.

  • Slavka | 17. 9. 2014 12:48

    Dělala jsem z vepřového,ale příště tu smetanu dám až bude guláš hotový,srazila se.Na chuti to znát nebylo jen na pohled.Trošku jsem to napravila zakysanou smetanou aby nebyli vidět ty bílézdrcky.Jinak byl vynikající a hlavně se zašpiní jen jeden hrnec.

  • Makyš | 19. 7. 2014 12:38

    nebylo poznat že je z trouby, moc dobrý

  • Petr Ch | 17. 3. 2013 03:32

    Dělali jsme takto klasicke gulaš,,již když jsem byl ,před tuto věc postaven jsem k tomu neměl duvěru,,což se mi potvrdilo takove ,ŠKODA KVALITNIHO MASA NA GULAŠ,NA TENTO POKUS. :'(

  • Verča | 20. 11. 2012 19:12

    Luxusní :D Budu ho dělat takhle pořád...Více jsem ho okořenila a manžílek se oblizoval až za ušima :-)

  • Tomas Novotny | 19. 11. 2012 12:24

    Jsem uprimni a sladky mazlivy kluk cislo 755 623 148

  • Lionsgate | 19. 11. 2012 09:48

    Vyborne a snadne, pouzili jsme variantu s cibulkou a cesnekem, chutnalo i ve Spojenych Arabskych Emiratech (verze s kuretem ;-) )

  • poklipo | 26. 10. 2012 10:46

    Vařený v hrnci chutná víc a z kuřecího masa to taky není to pravé ořechové.

  • Verča | 30. 9. 2012 11:55

    Segedin je luxusní..Je to hlavně rychlé,beztarostné a chutné :D

  • brainbow | 17. 2. 2012 21:50

    vyborne - priste dam misto plece kytu at nemusim odrezkovat a bude uplne bez prace :)

  • pavel borůvka | 4. 12. 2010 07:38

    výborný rychlý prostě super.

  • david5000 | 18. 10. 2010 16:11

    vařil jsem podle receptu a dopadlo to moc dobře skvělý recept děkuji :'(

  • Lada Javorkova | 7. 6. 2010 05:36

    Pro ty kdo maji doma "Pomaly hrnec", tak tem to vrele doporucuji vyzkouset! Je to bezvadne, za 3 hodinky mate uvareno a mezi tim si muzete dojit nakoupit nebo pohrat s detmi na hriste a to bez starosti, ze by se neco pripalilo. Dekuji za napad! Vrele doporucuji. Svuj pomaly hrnec Rival pouzivam na vse, i na vyvary. A jak se v nem krasne pecou brambory ve slupce.

  • Barbora Staníková | 11. 5. 2010 20:35

    Já jsem ho udělala ze sójového masa - jsem vegetariánka - a moc nám chutnal... Díky za tip.

  • zdenka supolova | 24. 2. 2010 16:40

    Bohužel,tento segedín nás nenadchl,prostě to není ono jako klasika.Zato guláš z trouby musím opět vřele doporučit.

  • zdenka supolova | 18. 2. 2010 20:04

    Pro Ladiu:já kolkrát taky žasnu,na co lidičky nepřijdou,že to není možný a pak je z toho mňamka.V guláši (bez zelí) se rozpustí bez problému.Určitě je lepší přidat cibuli a všechno pořádně promíchat,to myslím,Mirka zapomněla napsat.Mohu vřele doporučit vyzkoušet nejdřív ten prezidentský ,rozhodně nezklame.

  • Ladia - | 18. 2. 2010 10:33

    Já nevím, paprika se rozpouští v tuku, tady se jen zalije vodou. Maso taktéž... Nemám k tomu důvěru ;-)

  • Sylva P. | 18. 2. 2010 09:32

    Podobný, ale bez zelí - Prezidentský guláš - ten tu je uvedený. A je vynikající.

  • Miroslava Severová | 10. 2. 2010 09:47

    A jak to Silvo vypadalo ?Víš(víte), mě se málokdy povedl segedin zahustit, vždy byl moc řídkej a tento je pekně hustej a samé zelíčko.

  • Silva Zbořilová | 10. 2. 2010 01:18

    Recept jsem včera vyzkoušela.Nevím,co jsem udělala špatně,ale to co jsem vyndala z trouby mělo k segedínu daleko.Příště budu vařit podle osvědčeného způsobu.

  • recepty 73 | 9. 2. 2010 19:04

    Mirko,troubový guláš tu ještě není,myslím ten co mám od tebe mailem.Musím pochválit tedy zde.Já jsem se k němu ještě nedostal:-(,ale už ho dělala sestra z Č.Lípy i tetička z Teplic a s velkým úspěchem!!!Jak vidíš,má široký záběr:-)a já to brzy napravím!

  • zdenka supolova | 8. 2. 2010 17:38

    Guláš vepřový dělám už jenom v troubě,masíčko je totiž ták měkkoučké,hlavně žádné podlévání a hlídání,prostě po 1,5hod vyndám hotový.A proto hned zítra udělám tento segedín.Miruš,děkuji za inspiraci,mě by to nenapadlo.

  • Klára Keselyova | 8. 2. 2010 16:58

    Mirka to musí byť mňamka, dávam do oblúbených

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Segedín Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí
Maso Králičí Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Kuřecí maso Kysané zelí Mletá paprika Smetana Solamyl (bramborový škrob) Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oravská kulaša

Oravská kulaša

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Jablečné koláčky

Jablečné koláčky

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

58
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
48
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
46
Tvarůžkový steak
Tvarůžkový steak
35
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
28
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky -…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Petra Svoboda rok po smrti manžela: Poprvé ve společnosti! A úplně jiná

Petra Svoboda rok po smrti manžela: Poprvé ve společnosti! A úplně jiná

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Tropický nepečený dort
Tropický nepečený dort
Tropický salát
Tropický salát
Trosečníkova specialita
Trosečníkova specialita
Trubičky
Trubičky
Trvanlivé sušenky
Trvanlivé sušenky
Třeboňský zapečený kapr
Třeboňský zapečený kapr
  • Recepty.cz
  • Troubový segedinský guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact