• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Troubové koblížky
Napište svůj komentář k receptu

Troubové koblížky

autor: Ňulinka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Troubové koblížky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      sklenice marmeláda
    • 1
      ks tvaroh strouhaný
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • tuk na plech a na potření koblížků

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, cukru, droždí připravíme kvásek. Mouku smícháme se solí, žloutkem a rozehřátým tukem, přidáme kvásek a hnětačem vypracujeme tužší těsto. Necháme asi 3/4 hodiny kynout. Pak na pomoučeném válu vyválíme asi 1 cm silnou placku. Plát nesmí být tenký, výsledek by byl placatý a ne nafouklý jak koblížek. Vykrájíme kolečka, která rozložíme na vymazaný plech a necháme asi 15 min. dokynout. Pak je potřeme tukem, vložíme do NEPŘEDEHŘÁTÉ trouby a pečeme do světle žluta. Obrátíme, opět pomastíme a dopečeme. Koblížky zploští. Ještě teplé ozdobíme marmeládou, kysanou smetanou a posypeme tvarohem.
2
Vzhledem se podobají Bavorským vdolečkům, ale nejsou tak mastné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtové koblížky se skořicí

Jogurtové koblížky se skořicí

Jablkovo-pudinkové koblížky

Jablkovo-pudinkové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 2. 3. 2015 13:23

    ...z ingrediencí se nějak vytratil rozehřátý tuk :-\

  • Ňulinka - | 24. 11. 2009 16:02

    Asi na 190°podle typu trouby a jak pečete třeba vdolečky.Tak dlouho,dokud nezrůžoví,pak obrátit a dopéct.

  • Marti Vetcha | 23. 9. 2009 23:31

    Prosim Vas a na kolik stupnu se to pece a jak dlouho. Dekuji

  • Dana Ďopanová | 8. 4. 2008 10:19

    právě jsem zadělala těsto, tak jsem sama zvědavá jaké budou - dám vědět jak nám chutnali. Líbí se mi že zřejmě nebudou tolik mastné.

  • Petra Plevová | 28. 10. 2007 09:58

    Takové,,bavorské vdolečky"dostává dcera ve školní jídelně.Tam je tedy na plechu už neobracejí a výsledkem je vdoleček plochý pouze z jedné strany.Tu namažou povidly a posypou tvarohem.Osobně oceňuji to,že opravdu nejsou tak mastné,jako ty smažené.Mohu jen doporučit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Večeře Pozdní večeře Pečení Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Marmeláda Mléko Sůl Tuk Tvaroh Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

Dortík s pudinkovým krémem,…

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

133
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
59
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
40
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
37
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Princezna Kate po léčbě rakoviny: Emotivní poselství!

Princezna Kate po léčbě rakoviny: Emotivní poselství!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Troubové koblížky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact