• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Troubové koblížky
Napište svůj komentář k receptu

Troubové koblížky

autor: Ňulinka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Troubové koblížky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      sklenice marmeláda
    • 1
      ks tvaroh strouhaný
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • tuk na plech a na potření koblížků

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, cukru, droždí připravíme kvásek. Mouku smícháme se solí, žloutkem a rozehřátým tukem, přidáme kvásek a hnětačem vypracujeme tužší těsto. Necháme asi 3/4 hodiny kynout. Pak na pomoučeném válu vyválíme asi 1 cm silnou placku. Plát nesmí být tenký, výsledek by byl placatý a ne nafouklý jak koblížek. Vykrájíme kolečka, která rozložíme na vymazaný plech a necháme asi 15 min. dokynout. Pak je potřeme tukem, vložíme do NEPŘEDEHŘÁTÉ trouby a pečeme do světle žluta. Obrátíme, opět pomastíme a dopečeme. Koblížky zploští. Ještě teplé ozdobíme marmeládou, kysanou smetanou a posypeme tvarohem.
2
Vzhledem se podobají Bavorským vdolečkům, ale nejsou tak mastné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtové koblížky se skořicí

Jogurtové koblížky se skořicí

Jablkovo-pudinkové koblížky

Jablkovo-pudinkové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 2. 3. 2015 13:23

    ...z ingrediencí se nějak vytratil rozehřátý tuk :-\

  • Ňulinka - | 24. 11. 2009 16:02

    Asi na 190°podle typu trouby a jak pečete třeba vdolečky.Tak dlouho,dokud nezrůžoví,pak obrátit a dopéct.

  • Marti Vetcha | 23. 9. 2009 23:31

    Prosim Vas a na kolik stupnu se to pece a jak dlouho. Dekuji

  • Dana Ďopanová | 8. 4. 2008 10:19

    právě jsem zadělala těsto, tak jsem sama zvědavá jaké budou - dám vědět jak nám chutnali. Líbí se mi že zřejmě nebudou tolik mastné.

  • Petra Plevová | 28. 10. 2007 09:58

    Takové,,bavorské vdolečky"dostává dcera ve školní jídelně.Tam je tedy na plechu už neobracejí a výsledkem je vdoleček plochý pouze z jedné strany.Tu namažou povidly a posypou tvarohem.Osobně oceňuji to,že opravdu nejsou tak mastné,jako ty smažené.Mohu jen doporučit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Večeře Pozdní večeře Pečení Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Marmeláda Mléko Sůl Tuk Tvaroh Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Špagety s brokolicí

Špagety s brokolicí

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Vepřové chipsy

Vepřové chipsy

Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Květákové placičky se schwarzwaldskou…

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

29
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
18
Ševcovský salát
Ševcovský salát
15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Troubové koblížky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact