• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Troubové koblížky
Napište svůj komentář k receptu

Troubové koblížky

autor: Ňulinka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Troubové koblížky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      sklenice marmeláda
    • 1
      ks tvaroh strouhaný
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • tuk na plech a na potření koblížků

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, cukru, droždí připravíme kvásek. Mouku smícháme se solí, žloutkem a rozehřátým tukem, přidáme kvásek a hnětačem vypracujeme tužší těsto. Necháme asi 3/4 hodiny kynout. Pak na pomoučeném válu vyválíme asi 1 cm silnou placku. Plát nesmí být tenký, výsledek by byl placatý a ne nafouklý jak koblížek. Vykrájíme kolečka, která rozložíme na vymazaný plech a necháme asi 15 min. dokynout. Pak je potřeme tukem, vložíme do NEPŘEDEHŘÁTÉ trouby a pečeme do světle žluta. Obrátíme, opět pomastíme a dopečeme. Koblížky zploští. Ještě teplé ozdobíme marmeládou, kysanou smetanou a posypeme tvarohem.
2
Vzhledem se podobají Bavorským vdolečkům, ale nejsou tak mastné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtové koblížky se skořicí

Jogurtové koblížky se skořicí

Jablkovo-pudinkové koblížky

Jablkovo-pudinkové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 2. 3. 2015 13:23

    ...z ingrediencí se nějak vytratil rozehřátý tuk :-\

  • Ňulinka - | 24. 11. 2009 16:02

    Asi na 190°podle typu trouby a jak pečete třeba vdolečky.Tak dlouho,dokud nezrůžoví,pak obrátit a dopéct.

  • Marti Vetcha | 23. 9. 2009 23:31

    Prosim Vas a na kolik stupnu se to pece a jak dlouho. Dekuji

  • Dana Ďopanová | 8. 4. 2008 10:19

    právě jsem zadělala těsto, tak jsem sama zvědavá jaké budou - dám vědět jak nám chutnali. Líbí se mi že zřejmě nebudou tolik mastné.

  • Petra Plevová | 28. 10. 2007 09:58

    Takové,,bavorské vdolečky"dostává dcera ve školní jídelně.Tam je tedy na plechu už neobracejí a výsledkem je vdoleček plochý pouze z jedné strany.Tu namažou povidly a posypou tvarohem.Osobně oceňuji to,že opravdu nejsou tak mastné,jako ty smažené.Mohu jen doporučit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Večeře Pozdní večeře Pečení Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Marmeláda Mléko Sůl Tuk Tvaroh Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americké hovězí

Americké hovězí

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Domácí gyros

Domácí gyros

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Jáhlové placičky s mrkví

Jáhlové placičky s mrkví

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

46
Dýňová tortila
Dýňová tortila
36
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
32
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
27
Sekaná v bramborovém těstě
Sekaná v bramborovém…
25
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Houbařka Kateřina Brožová se raduje: Hurá rostou!

Houbařka Kateřina Brožová se raduje: Hurá rostou!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Troubové koblížky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact