Z mléka, cukru, droždí připravíme kvásek. Mouku smícháme se solí, žloutkem a rozehřátým tukem, přidáme kvásek a hnětačem vypracujeme tužší těsto. Necháme asi 3/4 hodiny kynout. Pak na pomoučeném válu vyválíme asi 1 cm silnou placku. Plát nesmí být tenký, výsledek by byl placatý a ne nafouklý jak koblížek. Vykrájíme kolečka, která rozložíme na vymazaný plech a necháme asi 15 min. dokynout. Pak je potřeme tukem, vložíme do NEPŘEDEHŘÁTÉ trouby a pečeme do světle žluta. Obrátíme, opět pomastíme a dopečeme. Koblížky zploští. Ještě teplé ozdobíme marmeládou, kysanou smetanou a posypeme tvarohem.
2
Vzhledem se podobají Bavorským vdolečkům, ale nejsou tak mastné.
...z ingrediencí se nějak vytratil rozehřátý tuk :-\
Ňulinka -
|24. 11. 2009 16:02
Asi na 190°podle typu trouby a jak pečete třeba vdolečky.Tak dlouho,dokud nezrůžoví,pak obrátit a dopéct.
Marti Vetcha
|23. 9. 2009 23:31
Prosim Vas a na kolik stupnu se to pece a jak dlouho. Dekuji
Dana Ďopanová
|8. 4. 2008 10:19
právě jsem zadělala těsto, tak jsem sama zvědavá jaké budou - dám vědět jak nám chutnali. Líbí se mi že zřejmě nebudou tolik mastné.
Petra Plevová
|28. 10. 2007 09:58
Takové,,bavorské vdolečky"dostává dcera ve školní jídelně.Tam je tedy na plechu už neobracejí a výsledkem je vdoleček plochý pouze z jedné strany.Tu namažou povidly a posypou tvarohem.Osobně oceňuji to,že opravdu nejsou tak mastné,jako ty smažené.Mohu jen doporučit.