• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Trojlístky
Napište svůj komentář k receptu

Trojlístky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trojlístky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 180
      g cukr mletý
    • 280
      g vlašské ořechy mleté
    • 3
      bílek
    • 1
      žloutek
    • rozinky
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh a do něho zamícháme cukr a ořechy. Z těsta děláme v mokrých rukou kuličky asi 1 cm v průměru. Vždy 3 kuličky položíme těsně vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed mírně zatlačíme rozinku. Pečením se kuličky spojí a vzniknou trojlístky.
2
Dobu pečení, teplotu trouby i velikost kuliček je potřeba vyzkoušet. Když jsou kuličky moc velké, roztečou se do šířky, když moc malé, tak mohou být zase vysušené. Správně upečené trojlístky jsou křehkké a nelepivé.
3
Doporučuji uchovávat v chladu a vlhku. Nejlépe je jim při mlhavém počasí venku. Nasají vlhkost a jsou krásně měkké. Při delším skladování v suché místnosti mohou ztvrdnout.
4
Ideální cukroví do mrazničky. Po rozmrazení jsou lepší než čerstvé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové trojlístky

Ořechové trojlístky

Trojlístky II.

Trojlístky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga . | 23. 11. 2008 21:06

    Sandtnerka tomuto říká Ořechové jetelíčky. Recept je totožný až na maličkost: místo zde uvedených 3 bílků ona dává 1 vejce. I přesto mám připsánu poznámku: těsto zahustit ořechy aby se nelepilo na ruce :-) ... Trojlístky jsou moc pěkné cukroví, já dávám místo rozinek i loupané (t.j. opražené) lískáče. Jedna dávka je na 2 plechy-to je nějakých kuliček, ale když pečete tři dávky... Řeším to primitivně: nedělám trojlístky, ale trošku větší kuličky, lehce přimáčknu, vtlačím oříšek a basta :o)

  • Mila Veselá | 23. 11. 2008 15:56

    Pavlo, mouka do toho nepatří. Nebojte se postupovat přesně podle receptu.Určitě se podaří. Je to sice piplačka, ale stojí za to.

  • pavla vitnerova | 23. 11. 2008 12:54

    chci se zeptat mouka tam take patri dik

  • Marie z Ostravy | 16. 12. 2006 08:42

    Vypadají moc pekne, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Pečící papír Rozinky Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Lotrinský koláč

Lotrinský koláč

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

46
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
46
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
23
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
20
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
16
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Trojbarevný koláč naší babičky
Trojbarevný koláč naší babičky
Trojbarevný krém
Trojbarevný krém
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
Trojrohé čepičky
Trojrohé čepičky
Tropické ledové smoothie z pampeliškových listů
Tropické ledové smoothie z…
Tropický nepečený dort
Tropický nepečený dort
  • Recepty.cz
  • Trojlístky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact