• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Trojlístky
Napište svůj komentář k receptu

Trojlístky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trojlístky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 180
      g cukr mletý
    • 280
      g vlašské ořechy mleté
    • 3
      bílek
    • 1
      žloutek
    • rozinky
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh a do něho zamícháme cukr a ořechy. Z těsta děláme v mokrých rukou kuličky asi 1 cm v průměru. Vždy 3 kuličky položíme těsně vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed mírně zatlačíme rozinku. Pečením se kuličky spojí a vzniknou trojlístky.
2
Dobu pečení, teplotu trouby i velikost kuliček je potřeba vyzkoušet. Když jsou kuličky moc velké, roztečou se do šířky, když moc malé, tak mohou být zase vysušené. Správně upečené trojlístky jsou křehkké a nelepivé.
3
Doporučuji uchovávat v chladu a vlhku. Nejlépe je jim při mlhavém počasí venku. Nasají vlhkost a jsou krásně měkké. Při delším skladování v suché místnosti mohou ztvrdnout.
4
Ideální cukroví do mrazničky. Po rozmrazení jsou lepší než čerstvé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové trojlístky

Ořechové trojlístky

Trojlístky II.

Trojlístky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga . | 23. 11. 2008 21:06

    Sandtnerka tomuto říká Ořechové jetelíčky. Recept je totožný až na maličkost: místo zde uvedených 3 bílků ona dává 1 vejce. I přesto mám připsánu poznámku: těsto zahustit ořechy aby se nelepilo na ruce :-) ... Trojlístky jsou moc pěkné cukroví, já dávám místo rozinek i loupané (t.j. opražené) lískáče. Jedna dávka je na 2 plechy-to je nějakých kuliček, ale když pečete tři dávky... Řeším to primitivně: nedělám trojlístky, ale trošku větší kuličky, lehce přimáčknu, vtlačím oříšek a basta :o)

  • Mila Veselá | 23. 11. 2008 15:56

    Pavlo, mouka do toho nepatří. Nebojte se postupovat přesně podle receptu.Určitě se podaří. Je to sice piplačka, ale stojí za to.

  • pavla vitnerova | 23. 11. 2008 12:54

    chci se zeptat mouka tam take patri dik

  • Marie z Ostravy | 16. 12. 2006 08:42

    Vypadají moc pekne, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Pečící papír Rozinky Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Chřest na másle

Chřest na másle

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

93
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
90
Dýňová tortila
Dýňová tortila
61
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
50
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
48
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Má nejhorší suvenýr ze Španělska: Tereza Kerndlová přišla o přední zub!

Má nejhorší suvenýr ze Španělska: Tereza Kerndlová přišla o přední zub!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Další doporučené recepty:

Trojbarevný koláč naší babičky
Trojbarevný koláč naší babičky
Trojbarevný krém
Trojbarevný krém
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
Trojrohé čepičky
Trojrohé čepičky
Tropické ledové smoothie z pampeliškových listů
Tropické ledové smoothie z…
Tropický nepečený dort
Tropický nepečený dort
  • Recepty.cz
  • Trojlístky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact