Ovesná kaše je velmi oblíbenou sladkou snídaní, která opravdu zasytí a dodá potřebnou energii do celého dne. Její předností je kromě snadné přípravy, také jednoduchá variabilita. Je libo kakaovou, ovocnou či vanilkovou? Připravte si trojí ovesnou kaši podle receptu časopisu F.O.O.D.
Proč je potřeba obilninové kaše doplňovat bílkovinami?
Vločky a chia semínka dejte do kastrůlku, zalijte vodou a mlékem, přidejte sirup a nechte asi 30 minut nasáknout. Promíchejte, přiveďte k varu a na mírném plameni povařte, dokud kaše nezhoustne, ale stále bude stékat z vařečky.
2
Kaši rozdělte do misek či sklenek, každou porci postupně ochuťte kakaem, rozmačkaným ovocem a vanilkou.
Nahoru vždy přidejte poctivou lžíci arašídového másla a sklenky uložte do ledničky. Ráno už jen sklenky ozdobte nasekanými ořechy a mandlemi, kousky čokolády nebo ovocem a vychutnejte si svou porci.