Tak tato buchtička je vynikající a bomba.Vařím salko v klasickém hrnci na elektrickém sporáku taky 2 hodiny a je čas akorát.V papiňáku to bude určitě rychlajší.
Janka, nechytaj ma za slovíčka, ja som nezávisle od ostatných názorov napísala ako varím Salko ja.
Ano,Terezko,ale Laďka se mne ptala na skype a když jsem jí řekla,že já vařím 2 hodiny,tak reagovala na to slovy "to je moooc"až pak jsem se tady koukla.Mi je ta délka vaření celkem fuk,vařím to na kamnech u babiny většinou.Jde jen o to,že čím déle,tím je to tmavší karamel.V papiňáku se to samozřejmě vaří kratší dobu
Janka, veď som napísala, že ho varím v papiňáku :)))
Já ho opravdu vařím 2 hod. a taky ho během varu pootočím,aby zkaramelizoval stejnoměrně. Je to náš oblíbený recept,nesmí chybět na žádné oslavě. A pokud je stejný jako už jiný tady uvedený recept,tak se omlouvám,nevěděla jsem to :-).Všechny zdravím-autorka tohoto receptu(opomněla jsem souhlasit se zveřejněním jména)
Jo, to se omlouvám. Protože jak jsem zvyklá na tlakový hrnec, tak automaticky předpokládám, že to dělá každý. To jo, Jano, máš pravdu. Pardon, nedošlo ....:-))
Laděnko,Terezko,autorka má určitě na mysli normální hrnec,víte?Já salko taky vařím 2 hodiny! ::((((
Tak s tím časem Terezky bych se úplně ztotožnila :-))
Salko varím v papiňáku, asi 35-40 min.
Jo teď jsem si všimla příspěvku paní Lenky - ta také uvádí, že 2 hodiny jsou moc. Já myslím že 1 hodina je úplné maximum.
S paní Jitřenkou souhlasím - já taky dávám Salko do širší nádoby a nechám ji, aby se prostě tím varem hýbala, schválně do ní sice nešťouchám :-))),ale určitě to je taky dobrá metoda. Možná jste ji opravdu měla v těsné nádobě,kde se ani nehnula, a pak může udělat hrudky.A taky nevím, jaký čas myslíte vařením velmi zvolna. Teď to třeba přeženu, ale pokud to vaříte 2 hodiny, tak to je moc :-))
Pro paní Evu Havlovou: Salko vařím dost často, dám konzervu do kastrolu se širším dnem ne nastojato, ale tak, aby se mohla koulet. Vařím 2 hodiny a občas do ní vařečkou šťouchnu.Konzerva se překulí a provaří se rovnoměrně. Stačí tak 5-6x během vaření. Prostě, když jdu kolem. Zkuste,nikdy jsem hrudky neměla.
Vždy se mi při vaření Salka udělají tmavé hrudky, i když ho vařím velmi zvolna. Poradí mi někdo, jak na to?
Naprosto totožný recept - "Moučnk 3Bit". Nicméně výborný.
Známý recpt,jen...je zcela zbytečné Salko vařit dvě hodiny.Hodina,maximálně hodina a půl stačí.