Vo vodní lázni rozpustíme čokoládu, do které přidáme 2 lžíce vody. V míse smícháme cukr s moukou, 2 celými vejci a 3 žloutky. Vřící mléko lejeme tenoučkým proudem do směsi a stále mícháme, aby se neudělaly hrudky. Potom směs přelijeme do hrnce, dáme na mírný oheň a za stálého míchání necháme jen přejít varem. Stáhneme z ohně, přidáme máslo a promícháme.
2
Krém rozdělíme na 3 části: do první vmícháme čokoládu, do druhé kávu rozpuštěnou ve lžíci vody a do třetí vanilkový cukr. Všechny dobře promícháme. Do pohárů naběračkou lejeme střídavě všechny tři druhy, nesmíchají se. Necháme vychladnout a před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou, ovocem, trubičkou apod.
3
Rada: krém je dobré plnit do nezdobených, hladkých skleněných pohárů, pěkně vynikne trojbarevnost.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarka z Bratislavy
|24. 11. 2005 18:52
Páči sa mi recept, stiahla som si ho. Robím podobný krém: 0.5 l mlieka, 2 vajcia, 140 g kryštál. cukru, 2 lyžice hladkej múky, 4 lyžice kakaa. Zmes miešam vo vodnom kúpeli do zhustnutia, odstavim a do teplého vmiešam 50 g masla. Krému je presne 7 dl a je výborný na poháre s ovocím a šľahačkou.